Nejste přihlášen/a.
Co se dá v nouzi použít jako náhrada za kapalinu do posilovače řízení ve Filetě (1,9D,rv kolem 99).Např u citroenů se dá nahradit LHM (kapalina posilovače,brzd a pružení) nouzově olejem nebo naftou.
Všechno jde. Hydraulický olej nahradíte naftou, naftu nahradíte vodou, pneumatiky nahradíte zahradní hadicí asi 30 x omotanou atd. atd. Akorát to má nevýhodu - nefunguje to. Přiznám se, že tuto otázku vůbec nechápu. Proč něco nahrazovat něčím co tam nepatří? Copak je problém dnes něco sehnat. Do druhého dne máte cokoli, co je na druhým konci světa. Celou hydraulickou soustavu zasviníte, možná poškodíte těsnící prvky, které na tu záměnu nejsou stavěné.
Děkuji za "fundované" rady.
1.Majitel ani nebyl schopen za celý den doplnit (koupit vydat či někde sehnat) do auta knihu jízd (sešit u nás v trafice za cca27kč
2.Nevím co se tam má vůbec lít.
3.nehodlám tam kupovat a lít kapalinu za círka 300kč/litr když jsem říkal ,šéfovi,že je třeba měnit filtry a olej at,tak se nic,vzducháč jak saze (tak černý),olej sice nezi ryskami,ale přesluhuje už přes 30 000km,tak řekla jako že jo ,ale furt s tím musíme jezdit!
4. a za poslední to auto je těsně před smrtí!
doplněno 08.03.14 21:11:To 777-souhlasím,že tam lít to co tam patří,ale tolik nejsem placen abych ještě ze svého dotoval provoz služ.aut.
Do Avií typu 30,31, 60,61 se do serva řízení v nouzi (takže pořád), lil klasický motorový olej-firemní automechanici řikali "mazat a nezamrzat"...říkáš, že vaše šéfová čeká až to někde klekne-proč to tedy řešit-upozorňovali jste ji...Hlavně ať vás Felina nenechá někde v dešti, mrazu a na bohem zapomenutym koutě světa...
vůbec bych se nebál tam nalít ten žlutoučký olej z Citroušů do hydropneu...pro servomotor je lepší mazat a "tlačit" než fachčit na sucho...
párkrát jsem Citrouše vypouštěl a byla tam vždy svítivě žlutá(podle mého vnímání barev) ačkoli ofiko je zelená barva hydr.kapaliny ...
Eriku-myslel jsem že se ve francouzech vyznáš,ale asi jen renaultech! Žádná kapalina od citroenu není žlutá (myšleno do hydra!) ! LHM,LHM+ je zelená a do nových od C5 je LDS a ta je oranžová.ale jinak myslím že LHM by bylo OK,ale do tý feliny je to stejně škoda a zbytečně drahé,jak jsem psal výše..
Jedině,ža bych měl ,ale nemám, staré vyjeté LHMko,teď budu měnit až za 3-4 roky.
doplněno 11.03.14 17:36:Tak sry,já ji před výměnou měl zelenou,při koupi jsem nevedel jak je tam dlouho ani předchozí majitel nevěděl,tak se měnila,ale ostatní tvrdil,že pkd je extrémně dlouho tak je spíše hnědá.No nic,já tu "růžovou" nemrzku vnímám spíše jako oranžovou.Takže asi tak.
Dneska po nějaké době jsem s filetou opět jel,tak jsem tam skusil litr nafty a nyní hádejte jak to dopadlo!
Téměř okamžitě pod autem louže -vše vyteklo ihned na zem.Tak jsem zjistil,že je upadlé koleno z čerpadla,do kterého vede hadice z nádobky,takže čerpadlo asi ,pokud již není KO,bude co nevidět po smrti,takhle funguje už více jak 1/4 roku,sice nám to všem vadí ,ale šéfíček nereaguje,takže je vlastně vše OK(do dpoby než se totálně poserýnkuje ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.