Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia do 60 tisíc

Od: jupikhop odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Potřebuji koupit auto do 60 tisíc. Co říkáte na Fabii I. generace?

Nevím jaký vybrat motor, jezdím hodně svižně a potřeboval bych vědět který motor je odolný a živý. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hudzi*
hodnocení

0x

Svižný/živý a odolný se prakticky navzájem vylučují...nicméně jestli chcete benzín tak 1,4 16V jestli ropáka tak 1,9 SDI

k2

Tak 1.9SDI je vsechno, jen ne svizny natoz zivy (ostatne jako kazdy atmosfericky diesel)...

daniell*
hodnocení

0x

u fobie žádný ... 60 000 Kč je podle mě až moc já bych do takovýho auta nevrazil víc jak 30 000 ...

777

Za 30 tis to bude krám,za tuhle cenu se nabízej ty nejzhuntovanější

daniell*

ale fabie za 60 000 Kč .. krám nebude - to by byl krám i za 200 000 ..

777
hodnocení

0x

Fabia první generace moc svižných motorů nemá...dobré a odolné jsou 1,4 MPi,1,4 16V,1,9 SDi,ale žádný z nich není raketa,nejlíp jede asi ten 1,4 16V ale oproti těm ostatním to nějaký skok není,s 1,9 SDi budeš jezdit za 4-5 litrů,ale bude to vysloveně louda 1,4 MPi takový průměr,nic na závody ale na dálnici to tempo udrží,za 7 litrů benzínu,motor nesmrtelný...1,4 16V nejvýkonější,průměrná výdrž,spotřeba asi stejná jako u 1,4 MPi...vyhnout se naopak 1,2 MPi a HTP,dost problémové

Co se celkově týče auta tak průměr,celkem to jde,pasivní bezpečnost dobrá(vzhledem k roku výroby myslím),jízdní vlastnoti takový lepší průměr ve své třídě,spolehlivost taky celkem jde

souhlasím,vlastní zkušenost 1,4 MPi

gocars*
hodnocení

0x

Pokud nějaké pěkné a svižné auto, s kterým se dá pěkně jet a má i sílu, určitě doporučuji Ford Focus mk1, s motorem 1,6 nebo potom 1,8 či 2,0 benzín. Samozřejmě záleží, jak moc řešíte spotřebu :) Ale určitě za ty peníze, za které se Focus mk1 dá koupit nemá konkurenci :)

asd*
hodnocení

0x

Pokud svižnou Fabku, tak dvoulitr benzín nebo 1,9 TDI (tyhle ovšem za 60 těžko budou bez much)

Focus MK1 je ok, jen ta 1,6 moc svižná není, ta je spíš na klidnou jízdu, obzvlášť s naloženým autem. 1,8 je o něco lepší, ale taky žádný zázrak. Chce to projet si to jestli stačí nebo ne... 0 - 100 za 11 za svižné nepovažuju, ale jezdit se s tim už dá.

hodnocení

0x

Co se týká první generace, tak jediný svižný motor, který byl v prodeji, byl benzínový dvoulitr. Ten zbytek je tak akorát parodie vzhledem k tomu, jak je to auto těžké. Věřte mi, jedničkovou fabií jsem jezdil 14 let.

miata*

Je to tak. Ten dvoulitr 8v bude velmi odolný, ve fabii dostatečně živý a pokud se mu nebude slapat na krk, tak to nebude žrát nesmysl...navíc zplynovat se dá vždy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]