Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto máte zkušenosti?

Od: tadeas* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, jaké auto by bylo pro mne vhodné né moc drahé ale zlatá střední cesta. Aby spotřeba auta byla přijatelná tak asi do 6 litrů... a méně poruchové... :) Jaké auta máte Vy? spíš potřebuji zkušenosti a rady s vaším typem a značkou auta... (vím mužu si to přečíst na netu, ale tam jsou jenom samé pochvaly) :) Díky :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

Za sebe doporučuji zn.Škoda ;).

Před 14 lety jsem měl Š.Felicii 1.6, pak Seat Toledo 1.6,Opel Astra 1.6 a Peguot 206 1.4 (no a francouze již nikdy více), a ted mám 2 roky Š.Roomster 1.6 (před 2 lety ojetý 89.000km), dnes 120.000 a bez problémů.

Ale při výběru auta může hrát roly více aspektů,tak že těžko se Vám bude doporučovat, když nevíme váš věk,rodinný stav atd. ... Ve 20 letech jsem chtěl od auta,aby na něj letěly holky (měl jsem Opel Tigra)... dnes ve svých 40 chci auto spolehlivé,s dostupným servisem a relativně levnými náhradními díly u běžných věcí, jako je výměna oleje a s nimi spojená výměna filtrů,oprava brzd a prostě těch klasických údržbářských věcí ...

anges*

Když to napíšu podrobněji... chtěl bych spolehlivé auto, bude mi 18 a jenom uvažuji :) Chtěl bych aby to mělo klimatizaci, poslilovač řízení, manuální převodovku, (palubní počítač-nemusí být). Hlavně aby to bylo auto na benzín a bylo spolehlivé méně poruchové-nechtěl bych se příliš zabývat nějakými opravami. Aby bylo jak tady píše.. vosikac... s dostupným servisem, levnými náhradními díly u běžných věci. Uvažuji o fordu focus- tam prý rezatí rámy okolo dvěří a určitě o škodovce. Celkově do velikosti combi... do velikosti octavie bych nešel :) Myslím, že se dá najít auto se průměrnou spotřebou do 6 -7 litrů? Můj otec má Škodu fabii combi 1.2 HTP 47 KW když si to kupoval tak mu říkali, že průměrná spotřeba je okolo 6,5 litrů.. On jezdí (po dálnici Hradec- Plzeň 130km/h) 5,5 litrů a ve městě jízda každý den do práce 45 km průměr. 5 litrů.. řadí jak se má a nejezdí brzda plyn. Vosikac? vy máte Roomster jak jste s ním spokojen?

k2

Neberte to jako utok, ale u fabie combi tedle motorizace a v takovychto jizdnich rezimech mi ta spotreba prijde doslova a do pismene z rise snu. Bud ma Vas otec zazracne auto, nebo musi jet zbytek cesty brutalni ekorallye.

Pro srovnani:

spritmonitor.de/...

anges*

:D Jak jsem psal nejezdí brzda plyn- normálně do práce a to má spotřebu tak 4,5 litrů.. Jeli jsme do chorvatska naložený auto 5 dospělých osob- opravduje to neopohodlný jet v tak malém autě.. spotřeba 5,8 litů což si ymslím že na naložené auto v celé posádce je krása :) Jinak pokud jsme chtěli po autu výkon tak i při předjíždění a chtění po motoru vysoký výkon tak jsme se v létě při teplotě 20°C se dostali na 5,5 litrů.. najížděli do zatáček aby jsme zbytečně neztratili setrvačnost :D všechno se dá... No nic ale 1.2 HTP bych nechtěl kvůli tomu že to je jen 47 KW a pro rychlejší jízdu to není vhodný.. bral bych ideálních 66 KW klidně i víc ale cena do 200 tis. :)

Za 5.5 po dalnici mi prijde jako nesmysl. Na takovou spotrebu maji sotva naftaky
anges*

5.8 po dálnici... než jsme se dostali na dálnici tak to byla eko jízda a na dálnici jsme našli dodvku která jela dobrou rychostí a za ní se vlastně vezete :)

vosikac*

Tak co se týče mě a Roomstru,tak jsem nadmíru spokojen ;) ... A ta 1.6-77KW nemá chybu!

Ted po dvou letech co ho mám budu dělat brzdy,napodzim rozvody a myslím, že zas budu mít do další výměny oleje pokoj ... Krásně se do něj nastupuje a z něj vystupuje,jak je vyšší ... Když se vyndají zadní sedačky,dají se dát dozadu držáky na kolo a dvě se tam v pohodě vejdou po sundání předních kol.

Jinak co se týče spotřeby,jel jsem K.Vary - Praha za 5.8l,prostě v klidu do 110km/h

danys*
hodnocení

0x

ne moc drahé to je kolik? do 50000 nebo do 250000?

anges*

O pardon nezmínil jsem cenu do 150 tisíc :)

hodnocení

0x

Jestli chcete FORD Mondeo combi v dobrém technickém stavu, tak o jednom vím. Spotřeba podle "těžké nohy", ale dá se jezdit za 5,5 litru nafty na 100 km.

doplněno 09.03.14 15:27:

Cena 60000 Kč včetně dalších 4 kol ws letními pneu + další zuté 4 letní pneu na dojetí.

anges*

Naftovým motorům v osobních autech příliš nefandím. Mám k tomu svoje důvody.. jsou poruchové a na každodenní dojíždění na kratší vzdálenst nejsou vhodná. Bral bych benzín. Ale moc děkuji za nabídku i za odpověd ;) auto za 600 tis je pro me moc :)

doplněno 14.03.14 12:23:

jsme se překoukl omlouvám se :) Proč ho ted chcete prodat?

gocars*

Pěkný den, co se týče nagty, máte určitě pravdu, pokud nenajedete nad 15tis km ročně, je lepší benzín, hlavně na kratší trasy, je určitě lepší benzín. Co se týče benzínových aut, tak tam je to s tou spotřebou do 6l/100km trochu problém, většina aut si totoiž vezme v průměru 7l/100km. Záleží zda chcete kombi či stačí hatchback nebo i něco menšího. Záleží také jaké máte nároky na výbavu atd... dobrý střední cesta je Ford Focus s motorem 1,6 či například i Mazda 3. Poslal jsem Vám soukromou zprávu pro více informací :)

Vážně je tak důležitá spotřeba, pokud jezdíte krátké vzdálenosti?

Pokud najedete 10 000 km za rok, tak při spotřebě 6 l/100 km ušetříte zhruba 7 tisíc oproti autu s průměrnou spotřebou 8 l/100 km. Tenhle rozdíl snadno překoná jedna větší oprava.

stihl

naftove motory jsou poruchove? vazne to je novinka dlema v autodilech a vim na co se vic resi.

muzu te ujistit,ze na benzinakus e ma dalko vic co posrat a casteji. to,ze odejde jendou za pul mega na ftaku turbo nevo vstriky tak to se neda nic delat,ale na benzinaku to zaplatis na svickach,kabalech,civkach,lambda sondach atd atd atd. mechanicky se dalkeo vic kazi benzinaky

anges*

Ale uznejme, že naftáky jsou pro lidi kteří jezdí dellší trasy... a né pro ty co ujedou celoročně maximálně 15 tkm motor trpí... a pak jsou poruchy... :) každý odborník mně doporučí na kratší vzdálenost benzínák... je to dohoda o dohodě každý má na to jiný názor a každý má s něčím jiným zkušenosti :) A chtěl bych auto méně poruchové... né auto se kterým se musím zabývat jednou do roka kvůli motoru a tak... nejsem nějaký typ který by si vyměnil všechno sám a měl čas kupovat náhradní díly :)

Nenapsal jsem 600 tis., ale 60 tis. a dal bych ho i za 58 tis.:))

hodnocení

0x

Zkus něco takovýho, mám pár známých co tuto značku mají a největší spokojenost,spolehlivá auta.

anges*

Díky... :) to nevyadá moc špatně ;)

petrpan*

Kup si fabii v RSu je to hezké auto malé rychlé prd to žere a zatim servis? nulovej 40 000 km najeto (kupováno ve 150 000) a dělám na tom jen běžné věci co potřebují všechny auta :)

anges*

jedničkovou (1999-2007) nebo dvojkouvou? (2007... ta se ještě vyrábí) prd to žere, kolik?

k2

Na dvojkovou financne nedosahnete, zere to asi takto

spritmonitor.de/...

Bylo by dobre si ujasnit, co chcete. Napred, ze naftu ne, ale ted vybirate naftovou fabiii. Nicmene benzinove auto se spotrebou do 6litru je celkem mimo, pokud nepouzivate Vasi podivnou metodiku mereni spotreby. Nerikam, ze Fabie je spatny auto, ale rozhodne se da vybrat neco zajimavejsiho, nez "predrazene"RS.

Jinak jaky mate planovany rocni najezd, ze Vas ta spotreba tak tizi?

anges*

mm.. Nevíce mě zaujala Toyota Corolla kde jsem se dočetl tak je dobrá méně poruchová a lidi si nestěžují :) RSko je prostě drahé. 15 tkm a nechci auto které žere někde 7, 8 litrů zdá se mně to příliš moc kdyby se s tím dalo jezdit do 7, 6 litrů byla by to paráda.

doplněno 17.03.14 20:13:

a Roomster já jsem vysoký 195 cm tak bych rád aby se do auta dobře nastupovalo i vystupovalo, ale to si můžu vyzkoušet... ten Roomster je dost dobrý pokud spotřeba odpovídá tak bych o něm uvažoval :)

jyri*
hodnocení

0x

DOPORUČUJI škoda octavia 1.9 tdi 66kw hele koupil jsem si ho pred 7lety z nemecka melo najeto 120 000cca hele za 7 let sem měnil jenn 1 repas turba a výfukovou trubku novou menim olej kazdých 10 000km a super a jeste sem menil párkrát čepy a 1x lozisko a brzdy skrátka spotřební material jinak pro tvou zajímavost mám dnes najeto 589 000 a auto jede furt krásně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]