Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solana nestartuje

Od: stanley110* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,mám problém se skůtrem MP Korado-Solana50.

Nechci se bavit o tom,že je to čínskej šmejd,to už dávno vím :) ,ale potřeboval bych poradit.Když se pokouším startovat elektickým startérem,startér točí naprázdno a nechce vyskočit tzv startovací segment a zkrátka nic. Existuje nějaký "fígl",jak ho rozhýbat,nebo je to prostě mrtvola? U staré škodovečky člověk přemostí kotakty na startéru šroubovákem a valí do plnejch,ale tady s tím si nějak nevím rady.Děkuji za jakoukoli radu vřele děkuji a přeji hezký večer. Stanley110

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

2x

a ještě u starších náklaďáků /vejtřeska,kačena a pod/ se použilo větší kladivo a dobře mířenou ranou se pastotek vysunul do setrváku a už to jelo.Třeba tahkle mašinka potřebuje menší kopnutí.

stanley110*
hodnocení

Tak dík,to kladivo mne napadlo hned,ale mám strach,že tomu vehyklu ještě ublížím!

praivo2
hodnocení

0x
Už se to tu jednou řešilo. Nevysunutí pastorku je zapříčiněno příliš malým proudem do cívky - slabá baterie.
Takhle to funguje u motorek jo? U auta to ke presne naopak
vanesa68*

Měli jsme ten samý problém se stejným skútrem - slabá baterie (prostě vyšle slabší impuls, teď máme 0,7 v poho), teď řešíme vypadávájící fajku (syn na tom jezdí do školy) a to, že prostě občas nejde nastartovat - prostě to chrchlá, ale nenaskočí

moto*
hodnocení

0x

Segment není přímo ve startéru, ale ve skříni variátoru je díl (takový stromeček) který je propojen stálým převodem se startérem a pří jeho roztočení se ozubení zasune do také ozubeného talíře variátoru. Zatím jsem neřešil závadu toho stromečku, samozřejmě není nic vyloučené, padají i lépe dělaná letadla. Spíše bych tipoval na na slabou baterku a doporučil bych pro zkoušku propojit pomocí startovacích kabelů se silnější autobaterii. Jak již píši kolegové, problém může být v baterce. Ten čínský šmejd totiž funguje přesně tak, jak se o něj majitelé starají. A vždy na jaře eviduji epidemii nestartování, páč se část zákazníků o baterky během zimy nestará. Také odpařený benzin obsahující biosračky po dlouhém stání zalepí volnoběžnou trysku, takže malá motorka nestartuje z tohoto důvodů a pár marných otočení již tak zesláblou baterkou ji definitivně dorazí.

Doporučuji se vyhýbat čínskému šmejdu a nakupovat několikanásobně dražší japonce, čína je pro socky ve vyrabovaném chudém státě.

kent.inshop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]