Nejste přihlášen/a.
Mám v autě LPG a končí platnost nádrže. Nechci už investovat do nové nádrže a s autem potřebuji ještě asi rok jezdit a proto bych chtěl LPG v autě zrušit. Ví někdo jaký je legální postup?
Dobrý den.
Nevím jaký máte automobil a v jakém stavu,ale nejdříve pečlivě propočítejte jestli není výhodnější investovat do nové (zánovnější) nádrže a revize LPG ,než přechod na drahší benzín.
Jestliže jste již pevně přesvěčený o demontáži,tak LPG nechte demontovat servisem ,který má k tomu oprávnění a zároveň Vám dájí do TP potvrzení o demontáži. S tímto pak zajdete na úřad ( hlášení změn) a tam už provedou úpravu zápisu v TP.Tuším že to stojí jen 50 Kč.
Taky by mne zajímalo proč rušit LPG. Chápu že pokud je to starý křáp a neudělá další technickou za rok, a půjde sešrotovat. Nejjednodušší bude, pokud to auto za rok zlikvidujete, nechat to tam jak to je. nebo tu nádrž nechat odpojit. Co bych ale už vůbec nechápal, je. Jestli budete ještě auto provozovat i po tom roce. Kór když i já s rozežraným dvoulitrem, kterýho školím a mám ještě celkem těžkou nohu - jezdím za 1.50kč na km? Cena LPG klesá a je to čím dál tím výhodnější. S tou nádrží by vás vyhodily od technické, ale jinak pokuď to auto budete provozovat a nepůjdete k STK tak už bych to s tím LPGčkem dojezdil.
Chci LPG zrušit z prostého důvodu. Je namontováno ve 24 let staré Š 120a hodlám si koupit jiné auto. Protože 120 používám k jízdě do práce a a je to jízda někdy i v terénu, tak bych rád dorajtoval na 120.Nechce se mi investovat do nové nádrže , když hodlám auto za rok zrušit. Byly by to vyhozené peníze.Nevíte jestli mohu použít k namontování nádrže třeba starší , která je ještě platná? Je mi jasné, že by ji musel předělat autorizovaný servis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.