Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Š120 v převodu od roku cca.2006

Od: cappa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, asi od roku 2006 je na mě odhlášen automobil Š 120, vůz má stále registrační značky, po celou tu dobu nebyl provozován, v té době byl zadřený motor a je tak dodnes. Od roku 06 není placeno povinné ručení, automobil byl nepojízdný a zůstal v polopřevodu, odhlášen na mé jméno, bez kupní smlouvy. Nyní mám obavy, jestli mi nehrozí nějaká pokuta apd. Rád bych se vozu zbavil, ale nevím jaké kroky mám dříve podniknout.

Předem děkuji za odpovědi a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x

čkp vás obešle složenkou s pár tisíci. Do teď jste to neřešil, tak to neřešte.

cappa
hodnocení

A co taková promlčecí lhůta? Automobil je v polopřevodu do kterého jsem byl defakto vnucen (automobil po dědečkovi), nestojí na komunikaci, myslím, že jako minimální a nejsnažší důkaz dobře poslouží staré i nové mapové podklady google maps, seznam cz apd, kde automobil léta stojí a zarůstá.. Vaše odpověď mi příliš nepomohla, ani odborně právní nezdá se být, podle mě, kdyby to měla ČKP řešit, tak to budou desetitisíce korun českých, nikoliv pár tisíc. Usuzuji z toho co jsem zde i jinde dočetl a dozvěděl.

Přesto děkuji za odpověď.

odpověd danyse je špatná,

buss
hodnocení

0x

Podívejte se, vy máte povinnosti ze zákona jak se postuje a po tolika letech to chcete řešit? Se divím, že ČKP ješě nereagovala.

hanher*

Netýká se to pojištění vozidel až od data 1.6.2008?

Na starší případy tuším že ČKP nemůže. . .

erikch*

situaci nechte tak jak je-rozhodný pro ČKP byl právě až rok 2008 a výše...nicméně polopřevod z roku 06 podléhá platné legislativě z roku 06,tudíž bez ekovýpalného...pokud chcete s VINem a TP se domluvte někde v kovošrotu(vystavení potvrzení pro úřad za cca.pár set všimného) auto sešrotujte za cenu šrotu(což je min.trojnásobná cena oproti "ekolikvidaci",ačkoli reálně se jedná o totéž) a pak s potvrzením dokončete polopřevod na sebe a zároven v jednom kroce(vypsané dvě žádosti-převod a trv.vyřazení) vyřadte v registru...

kdokoliv*

buss = "Podívejte se, vy máte povinnosti ze zákona jak se postuje a po tolika letech to chcete řešit? Se divím, že ČKP ješě nereagovala" - nevím ale JEDINOU POVINNOST, kterou tazatel má - je = mít toto vozidlo na veřejnosti nepřístupném místě.
Nevím, jaké máte na mysli vy - "buss" ,že má POVINNOSTI ale vím, že tento neb jemu podobné případy se řídí zákonem 56/2001 a to §6 odst.1 = "...ten, kdo hodlá..." ...dále - "..divím se, že se ještě čkp neozvala..." = neozvala se proto, že o tomto vozidle neví - NEMÁ CO SROVNÁVAT = mimochodem to je dobře ! Řešil bych situaci tak, že bych to nechal tak jak to je popřípadě, že vozidlo překáží nechal bych jej ekologicky zlikvidovat, nebo odvést do šrotu BEZ PŘIHLÁŠENÍ ( dohlášení ) a takováto vozidla, která po roce 2015 nebudou přihlášena k jeho provozu tzn. nedojde k doregistrování nebo-li nebude dokončen ragistrační úkon, potom ze zákona zaniknou = budou vyřazena.

doplněno 12.03.14 10:24:

Tento a jemu podobné případy se mohou taktéž vyřešit dle návodu - "erikcha" - jen to stojí minimálně poplatek za dohlášení.

hodnocení

0x

cappa,

1) musíte si říci co hodláte fyzicky udělat s vozidlem a podle toho bude postup. Zřejmě ho již nechcete dát do provozu. Pokud je to tak, nic nedělejte s registrací ani s pojištením. Po 1.7.2015 bude polopřevod zrušen.

2) promlčecí lhůta čkp jsou 3 roky. Ale pozor na to, jak se to počítá. Když dnes zjistí, že nemáte vozidlo pojištěno, mají na to tři roky od zjištění.. Takže klidně po Vás můžou chtít příspěvek od (třeba) 1.5.2011 do dneška. Ale o ni o Vás neví, jak již někdo správně napsal. Páč nemají ze zákona povinnost ověřovat, jen porovnávají data , které dostanou.

3) To že se někdo něčemu diví, to přehlédněte.

4) jediná dobrá rada, jak již někdo napsal bez ohodnocení, je od kolegy erikcha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]