Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED žárovky místo klasických

Od: tesnost* odpovědí: 8 změna:

Ahoj našel jsem LED autožárovku H4 u které se dají přepínat tlumená a dálková svetzarovek.eu/... mohl bych to mít na autě legálně?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, nemohl.

I kdyby jo, tak to má cca poloviční světelný tok než normální 55W H4.

Takže je to nanic. Maximálně do nějakého pracovního světla.

tesnost*
hodnocení

A kdybych vyměnil klasické žárovky co mám v mlhovkách a používal to jako denní světlo to by taky neprošlo?

Nelze používat mlhovky jako denní světlo. Každý reflekror a každá žárovka má specifické vlastnosti a je homologován jen a pouze pro určité používání. Když ho použijete k něčemu jinému, vystavujete se nebezpečí sankcí.

hodnocení

0x

Legální to nebude nikdy. Navíc toto řešení není zrovna super - ty LED jsou hodně přetížené, aby to aspoň trochu svítilo a brzo se vypálí buď LED nebo se poškodí celá "žárovka" uvnitř. Schválně se někde podívejte, jak složitě jsou řešena LED světla u drahých moderních aut - kdyby to šlo takto jednoduše, nikdo by takové velké soustavy vysoce výkonných LED a chladičů nestavěl.

Doporučuji si na auto dát klasické denní svícení, koupit typ podle toho, jaký tvar se na auto bude hodit. Já mám takové podlouhlé, vodotěsné s automatickým reléovým přepínačem (ze zákona nutný), atestem a stály nějakých 300 Kč. Na noc si nechat klasickou H4 - když se nebude zbytečně vypalovat ve dne, vydrží věčně.

tesnost*
hodnocení

Ahoj, dal by si mi odkaz na ty tvoje světla pro denní svícení? A jak svítí, nějaká denní svícení svítí jen opravdu slabě, to bych zase chtěl aby to plnilo svůj účel. Díky

nickys

300,-? To jsou z tržnice?

Já denní LED světla s homologací kupoval za 1800,-

hodnocení

0x

"...tlumené/dálkové světlo je řešeno změnou intenzity svitu LED"

Divl bych se, že by tohle někdo povolil používat. Rozdíl mezi tlumeným a dálkovým světlem vůbec není v intenzitě světla, ale ve tvaru vyzařovaného paprsku (v H4 je pod tlumeným vláknem plechová clonka, usměrňující vyzařovaný paprsek). To u zmíněné LED žárovky asi zařídit nepůjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]