Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
poradí mi někdo jestli musí prodávající auta při odhlášce na nového majitele odevzdat malé OTP nebo ho může odevzdat
kupující při přihlášce vozu na DI? Potřebuju s autem hned odjet a jezdit do vyřízení přihlášení-přepisu. Děkuji, Milena.
Osvedčení se neodevzdává, zůstane tomu, kdo je na úřadě. Klidně můžete s vozidlem odjet, páč malý techničák Vám zůstane.
doplněno 13.03.14 19:25:Mileno, odevzdá ho na registru vozidel, oni tam udělají záznam, bud střihnou roh, nebo udělají dírku, některe evidence nedělají nic. Po provedené změně jej hned vrátí a vy odjířzíte se všemi doklady.
doplněno 13.03.14 19:42:Mileno, špatně zadáváte dotaz, nebo nechápu situaci. Vy si asi kupujete někde vozidlo, obáváte se, že nemůžete odjet bez malého techničáku, že Vám ho prodávající nedá, aby mohl vozidlo na Vás odhlásit.
To se dělá tak, že prodejce Vám dá malý techničák. Na úřadě ho po něm můžou chtít, tak jim sdělí že ho nemá a za 100Kč mu udělají nový. Ten Vám pak pošle i s velkým techničákem.
Už jsem to pochopil správně?
Děkuji za odpověď, ale četla jsem na netu že OTP odevzdává při odhlášce kupující. Já jen aby prodávající neměl problémy
na DI až tam přijde s velkým TP, i když mně se taky nechce jezdit bez OTP. Prodávající bydlí o 70 km dál než já. M.
doplněno 13.03.14 19:40:Pardon prodávající-ne kupující.
Tak tomuhle zas nerozumím já-jde mi o to jestli mi ten prodávající může dát k autu malé OTP abych s ním mohla jezdit než
si ho na DI přihlásím. Všude čtu že malé OTP odevzdává kupující při odhlášce tak aby s tím neměl problém. Já nemůžu
čekat až udělá odhlášku, pojedu si pro auto v neúřední den. Myslela jsem jestli to OTP nemůžu odevzdat já až si budu auto přihlašovat.
Mileno, prodávajícímu udělají do OTP (někdy) poznámku, dírku nebo střihnou roh. Hned mu ho vrátí. Proto se píše, že musí mít OTP s sebou při odhlášení na Vás. Když ho mít s sebou nebude, tak někdy úřednice mávne rukou, jindy za 100Kč udělá duplikát a střihne roh. S tímto dokladem, který Vám potom pošle vy půjdete k sobě na evidenci a tam Vám ho vymění. Ten původní, co jste měla na dojetí domů ekoligicky zlikvidujete, páč bude neplatný.
Teď je to již jasné?
Většinou je to tak, že prodávající při odhlášce odevzdá malý TP. Ten se proštípne, nebo ustřihne roh. Pradávajícímu se vrátí a prodávající ho předá kupujícímu.
Chápu jenže já si pro auto pojedu v neúřední den a prodávajícímu nechám velký TP aby udělal odhlášku, zrušil si PR v
pojišťovně kde asi budou chtít kopii velkého TP že auto prodal-kupní smlouvu prý neuznávají, dá se to zneužít-a pak mi
ho pošle poštoz zpět. A nemůžu si udělat i odhlášku sama když mi dá plnou moc? To asi musí udělat on v místě kde
je auto přihlášené co? I když dnes přes PC jde všechno tak nevím, nekupuju auto každý týden. M.
Pokud Vám dá plnou moc, tak můžete. Ikdyž to není běžný způsob.Ano, musí to udělat tam, kde auto nahlášené. Já to udělal tak, že jsem na pojištovnu poslal kopii kupní smlouvy. Nikdy jsem s tím neměl problém.
Na OdbDSA (DI už není) vyplníte formulář Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel. Změna spočívá v odhlášení na nového vlastníka _ uvedete jeho jméno a příjmení (název), datum narození, RČ, (IČ), adresu trvalého pobytu (sídllo). Předložíte TP, ORV, ZK, zřejmě není kupec z místa. U ORV ustřihnou roh, neodebrán. Ideální provést změnu s kupcem. Zákon dále uvádí - předkládají se ostatní doklady osvědčující změnu zapisovaných údajů. Před kanceláří je jistě popsán na nástěnce postup, i na webu obce. Změna je zadarmiko. Domluvit se, kdy ukončíte pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.