Nejste přihlášen/a.
Nahodou jsem narazil na zminku o 6st. prevodovkach pro Felicii, ktera jde namontovat take do Favorita. Zkousel jsem o te prevodovce neco najit, ale vraci mi to jen odkazy na to, ze byla pouzita v zavodnich specialech Felicie (okruhy, Kit Car)
Chci se tedy zeptat, jestli nekdo nevi, co je to za prevodovku (vyrobce, model) a v jakem aute (Volkswagen, ...) se bezne nachazela. Predpokladam, ze nepujde o individualni upravy standardni 5st. prevodovky, ale jde o nejakou tuctovku.
6 stupnova prevodovka se montovala pouze do Felicie Kit Car a slo o zavodni prevodovku od Hewlandu.
Rozhodne se nemontovala do produkcnich aut. Nastaveni prevodovky (prevodove pomery razenych kol a staleho prevodu) se lysilo individualne podle motorizace a zavodu (1300, 1500 a 1600ccm), takze sehnat nejakou jednu konkretni "standardni" je prakticky nemozne.
Bylo by zajimave zjistit, zda se stejna prevodovka nemontovala do Ibizy Kit Car, pac ta mela prevodovku take od Hewlandu. Ale to se mi nechce zjistovat.
Pozor, ne vse, co ma 6rychlosti = hewland. Odkaz z bazos-e hewland neni. Obecne je vice "typu" 6q prevodovek (rovny zub/sikmy, se sperou/bez, synchronizovana/bez atd...). Ta prevodovka Vami odkazovana je "pouze" upravena seriova prevodovka.
No trochu obecna otazka, takze odpoved bude taky obecneho charakteru.
Co si zadavatel objedna, to mu tam daji. Tzn. naskladaji prevody dle specifikace zakaznika, ci dle homologace pro danou skupinu (homologaci)/typ zavodu. Pak jsou i moznosti zesileni SP, jiny SP, samosvor, tvrde silentbloky...
Pokud jde o technickou stranku veci, tak nevim, nikdy jsem to nevidel. Vim, ze ten 6q se tam vejde proto, ze se da vyssi (hlubsi) viko 5.q. Obal zustava jinak stejny (je to videt na fotkach te z bazos-e). Jak je to usporadane vevnitr netusim, jak se radi zpatecka (sestka je misto ni) nevim. U Hewlandu je to nejakym silenym lankovym mechanismem. U produkcnich prevodovek nevim.
Jinak jeste dodam, ze Hewland ma (narozdil od upravene produkcni prevodovky) vice upravovany obal, vzdy primy zub, zivotnost v radu hodin, nema synchronizaci a neda se s nim normalne jezdit.
Dik za info. Me slo prave spise o to, jak to delaji s tim "obalem", protoze 6q je obecne delsi nez 5q, pripadne jestli nejak dokazi zkratit 6q na delku 5q (uzsi kolecka, ...)
Z tou zpateckou me to take zajimalo. Co jsem tak cetl, tak i ty 15-20 stupnove manualni prevodovky u nakladaku vyhrazuji jednu pozici v "H" pro zpatecku.
Pres vikend se snad dostanu k tomu, abych se podival, co na toto tema radi Google.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.