Nejste přihlášen/a.
todle mi dělá oktávka 1,6 taky ,dělal to i favorit a felicie i 120ka je to tím že auto jezdí krátký trasy a motor se pořádně neohřeje
takže pokud ta emulze neni i na olejový měrce,nelítá teplota vody,neztrácí se voda a netlakuje chladící systém tak bych byl v klidu,jednou za čas bych to setřel a jezdil
U těchto motorů a pár dalších a nejen od VW je toto běžná věc při krátkých jízdách kdy se motor pořádně neohřeje!
Jinak-chce to v zimě čas od času kontrolovat,protože se může stát,že se tímto ucpe odvětrání klikové skříně a olej to vytlačí měrkou ven z motoru a pak se může nastat i horší poškození motoru!
To Dábel-
Kolik má ten olej najeto a co to je za olej? Není to auto na plyn? Já jezdím super krátké trasy, motor má najeto přes 200 tisíc a takový bordel na víčku nemám. Je ale pravda že používám jen drahý Castrol Magnatec, žádné slivky z Lídlu a ještě ho měním častěji - při krátkých jízdách hlavně po městě se to doporučuje.
Předem se chci omluvit,že jsem nasekal tolik chyb,psal jsem to v rychlosti na mobilu..Jezdím většinou krátké trasy,do práce tam i zpátky asi 25 km,čas od času dál,olej to je shell 10w40,měním ho tak nějak podle doporučení..Ale nedávno se mi stalo,že jsem jel a začala pípat olejnička,tak jsem hned zastavil,koukám a olej byl pod míru,možná ani žádný nebyl a tohle na víčku..ale naštěstí si vozím vždycky sebou náhradní,tak jsem to dolil a potom jsem stejně musel měnit,takže teď je tam úplně nový,asi měsíc starý..ale když je to v pořádku,tak jsem rád..čas od času to otřu a snad bude klid..
doplněno 06.03.14 11:31:Nevím tedy čím mohlo být,že jsem neměl olej,myslel jsem,že to spolu nějak souvisí..je pravda že v tu dobu jsem ho dlouho nekontroloval,ale auto je starší,tak asi trochu žere olej.. :/
Dobrej panove, Ja myslim že ten sajrajt na vičku dela přisady ktere davaj do motoroveho oleje. Zakoupene auto jsem pořadne skontroloval včetne oleje, na prsty či hodne nelepi a nesmerdi. Najrychlejši spusob jak skontrolovat olej v motoru? Pak sem dal keramickou přisadu o zlepšeni behu motoru a v zyme na kratke vzdalenosti objevilose pod vičkem nijakej vanilkovej puding. Tak sem po dlohe dobe rozhod vymenit olej čistej a bez přisad. A žadny puding. Jen trošku kapky kondezovane vody ktere se objevuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.