Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik nových aut se v ČR prodá na firmu

Od: tomkk® odpovědí: 12 změna:

Neustále se podle počtu prodaných nových vozů snaží ekonomové argumentovat, jak se máme, nebo nemáme dobře. V těch statistikách mi ale chybí, kolik z těchto nových aut bylo papírově koupeno "na firmu" a kolik si koupili lidé "pro sebe" a kolik nových aut si koupili třeba zaměstnanci. Nedaří se mi to dohledat. Uměl byste někdo najít aspoň to procento aut koupených "na firmu"? To už přece kvůli daním musí být zjistitelné. Diky.

doplněno 08.04.14 11:09:

To rumicek: Ano, přesně tak, samotný prodej svědčí jen o stavu ekonomiky (ovšem média toto číslo často interpretují jinak), ale mě právě zajímá ta struktura prodeje, která by těch informací mohla poskytnout více.

To ertl: Jak mám chápat vaši poznámku?

doplněno 08.04.14 11:52:

To ertl 2: O toto mi v dotazu nešlo. Přesto je vaše útočná reakce dost typická a svědčí o tom, jaký strach mají zvýhodněné osoby z toho, že by se tato otázka měla řešit, protože každý rok, o který se podaří oddálit srovnání našeho daňového systámu a daňové praxe s vyspělými zeměmi je dobrý. Je to stejná reakce, jako bych načapal zloděje s cizí peněženkou v ruce a on mi řekl "Nestarej se a nezáviď, taky máš tu možnost.."

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ertl
hodnocení

0x
Nezáviď...
olaf71*

to je odpověď hodna žáka prvního stupně ZŠ

ertl
Vzdyt tam chodim..
ertl
To tomkk: tak nejak citim z dotazu otrepane " vsechno si odepisou z dani" a " chudaci zamestnanci".
olaf71*

já myslel, že je to max.

hodnocení

0x

Ekonomové neargumentují počtem aut "jak se máne dobře", ale používají ho jako indikátor zlepšení nebo zhoršení stavu ekonomiky. A tam není moc důležité, kdo auto koupil, jestli lépe prosperující firma či živnostník nebo lépe placený zaměstnanec.

ertl
hodnocení

0x
Je to stejná reakce, jako bych načapal zloděje s cizí peněženkou v ruce ... takze dle teto teorie je jasno: podnikatel = zlodej.
hodnocení

Samozřejmě že neplatí vaše zkratka a podnikatel nerovná se zloděj. Opět reagujete podrážděně a hloupě. Toto není vhodné fórum pro podobné diskuze. Položil jsem zde otázku jak zjistit některá statistická data. Nic víc v tomto vlákně nemá smysl rozvíjet.

doplněno 08.04.14 19:34:

Nejde o to, že neumím diskutovat, ale to, že na tomto místě nechci diskutovat. Toto je poradna, kde se na položenou otázku očekává odpověď a vykecávat se v této rubrice o politice je v rozporu s pravidly poradny. Proto jsem se snažil toto vaše podvlákna nesměřující k odpovědi na položenou otázku, ukončit pokud možno bez půlstránkových vzájemných argumentací jen vzdáleně souvisejících s původním dotazem. Máte-li zájem zde diskutovat o politice, můžete si založit vlákno ve volné diskuzi, kde je to povoleno. Spíše vám to ale nedoporučuji, lidé na toto fórum chodí z jiných důvodů než diskutovat o politice a co jsem měl možnost vidět, tak se zde žádná přínosná diskuze na toto téma nikdy nevyvinula.

ertl
Podrazdene urcite ne. A hloupe? O tom muzeme vest diskuzi, ci reakce jsou hloupejsi. Neumite diskutovat, protoze ten, kdo s vami nesouhlasi je dle vas podrazdeny a hloupy..

pav*
hodnocení

0x

Ti slusni uz davno zkrachovaly a ti co umi vtom mezich zakona propl. tak podn.dal , pro statni rospocet nevyhodna investice.

erikch*
Statisticky je procento firem cca.čtyřicet z celkového poctu co si tak pamatuji z článku ve SM někde okolo podzimu...a jinak,každému kdo někomu závidí nějakou úlevu v tom či onom,ma fakt možnost se do takové zvýhodněné skupiny vecpat-at už jsou to např.invalidé, podnikatele romská menšina atd...je to úplné jednoduché,chci-li nějakou výhodu,zjistim si podmínky za nichž na ni dosáhnou a podle toho "upravim" svůj zde.stav.založil živnost,změnil národnost atd...každý ma ty možnosti,ale brblanim u piva v hospodě po osmi a pul hodinách ve fabrice prosté žádné výhody nebudou...:)
hodnocení

Tak jsem aspoň něco našel. Určitě to nebude jen 40%. "Více než dvě třetiny nových aut v Česku si dnes kupují firemní zákazníci."To sice není zdaleka přesné číslo, ale přinejmenším to říká, že je to číslo je vyšší jak 66,6 % zpravy.e15.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]