Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s olejem

Od: sanka* odpovědí: 8 změna:
Zdravím,dnea jsem si šel změřit olej a říkal jsem si,že malinko doleju a když jsem.odšrouboval víčko,mel jsem tam tohle..Je.to normalní?Auto bylo úplně studené..
doplněno 05.03.14 16:22: Foto

Problem s olejem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

todle mi dělá oktávka 1,6 taky ,dělal to i favorit a felicie i 120ka je to tím že auto jezdí krátký trasy a motor se pořádně neohřeje

takže pokud ta emulze neni i na olejový měrce,nelítá teplota vody,neztrácí se voda a netlakuje chladící systém tak bych byl v klidu,jednou za čas bych to setřel a jezdil

hujer123*
hodnocení

0x

Jak často a jaké trasy se s tím autem jezdí, ubývá chladící směs? Při malém nájezdu a krátkých trasách to je normální.

buss
hodnocení

0x

To prý dělá voda...

hodnocení

0x

U těchto motorů a pár dalších a nejen od VW je toto běžná věc při krátkých jízdách kdy se motor pořádně neohřeje!

Jinak-chce to v zimě čas od času kontrolovat,protože se může stát,že se tímto ucpe odvětrání klikové skříně a olej to vytlačí měrkou ven z motoru a pak se může nastat i horší poškození motoru!

To Dábel-*palec*

hodnocení

0x

Kolik má ten olej najeto a co to je za olej? Není to auto na plyn? Já jezdím super krátké trasy, motor má najeto přes 200 tisíc a takový bordel na víčku nemám. Je ale pravda že používám jen drahý Castrol Magnatec, žádné slivky z Lídlu a ještě ho měním častěji - při krátkých jízdách hlavně po městě se to doporučuje.

sanka*

Předem se chci omluvit,že jsem nasekal tolik chyb,psal jsem to v rychlosti na mobilu..Jezdím většinou krátké trasy,do práce tam i zpátky asi 25 km,čas od času dál,olej to je shell 10w40,měním ho tak nějak podle doporučení..Ale nedávno se mi stalo,že jsem jel a začala pípat olejnička,tak jsem hned zastavil,koukám a olej byl pod míru,možná ani žádný nebyl a tohle na víčku..ale naštěstí si vozím vždycky sebou náhradní,tak jsem to dolil a potom jsem stejně musel měnit,takže teď je tam úplně nový,asi měsíc starý..ale když je to v pořádku,tak jsem rád..čas od času to otřu a snad bude klid..

doplněno 06.03.14 11:31:

Nevím tedy čím mohlo být,že jsem neměl olej,myslel jsem,že to spolu nějak souvisí..je pravda že v tu dobu jsem ho dlouho nekontroloval,ale auto je starší,tak asi trochu žere olej.. :/

vitall
hodnocení

0x

Dobrej panove, Ja myslim že ten sajrajt na vičku dela přisady ktere davaj do motoroveho oleje. Zakoupene auto jsem pořadne skontroloval včetne oleje, na prsty či hodne nelepi a nesmerdi. Najrychlejši spusob jak skontrolovat olej v motoru? Pak sem dal keramickou přisadu o zlepšeni behu motoru a v zyme na kratke vzdalenosti objevilose pod vičkem nijakej vanilkovej puding. Tak sem po dlohe dobe rozhod vymenit olej čistej a bez přisad. A žadny puding. Jen trošku kapky kondezovane vody ktere se objevuje.

k2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]