Nejste přihlášen/a.
Naprosto mrtvé přední ostřikování. Motorek mlčí a nejde do něho šťáva. stěrače stírají... problém ve starých drátech? Pomoc!
U mého auta kdysi odešel úplně motorek - u některých aut je to relativně častá (nebo ne neobvyklá) závada. Stačí motorek opravit (když člověk ví jak), nebo koupit nový - motorek ostřikovačů není moc drahý... Jeho výměna je jednoduchá.
Ještě to můžete zkusit (funkčnost motorku) jedním způsobem - často je kabel, kterým je motorek napájen, shodný s tím, který vede k mlhovkám (jestli je máte). Když přehodíte kabely a zapnete mlhovky, tak by měl motorek běžet. Pokud nepoběží, je v háji...
doplněno 05.03.14 07:23:k2: Jde to minimálně u jedničkové Fabie.
Nic se nepodařilo. Dokonce mi to ze servisu vrátili, že nemají schéma a že neví, které dráty jdou k páčkám Tak fakt nevím co budu dělat. Asi houbu a ruční stěr...
a co jinak seženeš si tlačítko přivedeš si na něj přez pojistku 10A plus 12V a výstup s tlačítka přivedeš na plus k motorku odstřikovačů no a druhej kontakt motorku ukostříš původní elektriku od motorku odpojíš
nebo si na lucasu páčka jenž spíná odstřikování najdi v konektoru tý páčky drát na kterým se po sepnutí oběví napětí 12V a z tohoto drátu si natáhni novej drát až k motorku stěračů přičemž bych ten starej z konektoru odstřihl no a druhou stranu u motorku bych pro jistotu překostřil
leč tu se naskýtá otázka jestli ten tvůj problém není právě v tom lucasu ale to bys ověřil měřením
jinak najdi nákýho autoelektrikáře todle nemůže bejt přeci problém nák zprovoznit
musím říct, že smekám. Všechny odpovědi tady mají logiku a zdá se, že bych se měl nad sebou zamyslet Je mi to jasné. Mít mozek stačí. Věřím, že tímto je otázka zodpovězena.
Marea Weekend má pojistku společnou se stěrači a ty jedou, takže pojistky jsou ok. Není žádná špatná.
Motorek připoj na baterii přes nějaké vhodné drátky a jede? Nejede?
Na konektor pro motorek ze svazku dej žárovičku (svítí po sepnutí ostřiku? ne?)
Hledej kostřící body a očisti je jemným smirkem a kontaktovým sprejem (WD-40 to opravdu není...).
Pak až bude asi problém v uhnilém drátu či přelomeném nebo jinak porušeném uvnitř izolace vodiče (hledej ohyby, jiná zabarvení izolace po pálení,apod...).
díky, já prostě do aut nedělám a už toho mám plné zuby. plno malých závad. Pokusím se zítra vše provést. Díky
Marea? To je jak brava že? Tak to budou asi páčky pod volantem
doplněno 04.03.14 23:05:No to záleží na tobě jestli se na to cítíš já to dělal před 3 lety bývají tam většinou zaoxidované kontakty nebo vypadané pružinky musíš sundat airbak(Je dobré odpojit 1hod předem baterii aby nezůstal svítit) poté stáhneš volant pak ty páčky rozpůlíš jich (už si nevzpomínám jak k sobě drží ale asi zobáčkama možná šroubkama) a tam to už uvidíš-hlavně opatrně ať ti nevystřelí
doplněno 04.03.14 23:10:Ještě by to možná šlo přehodit ze zadním ostřikovačem teda jestli ho nepoužíváš ale nevím jak je to tam zapojené
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.