Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis Jawa 250

Od: var odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, vlastním moto Jawa 250 (vlastním k tomuto motocyklu původní zrušený velký technický průkaz) a chci ho nyní uvést zpět do provozu. Koupil jsem proto platný technický průkaz (malý i velký=pořád je ještě na původního majitele), ale bez motocyklu (ten už fyzicky neexistuje a ani nic z něho). Potřebuji převést nový TP na sebe, ale pokud nemám rám a motor shodný s novým TP, tak neprojdu evidenční kontrolou a tudíž na mě nový TP na úřadě nepřepíšou. Jaký postup mi doporučíte? (napadá mě jen, že asi musím nejdřív změnit rám a motor v novém TP na mé čísla na motorce a potom jako koupit své moto...nebylo by něco míň náročného?)...Přepíší mi na úřadě číslo rámu v TP? (někde jsem četl, že to nelze a musí se vyrazit,,, ale někde píší, že je zakázáno přepisovat pouze 17místnýVIN a číslo rámu není VIN = rám Jawa má 9čísel). Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Cesta nejmensiho odporu - prerazit cisla. U techto veteranu je to razeno primitivne rucne a bude to IMHO nejjednodussi. Taky jsme to kdysi parkrat delali za minuleho rezimu, kdy byl dost velky problem vymenit motor ;)

doktpr365*
hodnocení

2x

číslo motoru se už neuvádí

var
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že motorka se dědí už třetí generaci (mám původní TP) má pro mě trochu jinou cenu než jako nějaké přibližovadlo kamsi, proto přerážení čísel na rámu chci nechat jako poslední možnost, až když to jinak nepůjde!

Ještě jedna otázka: V mezipřevodu (když už je původní vlastník odhlášený a nový ještě není zapsán v TP) může se rám měnit novým majitelem?

erikch*

bohužel,ve fázi tzv.polopřevodu nelze udělat ve vztahu k registru a zápisu do TP ani "ň"-jediný možný krok je dokončit onen polopřevod-jenže bez souhlasné evid.kontroly to nelze...takže ona "poslední možnost"(přeražení č.rámu) je možností jedinou...šlo by to dřív než původní majitel dokladů neodhlašoval na...,ten mohl udělat tzv.přestavbu,změnu apod. na základu opět souhlasné evidence(u přestavby souhl.vyjádření úřadu)...

doplněno 18.03.14 10:30:

evidenčku lze udělat pouze na VIN(zde č.rámu) a typ motoru-může to být zbourané i třeba totálně,vyhořelé atd.,ale musí to být karoserie(rám) a motor...takže samotný rám bez motoru nelze...

var

ok...děkuji za pomoc

var
hodnocení

0x

ještě se zeptám na jednu možnost:

když ještě přikoupím samotný rám (starý, rezatý=levný), ten rám orazím číslama v novém TP, zajedu na evidenčku jen s tímto rámem (bez motoru atd.)...dostanu evidenční kontrolu a převede úřad na mě TP? Potom, když už bych měl papíry na sebe, tak není problém vyměnit rám (myslím tím přepis čísla v TP).

hodnocení

0x

zdravím...to si skutečně myslíte,že v dnešní době Vám na Technické... udělají nějaký právní ukon-evidenční kontrolu- když jim tam přinesete nějaký starý rám ...držím Vám palce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]