Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nevíte prosím jak je to s ekopoplatkem pokud koupím auto na lpg? Někde prodejci píšou,ze se žádný neplatí. Také bych potřeboval vědět.,jak by šel zlegalizovat neoficiální plyn u auta a kolik kaček by to stálo. Děkuji Libin Ještě k té rgistraci. Asi jsem zapoměl napsat,že na registru po dlouhém přemlouvání jsem dostal číslo kastle toho neexistujícího vozu,na ČKP jsem si ověřil nepojištěnost. Z toho důvodu jsem auto krátkodobě pojistil, což už momentálně zaniklo.Pokusím se sehnat glejt z vrakoviště a vyřešit to jednou provždy. Přeji hezký zbytek dne.
U všech aut je to s ekopolatkem stejné, přesně dle Zákona č.383/2008Sb. , je jedno zda jezdí na vodu, řepkový olej nebo LPG...
Neoficiálná plyn lze legalizovat oficiální schválenou přestavbou.Ceny u firem s licencí k hromadným přestavám na alternativní pohon jsou tržní - smluvní.Liší se podle způsobu plnění motoru, krburátor - vstřikování...atd..
Auto s LPG je jen doplňující alternativa k pohonu na benzin.To,že jezdí také na LPG nic neznamená.Měl jsem Formana a jezdil jsem pouze na LPG.Ani jsem benzin v nádrži neměl.Přesto jsem musel na tech.prohlídku auto uschopnit na benzin,aby pro měření emisí mohli měřit obě paliva.Proto při převodu je důležité,jaký je pohon základní,ne alternativa.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.