Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční klapka přívodu vzduchu

Od: oldiva

Pěkné slunečné odpoledne.

JIž dlouho jsem se na Vás neobrátil se svým Punetm (Mk2 1.9 JTD), díky bohu... Ale dneska jsem se pustil do věci, která mě hodně dlouho trápí a před oteplením a využíváním klimy bych ji chtěl dát do kupy.

Nefunguje mi klapka přívodu vzduchu. Je už dlooouho v poloze pro vnější okruh a nelze s ní hnout. Ovladač se hýbe bez odporu, zřejmě vypadlo táhlo u klapky. Ale nemohu se k ní dostat. Teď jsem měl rozebranou středovou konzoly, vyndanou odkládací přihrádku, vyndal jsem i airbag spolujezdce, ale dál se nedostanu, vše je zaplastováno.

Máte někdo zkušenost? Dostanu se k ní když rozeberu ventilátor topení ze spodu? U nohou spolujezdce?

Díky za rady, já už nevím, přece nebudu sundávat komplet přístrojovku...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tak to rozeber a uvidíš u punta sem se stim ještě nepral ale u oktávek běžně vlezu tam od spolujezdce votevřu vrchní klapku zavřu tu spodní na vnitřní okruch a odpojim to od elektriky a je na věky klid :), :)

lidem se totiž nechce kupovat nová a jak je otevřen ten vnitřek tak se to mlží

to že ti de klima s venkovním okruhem nevidim jako tragédii já tak jezdim furt a nou problém

oldiva
hodnocení

Tak jsem se pustil do demontáže ventilátoru. K mému úžasu celý ventilátor topení šel vyndal velmi snadno. Bylo to snadnejší než vyměnit obrysovku v levém předním světle. Tři šrouby, dva konektory a byl venku.

Vyndal jsem ventilátor, pylový filtr, a bingo! Dostal jsem se ke klapce, viděl jsem jí, mohl jsem jí nastavit, ale z boku k lanku neemám šanci se dostat. Začínám mít italy hodně nerad :-/

Asi to vzdám...

Nefunkční klapka přívodu vzduchu
erikch*

je to lego-bud přišroubované nebo nacvaklé jednotlivé kusy plast.dílů...(koukám zprava už se něco štíplo-chce to opatrně a v klidu)-musí to jít-lampa,zalehnout na podlahu spolujezdce,event.si pomoct povolením přístrojovky atd.Z Fiautů jsem řešil palubku pouze u nové Pandy-a až překvapivě fakt krásná práce,povolil jsem si jí(kilometrové šrouby ze sloupků+ různě thorxíky z kastlíku atd.) a nebyl problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]