Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vybírám si auto max do 50tisíc Kč a do oka mi padl Opel astra 1.6 74kw ECOTEC r.v.2003. Myslím že sem někde slyšel,že ty motory ECOTEC nejsou moc dobrý,ale jistej si nejsem,tak se ptám
Možná se budu ptat ještě na nějaké motorizace
Nebo se mi ještě zamlouvá VW polo v kombajnu 1.6 76kw r.v.2000 to by mohla být dobrá volba že?
Tak jsem se rozhodl že koupím Buď fiat stilo 1.6 76kw (s tímto motorem mám hodně dobré zkušenosti)
a nebo Golf IV ale u toho nevím jakou motorizaci zvolit.
Já být na tvém místě tak bych šel do citroenu Xantia 2,0HDi z posledních let výroby,ale jsem jen obyčejný blb (jak mnoho čechů hodnotí člověka,který má dobré zkušenosti s vozy od F-francouzů resp od citroenu!),co je s xantií potažmo s výrobky od PSA hooooodně spokojen (mám 3 francouze X1-1,8i16V SE s winter packem po Citronu BX14RE a P405 GRD break turbo)
doplněno 17.03.14 18:05:Jen malé doplnění-nezajímám se o opely,ale z doslechu se tvrdí že ecotecy jsou spíš horší varianta motoru než lepší!
doplněno 17.03.14 18:16:Jsou tři "čumáky" xantií :rv 1994-rovná příčka masky a šípy na kapotě (stejně jako měl předchůdce BX) další 94-98 čípy integrované do příčky,malé tzv X1 a poté od 1998 až do konce výroby tzv X2-je o kousek kdelší než x1 a šípy na masce jsou větší,Jinak se new model od SM neliší (v podstatě), lze po koupi dílů udělat předek X2 na X1!
Tak po xantiích se taky dívám,ale spíš 1.6 v benzínu,protože jezdím převážně krátký trasy,jen u té novější xantie se mi nelíbí předek,líbí se mi ta kolem roku 2000 rok 2003 už bohužel ne.
doplněno 17.03.14 18:27:Pardon,spletl jsem se,měl sem namyslí xaru
*na mysli
JJ xsary jsou docela dobrý,ale pro mne-nemají hydro a jsou nepatrně menší.
doplněno 17.03.14 20:17:To Honza a proč kupují motory od frantíků nefrancouzské značky? Např Ford využívá motor 2,0HDI od PSA a např MB koupil motor od Renaultu? Asi proto že jsou to úplné sračky!
Ja teda nevim, ale doporucit nekomu, kdo vybira technicky jednoduche benzinove auto nizsi stredni tridy kolem roku vyroby 2000, auto slozite, naftove, o tridu vyse a konstrukcne spadajici do 1.poloviny 90.let povazuji za vcelku mimo misu...
U auta do takové cenové relace je určitě lepší benzín, což Vy také vybíráte...je pravda, že některé motory ECOTEC spolehlivostí zrovna moc nepobrali níže zmíněná rada směrem k Citroenu s benzíňákem určitě není špatná volba. Co se týče benzínového auta do 50 tis. Kč, jasná volba je Ford Focus mk1...do soukromé zprávy jsem Vám hodil bližší info
Napred si ujasnete velikost auta. Dosud se tu resila nizsi stredni trida (Astra, Xsara, Focus), Polo je ve tride "malych vozu", takze to srovnavat zrovna moc nelze...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.