Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace B-Techs

Od: redroker® odpovědí: 23 změna:

Máte někdo zkušenosti s navigací B-Techs? Koupil jsem si tuto navigaci ve slevě,ale jsem z ní dost zmatenej.Nastavil jsem na zkoušku mnou několikrát projetou trasu (62km),hned ze startu mě vedla druhou stranou,taky možno,ale já jel svou,ale navigace si postavila hlavu,místo přepočtu se mě snažila dobrých 20km otočit,aniž by se snažila přepočítat mou trasu.Tak jsem ji radši vypnul.Dále mezi Komořany a Chomutovem je dvouproudová silnice a vzhledem k tomu,že mám nastaveno NE dálnice,tak mi stále přikazovala "Sjeďte z dálnice", i když jde o normální komunikaci (90km/h).

b-techs.cz/...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

novada*
hodnocení

2x

Kašlat na NAVI .. Za ty prachy si radši koupim telefon s androidem.. Pokud mam - plus pro mě. Stáhnu navigaci Sygic .. Ona je sice na 7 dní trial ale jak trial vyprší, tak se dá uplně NORMÁLNĚ používat dále.. Super mapy, super zadávání.. spousta možností, ptá se to, jestli se chcete vyhnout dálnici nebo ne, spousta upozornění vč. mýtného, vlakových přejezdů, pokud je člověk trotl jako já a zahne někde jinde, hned to vyhledá alternativní trasu.. a co je ze všeho nejlepší? Je to vždy po ruce a není potřeba internet :DD

doplněno 14.06.14 20:22:

Sygic je zadarmo! na to fakt musí slyšet každej :D Už bych se ke klasické navigaci nikdy nevrátil :)

hodnocení

Mám smartphone s Androidem, tak to zkusím, myslel jsem, že pokud budu mít v telefonu navigaci, je nutné mít připojení k internetu.

pobo

Dobrý den,

Měl bych jednu prosbu.Zakoupil jsem stejnou navigaci od B-Techs na Amplionu. Ale bohužel jí vůbec nejsem schopen pustit. Navigace se není schopná připojit na signál GPS. Z manuálu jsem vyrozuměl, že bych měl přístroj pravděpodobně aktivovat na stránkách beonroad.com ale na těchto stránkách jsem nikde nenašel místo kde by se dala navigace aktivovat. Můžete mi prosím poradit jak jste jí aktivovali vy?

Již dříve jsem měl s touto navigací problém se zamrzání jak popisujete výše. Po komunikaci s B-Techs jsem navigaci odeslal na reklamaci, ale přišla zpět s vyjádřením, že jí neumím používat.

Děkuji za odpovědi. H.

hodnocení

Navigace B-techs jsou asi opravdu jen pro lidi s vysokým IQ,nejste jediný, komu sdělili,že přístroj neumíte ovládat. Já včera dostal tuto odpověď,snad Vám pomůže, ještě nemám vyzkoušené:

Dobrý den,
pro Vaši navigaci bude nutné provést update na poslední verzi SW. Je ke stažení na adrese:
b-techs.cz/...
Heslo pro otevření archivu: BTechscz
Prosím postupujte dle návodů uvnitř archivu. V případě nejasností jsem Vám k dispozici na e-mailu.
Děkujeme
S přáním hezkého dne,
Internetový obchod B-Techs.cz

doplněno 17.06.14 16:39:

Provedl jsem vše podle podrobného návodu a navigace zase šlape.

doplněno 18.06.14 22:34:

Jinak ještě chci upozornit, že B-techs si účtuje za neoprávněnou (zamítnutou) reklamaci 350kč, čímž ale jednají protiprávně

(ustanovení § 2174 zákona č. 89/2012 Sb.)

btechscz

Dobrý den,

určitý čas se opravdu vyskytoval v našich navigacích problém s příjmem GPS signálu. Jednalo se o SW chybu, kterou vyřešil poslední update, který zde již byl uveřejněn. Tento problém je však již vyřešen a zákazníky, kterých se tato vada týkala jsme kontaktovali, pokud tak neučinili sami. Doporučuji všem diskutérům kontaktovat nás pro případnou pomoc s výrobkem, který u nás zakoupili. Záležitosti týkající se tohoto updatu řešíme pochopitelně zdarma a průměrná doba vyřízení reklamace je 2 dny. Všem dotčeným zákazníkům se tímto omlouváme. Musím však jednoznačně dementovat tvrzení, že se v jakékoli odpovědi/reklamačním protokolu objevila informace o tom, že dotyčný zákazník neumí používat navigaci.

K poznámce o poplatku za reklamaci. Doporučil bych pročíst naši sekci Reklamace (není vůbec obsáhlá). Neúčtujeme 350 Kč za zamítnutou reklamaci. Na to sktuečně nemáme právo, ba co víc, porušovali bychom zákon. Co však děláme je to, že účtujeme tento poplatek zákazníkům, kteří se formou reklamace snaží výrobek vrátit. Pokud například obdržíme 2x požadavek na vyřešení reklamace na tu vadu, že se standardní model navigace neumí připojit na internet, při první "reklamaci" zákazníka informujeme, že takovou vlastnost ani navigace nemá. Obzvláště v letním období (dovolené) je fantazie zákazníků velmi bujará a setkáváme se prakticky se vším. Tento poplatek byl za celou dobu účtovát cca 2x. Není namířen proti korektním zákazníkům.

Všem diskutérům zde bych tedy ještě jednou doporučil kontaktovat přímo nás na kontaktu obchod@b-techs.cz, pokud potkají jakýkoli problém s našim zbožím.

B-Techs.cz

moto*
hodnocení

0x

Tuto navigaci neznám, přijde mi exotická a můj skromný názor je, pokud je možné vrátit. Podobné koupíte na www.dealextreme.cz kde jsou navigací hejna a mnohem levněji i s proclením a poštovným zdarma.

Navigace jsou v podstatě velmi podobné blbé krabicky a liší se jen obslužným softwarem a instalovabými mapami a pokud jsem pochopil, koupil jste bez licence na mapy, čili nemáte možnost aktualizací. A mapy jsou vždy základ. Ta vaše tuším běží na Androidu a pro něj je sice dost map pro chytré founy a tablety, ale s instalaci na jednoúčelovou navigaci je vždy jistý problém a bez znalosti se navigace může i umrtvit.

V různých Datartech, Elektro Worldech a pod. jsou také již slušné navigace kolem 3k ověřenějších značek než na kterou vás pravděpodobně nachytali.

doplněno 29.03.14 12:46:

Když moji mnavigaci někomu půjčím, tak mu to dělá obyčejně také, problém je ale v nastavení které mi obvykle rozdrbou. Tak si to v nastavení opravim a zase přepočítává.
Na stránky z odkazu jsem se díval, a měl jsem pocit, že licenční číslo map není součásti balíčku. Možná jsem se díval blbě.

hodnocení

Od té doby, co jsem vložil příspěvek,jsem navigaci nepoužil,ale co se týče aktualizací,jsou zdarma.Jak jsem napsal,zásadní problém bude asi v tom, že navigace si postaví hlavu v případě, že např. přejedete odbočku a místo toho,aby Vás navedla na další (po přepočítání),bude Vás stále vyzývat k otočení.

keke*

Problém té navigace koupené ve slevě je hlavně v tom, že používá mapy open-street, které jsou vytvářeny na základě dat zadávaných uživateli a pravděpodobně nikdy nebudou tak přesné a detailní jako placené mapy. Zvážil bych dokoupení map. Přímo na stránkách be-on-road jsou třeba mapy od Navteq. Informace o navigaci be-on-road (aplikace používaná v b-techs) jsou třeba tady mobilenet.cz/...

hodnocení

Je možné u této navigace použít jiné mapy,třeba od TomTom,Mio atd.?Je asi jasné,že by se asi musel kompletně nahrát i jejich systém atp..Je nějaká možnost?

doplněno 15.05.14 16:16:

...takže mapy Navtequ lze použít v této navigaci

keke*

Mapy od Navtequ funguji v této navigaci perfektně. Instaloval jsem je nedávno kamarádovi. Fungují s původní aplikací be-on-rozad. Proti původním mapám zdarma jsou o několik tříd výš.

keke*

Mapy Navteq se dají koupit tady: beonroad.com/...

hodnocení

Tak jsem si ze stránek Be-on-road zakoupil jen mapy ČR-SK a spokojenost, díky!

btechscz
hodnocení

0x

Dobrý den, náhodou jsem na toto vlákno narazil, proto pozdější odpověď. V našich navigacích je převážně instalován Be-on-Road, v závilosti na cenové hladině pak obsahuje adekvátní mapové podklady. Dle data příspěvku tazatel zakoupil zboží přes akci na Amplion.cz za cenu 1449 Kč s DPH. Je fakt, že v této ceně se jiná, než OpenStreetMap licence - svobodné mapy, vtěsnat nedá. Je možné za necelých 300 Kč dokoupit výše zmiňované mapy Navteq, případně i CEDA pro CZ/SK. Samozřejmě je taktéž možné dokoupit SW Be-on-Road TRUCK a veškeré další licence na map. podklady k Be-on-Road programům. Obecně platí, že navigaci šlechtí mapové podklady, do dalších akcí se budeme snažit nabídnout i pokročilejší podklady, nechť má zákazník na výběr. I s nejdražší licencí (pro EU) je pak naše navigace stále levnější, než výše zmiňované.

Případné další dotazy, ať už na HW nebo SW rádi zodpovíme na našem e-shopu http://b-techs.cz

B-Techs.cz

hodnocení

Ano, navigaci jsem zakoupil přes Amplion, jak jsem již uvedl, předevčírem jsem ze stránek Be-on-road zakoupil mapy CZ-SK,ale nemám ještě vyzkoušené,nastavení trasy,tedy co se týče zahrnutí,či ne, dálnic a placených úseků. Ve free verzi Vás navigace vytlačovala i ze silnic,které byly rozdělené travnatým pásem,či svodidly,např. Most-Chomutov,nebo Bílina -Teplice (E244/35), pokud jste měli nastaveno ANO dálnice a plac.úseky.Musíte mít tedy nastaveno ANO,aby Vás navigace na tomto úseku nechala,ale pro ty,kteří nemají dáln. známku to může přivést do problémů,když je navede na placené silnice.Doufám, že v placených mapách je tento nešvar vyřešen.

1957
hodnocení

0x

Také jsem si naběhl, navigace mi fungovala asi čtyři dny, většina funkcí nešla spustit, nepamatovala si trasu po vypnutí a teď se ani nezapne. Při pokusu o reklanaci mi bylo oznámeno, že ji neumím ovládat. Již

hodnocení

Tak takový problém s ní nemám,sem tam se mi při nastavování sekne,ale pomůže reset a OK.

hodnocení

Tak jsem teď na tom stejně jako 1957, před 4 týdny jsem zakoupil mapy CZ,SK ,celý víkend jsem křižoval jižní čechy a OK. Dnes ráno jsem navigaci zapnul a vždy po cca 2 min. zamrzla,když se mi podařilo proklikat na samotnou navigaci a zadal cíl, tak nic. V nastavení u satelitů byla hláška disconected GPS,nepomáha ani reset.Teď už vím, proč byla v Amplionu nabízena za poloviční cenu.

martina999*
hodnocení

0x

od B-techsi nedoporučuju kupovt NIC vzhledem k tomu, jak se prodejce chová§

Mobilní telefon ELEPHONE jsme si vybrali, protože za tuto cenu nabízel funkce srovnatelné např. se samsungem za dvojnásobnou cenu. ALE dostali jsme telefon bez českého návodu, menu je napůl česky a napůl anglicky. MMSky se nepodařilo rozchodit ani nám ani na prodejně Vodafonu a to s snažilo tak 5 lidí, zkrátka nefunkční, vše bylo nastavené správně, to jsem si jistá. Pozor na prodejce B-techs.cz Když pominu to, že má sídlo na Praze 1, ale jediná adresa, kterou je možné použít je Slavičín, tak přestože nás prodejce ujistil, že reklamace vyřizuje velmi rychle, tak po 30 dnech se ohání tím, že jsme telefon koupili na firmu (přitom jsem si to na firmu nechala jen poslat, na faktuře žádné IČO ani DIČ není) a říká, že pro něj lhůta 30 dní není závazná. Nyní po 45dnech, kdy je telefon v reklamaci prodejce nekomunikuje, nemám ani telefon ani peníze. Udělejte si obrázek sami, jestli si od někoho takového chcete koupit vůbec něco a mít s ním takové problémy. Bůh ví, jestli dostanu někdy peníze zpět.

hodnocení

Každý má zkušenost jinou. Navigace B-Techs nyní využívají podklady Aponia,dostal jsem info jak upgradovat systém i mapy,ale nepodařilo se mi to.Po domluvě jsem zaslal navi do Slavičína a za 14 dní ji dostal zpět s novou verzí.Zaplatil jsem jen 100kč za poštovné.Klidně si mohli napočítat nějakou částku za práci.

hodnocení

Nechal jsem si od B-Techsu nainstalovat nový systém do navigace M-502 s mapami Aponia (Q32014).Ve složce MAPS mám všechny mapy Evropy (open street) a premium CZ/SK.Pokud ale otevřu mapy přímo v navi,tak seznam mi nabídne právě jen premium CZ/SK,ostatní seznam map je tmavý. Když zobrazím mapu evropy,je zde jen CZ/SK,okolní státy nejsou.Každý soubor státu má koncovky .bmd a .bmi .Děkuji za radu.

hodnocení

0x

V navigaci jsou 2 volby : Dálnice a Placené úseky. Dálnice nech klidně zapnuté a vypni jen "Placené úseky". Pak Tě to nebude honit z dálničních úseků bez mýta *ua*

hodnocení

Pokud šlo o reakci na můj dotaz,tak tohle jsem opravdu nemyslel.Apropo, problém je vyřešen,šlo o to,že jsem neměl aktivované Open Street Maps (ser.číslo).

milanh*
hodnocení

0x

Zakoupil jsem si navigaci v B-Techs.cz v E.shopu B-Techs v Komenského 882 763 21 Slavičín. Necelý rok na to se mnou navigace přestala komunikovat. Upozorňuji, že jsem apsolvoval pouhou jednu jízdu. Od té doby se mnou B-Techs nekomunikuje.

Tak že moje rada je úplně jasná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]