Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo bez povinného ručení a polopřevodu

Od: candy* odpovědí: 9 změna:

Zdravím Vás a chci se zeptat - zakoupila jsem auto v létě 2008, od té doby ho mám v polopřevodu, protože je nepojízdné a to z důvodu výměny motoru na kterou nespěchám protože mám čím jezdit. Samozřejmě, že nemám zaplacené povinné ručení (nejezdím) ani značky v depozitu (polopřevod).

Může mi přijít pokuta, kterou vyhrožují za nezaplacené PR?

A když budu chtít přihlásit na sebe vozidlo z polopřevodu, co mě to bude stát? A jestli mi u toho rovnou nebudou chtít dát nějakou pokutu?

Děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

1.Výzva k uhrazení příspěvku do garančního fondu ČKP přijít může.

2.Zaregistrování bude stát 800,-Kč(musí být platná Technická a Evidenční kontrola).

3.Pokutu kdo?Máte-li na mysli registr vozidel,tak může a nemusí.

candy*
hodnocení

díky za odpověď.

a myslíte, že ta výzva k uhrazení poplatku do garančního fondu mi přijít taky nemusí?

a registr vozidel mi může uložit jak vysokou pokutu?

a ještě jedna asi hloupá otázka: Co je to evidenční kontrola?

a ještě mě napadla poslední: Když bych vozidlo prodávala, musím si ho z polopřevodu na sebe nejdřív přihlásit anebo ho mohu z polopřevodu (který trvá již rok) přehlásit rovnou na jiného majitele?

Moc děkuji za odpovědi.

a myslíte, že ta výzva k uhrazení poplatku do garančního fondu mi přijít taky nemusí? pokud přijde, neplaťe, páč neprovozujete vozidlo.

a registr vozidel mi může uložit jak vysokou pokutu? když Vám napíšu, že je to až 20 000Kč, tak se leknete a neuvěříte. proto se koukněte do zákona 168/1999 § 15/5 a 16/1b.

Co je to evidenční kontrola? to je "malá technická" kde Vám administrativně zkontrolují některé části vozu,

když bych vozidlo prodávala, musím si ho z polopřevodu na sebe ...ne nemusíte ho přihlašovat

doporučil bych značky do depozita.

doplněno 10.04.09 16:46:

603902651

candy*
hodnocení

Značky do depozita bych dala ráda, ale to bych si musela auto nejdříve z polopřevodu převést úplně na sebe, je to tak?

20 000 je dost...A to někomu registr vozidel dá tu pokutu a někomu ne?

Jak mohu čkp dokázat, že vozidlo neprovozuji? čestným prohlášením? technickou prohlídkou jsem prošla ale po koupi auta až pak šlo na výměnu motoru a tam už je od prosince...a asi ještě nějakou dobu bude :)

dokázat že neprovozujete je přeci jednoduché, NEPROVOZUJI, Vy mi dokažte opak!

zbytek odpovědí se bude odvíjet od toho, co budete chtí v budoucnu s vozidelm dělat.

Vždy se dá najít řešení!

candy*
hodnocení

A nemohou mi na to říct, že jsem si měla dát spz do depozitu, a pokud jsem to neudělala, tak ze zákona musím zaplatit pokutu, pokud nemám sjednané ručení? Opravdu jim stačí říct NEPROVOZUJI, dokažte mi opak?

jarda2*

IMHO vozidlo do depozitu dat nemuzete, protoze nejste registrovanym majitelem a zaregistrovat to nelze, protoze bez motoru zrejme nelze udelat EK (STK neni treba, da se snad zaroven s prepisem dat do depozitu bez STK? ) Takze situace stejne nema reseni, myslim, ze by to jako vysvetleni melo stacit. A za neprovozovane vozidlo neni nutno platit pojisteni. Stejne by me zajimalo, kdo takovy nesmysl jako depozit vymyslel, snad by stacilo strcit znacky do supliku, nebo proste autem nejezdit...

candy*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi, Dobrá rada na zlato :)

A propos... znáte třeba někoho komu už ta pokuta od ČKP přišla? Já totiž teda ne...

vonotar

Od CKP ne, a spoleham na to co se tu vsude pise (A ja muzu primo policejnim protokolem prokazat, ze davno predtim nez jsem pojistku zrusil, bylo auto nemozne provozovat).

Ale ted mi po cca roce a pul prisla pokuta 2500kc z magistratu, prave za to ze jsem neodevzdal znacky a OTP v zakonne lhute po zaniku pojisteni (samozrejme jsem je byl odevzdat, ale kvuli neresitelnym nesrovnalostem mi to odmitli vyradit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]