Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísá volnoběh Mazda mx3

Od: mazdamx3 odpovědí: 4 změna:

Zdravím , začal mi kolísat volnoběh na Mazdě 1.6 79kw , když mu malinko brnknu o plyn tak přidá na 1500 a pak chvilku trvá než spadne na těch 750-800 jak asi má ... a nebo když dojíždím ke křižovatce a mám vyšláplou spojku nebo prostě vyřazeno tak kolísá mezi 1600-600 ot. nevím co to může dělat... taky je divný že je v nádrži docela velký podtlak , pokažde když otevři víčko jde hlasitý syčení ... ( nadechne se ), nevím jestli to nemá třeba nějakou souvislost , ale s tím podtlakem to jezdí už dýl a volnoběch začal blbnout teď ... Prosím o radu díky .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Co vyzkoušet jet s otevřenou nádrží? Tím by se vliv toho podtlaku eliminoval.

erikch*

palivový okruh je uzavřený "koloběh" kdy podávací čerpadlo tlakuje palivo x násobně víc než motor může vůbec spotřebovat a ten zbytek jde ,opět vcelku pod tlakem,zase zpět do nádrže...víčko nádrže u plnícího hrdla na to nemá vliv...ale co má vliv,je u benzínů na volnoběh krokový motorek-na ten se zaměř...

mazdamx3
hodnocení

Krokový motorek? kde ho mám hledat, nebo k čemu slouží? Díky.

erikch*

vkládám odkaz bazar.automedik.cz/...

tak to je ono,na motoru to najdeš(když už víš jak to vypadá) a jen doporučení-zkusil bych v okolí dohledat kde by mohl být k dispozici a nejdřív jej vyzkoušet,onen problém může být v krokáči(krok.motorek volnoběhu),ale taky nemusí,prostě než něco koupím,vyzkouším...(jsou to čtyři šroubky a dvě pásky)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]