Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dneska jsem se trochu vydesil...jel jsem autem a chtel jsem zatocit a najednou se mi jako zamkl volant a neslo s nim otocit ale po mensim skubnuti zase povolil.Stalo se mi to poprve a docela me to vydesilo.Nastesti to bylo v male rychlosti.Cim by to asi mohlo byt?Nekdo mi rikal spinaci skrinka ale u ni nepozuruju nejake problemy treba se zasunitim klice nebo otocenim ci vyndanim klice..vse ok..ma nekdo poneti?
auto je : Ford Fiesta,r.v. 1997,1.3i benzin 44kW
Díky
Možná to ale spínací skříňkou nebude,pokud by se ti zamkl volant tak jej ani trhem neuvolníš,to by musela být fakt bejkárna,to je dělaný na to aby to zastavilo zloděje...
Pokud máš servořízení je možný že nachvilku vypadl účinek,nějaký bordel v potrubí,pokud elektro posilovač tak nějaká chyba v elektrice(pokud za jízdy vypadne posilovač ta síla může být takový šok že se může zdát že se to zaseklo)...pokud řízení bez posilovače tak se přiznám že vážně netuším
Se spínací skříňkou problém být nemusí,Problém může být v tom,že se může uvolnit čep,který volant zamyká. V každém případě to znamená spínací skříňku vyjmout a ten čep zkrátit nebo odstranit,což se neobejde bez odvrtání bezpečnostních šroubů,kterými je srříňka upevněna ke hřídeli volantu.Je to však práce pro člověka znalého.
Když se šetřilo benzínem u škodovek se z kopce vypínal motor a jelo na neutral. Žádné posilovače to nemělo tak sen nic hrozného stát nemohlo ale znám jednu příhodu kdy klíček ze zapalování na kostkách o kousek povyskočil a v následující zatáče se zamkl volant, dotyčná už stim nedokázala nic udělat bohužel za zatáčkou byl most ze kterého spadla, byla z toho nepěkná bouračka.
Kámoš měl kdysi dávno Fiátka 600 D. Tam žádný zamykání volantu nebylo a jelikož bydlel dost na kopci, tak měl auto postavený před garáží tak, že sednul, nestartoval a jel několik kilometrů z kopce bez motoru. Jen na poslední, asi tříkilometrový kus cesty nastartoval a dojel s motorem.
Ovšem jednou se stalo, že chtěl jako obvykle pod kopcem nastartovat a ouha, klíče na kopci na stole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.