Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pekročení rychlosti

Od: gubaxan® odpovědí: 11 změna:

Zdravim.

Jak jezdim u radaru,tak přibržďuji,kamarad děla to samé,ale občas mu přijde pokuta,že překročil o par km rychlost.

Ted z toho vyplyva otazka - to jsou všichni milionaři,že před kamerama v Praze jednou o 20-40km vice? TO ty kamery nefunguji nebo na to je nějaky figl?
Vim,že už neplati - pokud neni vidět obličej řidiče,tak se nic neplati atd...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Konkrétní kamera, konkrétní rychlost, nelze odpovídat obecně.

Ne všechno, co vypadá jako kamera, je kamera - ne vše, co vypadá jako radar je radar.

Kamarád (a nakonec vlastně všichni) by měli jezdit tak, aby nemuseli u radaru přibržďovat, nechápu proč někdo musí ze zásady jezdit jak osel a u kamery strachy brzdit.

jyri*
hodnocení

2x

nějaké radary nefoti jen měří rychlost u nějakých je nainstalovaná falešná kamera aby to vypadalo jako že to fotí a u nějakých je radar který zachytá rychlost a někde máte samotnou kameru kterou ani nemusíte videt

hodnocení

no je to zajimave prostě,ale stejně nechapu jak ty lidi mohou vědět zda je to fake nebo normalni kamera s radarem - anebo to všichni riskuji protože maji hodně peněz? :D

to mě pravě zajimalo,protože třeba ted jsem se vracel domu a kde je 50 se znakem - měřeni rychlosti - začal mě předjiždět kamion s rychlosti 60+

olaf71*

nejde snad jen o peníze, ale i o body. nejlépe by nám odpověděl někdo, kdo má k tomuto systému nejblíže, nebo odpovědně kamery ignoruje

S ohledem na platnou legislativu o body nejde vůbec. Provozovateli přijde "Výzva k zaplacení určené částky". Pokud provozovatel zaplatí, nikoho nezajímá kdo přestupek spáchal... Vyberou se peníze a cíl je splněn.

masoni, opět dobrá odpověď.

Nejde o potrestání viníka, ale o prachy. Proto obec pošle "odpustkový dopis", "zaplať a mi nic nebudeme řešit, nebo udej řidiče a mi mu dáme pokutu i body".

Takže máte naprostou pravdu "Vyberou se peníze a cíl je splněn"

erikch*

je to poměrně jednoduché-po určité době velmi častého ježdění po Praze získáte přehled kde jsou (jak dlouhé atd.) úseky s radarovým měřením,takže zcela jednoduše se bud vyhnete "načtení" počátku měřeného úseku(at už třeba nalepením se za kamion,bus atd.nebo najetím v "nesledovaném" pruhu...),v tu chvíli je už pak jedno jak jedete rychle u konce úseku s druhým radarem a kamerou,protože vás nemá systém s čím konfrontovat a tudíž ani "změřit"...dalším faktem je velmi častá sabotáž spousty lidí,takže jsou permanentně mnohé úseky mimoprovoz(dá se na netu sehnat které a odkdy) a tak se nechá pokračovat a úspěšně se jim vyhýbat ,pro ilustraci...ona padesátka na magistrále od Brna je fakt "velkým přínosem" pro bezpečnost provozu(hlukový rozdíl mezi dřívější sedmdesátkou je pouhý asi decibel...)pro moralisty-tyto měřené úseky jsou jen a pouze dalším ze způsobu státu(obcí) jak si zlepšit rozpočet(a vytahat z lidí prachy)-s bezpečností provozu to nemá společného ani "bl"...jak zde shora správně psáno...

hodnocení

to jsem potřeboval slyšet - daji se dohledat na internetu :)

mě to zajima a tak se o to pokusim po vikendu .
Diky

hodnocení

0x

Dobrý den, kdysi někdo chtrý sdělil, "vím že nic nevím" Vy ho asi napodobujete tvrzením, "Vim,že už neplati - pokud neni vidět obličej řidiče,tak se nic neplati atd.". To tak samozřejmě není.

Pokud je spáchán přestupek, zadokumentován a přijde k řešení, obešlou osobu uvedenou v techničáku, aby dodala vysvětlení. Pak se postupuje podle vyjádření oslovené osoby. Je mnoho cest, jak se může ubírat řešení přestupku. Každopádně obec si pohlídá, aby bylo zaplaceno.

hodnocení

Však to jsem napsal i ja, že už to neplati - proto se ptam - proč ostatni řidiči jedou mnohem rychleji než je stanoveno zakonem... To jako nikomu nevadi pokuta?

olaf71*
hodnocení

0x

každou středu jezdím přes celou Prahu třemi trasami podle momentální chuti. všude jsou kamery a cedule o měření. po každé se divím, že jí někdo mastí i přes radary a má to na háku. pravda je, že jsou to z 99% dražší auta s jednodušší SPZ, nebo firemní. kamarád, který jezdí na to samé místo jen jednou trasou už to má zmáklé a říká, tady všude jezdím rychleji, jen na jednom mě vyfotili. má firemní auto. a že jich mezi sjezdem z jižní spojky na Pankrác a dále přes centrum až do Zdib je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]