Nejste přihlášen/a.
Pokusim sa v skratke: (ospravedlnujem sa ak sa budem vyjadrovat ako zenska..)
Hoci bateria nie je az tak stara - rok aj nieco, v zime som mala po tyzdni problem s nastartovanim. Poslednykrat sme nastartovali bateriu cez kable, odviezla som auto k odstaveniu a vybrala (polovybitu) bateriu. Teraz po mesiaci som ju mala na nabijacke, vlozili sme do auta a Polo nenastartovalo. Po vlozeni baterie mi fungoval displej s hodinami, km, radiove kontrolky blikali. Po otoceni kluca sa rozsvietili vsetky kontrolky, rucicky sa pretocili, vsetko bolo normalne ale pri pokuse o nastartovanie auto nenaskocilo, motor sa ani nepohol, jednoducho nic, ticho. (predtym ked som mala vybitu bateriu tak motor sa aspon snazil naskocit, teraz nic). Tak ok, usudili sme ze zla bateria, po premerani bola naozaj vybita ale je to zvlastne lebo ked je vybita tak male displeje ukazuju velmi slabo alebo vobec, teraz boli perfektne vysvietene po vlozeni baterie - po niekolkych pokusoch startovania prestali svietit, tz bateria sa uplne vybila..- je to mozne tak rychlo?)
Tak sme doniesli inu bateriu - z traktora, kt. bola plne nabita - bola premerana a motor nenaskocil ani cez kable. Tentoraz po otoceni kluca aspon trosku "zabafkal" ale nic, vobec nenaskocil. Pri startovani som mala otvorene dvere a svetlo pri zrkadle svietilo, po otoceni klucom zablikalo a zplne zhaslo, akoby nieco bralo vsetku elektriku. Zatial mi s tym pomahal len znamy, laik, a spomenul ze by to mohlo byt starterom?
Chcelo by to automechanika, ale pomoze mi ak aspon budem mat predstavu kde by mohol byt problem,..
Dik za kazdu odpoved
pokud při startu zhasínaj kontrolky na palubní desce je většinou v háji baterie
nejlepší je měřit napětí na baterii při startování jak de napětí pod 8V je baterie na vyhození
pokud máte 100procentní jistotu že je baterie v pořádku - v jiném autě startuje normálně tak kontrola a očištění kontaktů a svorek baterie dále kontrola ukostření kastle a motoru popřípadě zkusit start kabelem přikostřit motor přímo z mínusu baterie
a poznámka startovací kabely z lidlu baumaxu a jiných hobimarketů v ceně cca do 500kč sou absolutně k ničemu mají malý průřez měděného vodiče a nedokážou přenýst potřebnou velikost startovacího proudu
je pravda ze kable su z tych lacnejsich ale uz som cez ne raz startovala, sice teraz rozmyslam ze je pravda ze to chcelo par pokusov kym motor nabehol ale pripisovala som to baterii..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.