Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák od 17? :)

Od: mata97* odpovědí: 10 změna:

Čauky. Mám dotaz ohledně řidičáku. Už se fakt nemůžu dočkat až budu jezdit v autě. Chci být už dospělá, abych se mohla prohánět a jezdit na tuningové srazy (tam už sice jezdím, ale jsem vždy jen na místě spolusedícího, JÁ CHCI BÝT ZA VOLANTEM). Za volantem jsem už několikrát byla, jde mi to. (ANO, jsem holka, a vím, že většina holek se za volantem bojí a chlapy je odsuzují, ale JÁ se spíše řadím do skupiny chlap (v tomto případě)) :)) :D No, ale teď k dotazu. Je mi 16, za půl roku 17. Je možnost udělat si řidičák už v 17 na skupinu B, s tím, že mi ho třeba dají v 18? Víte, že bych už měla zkoušky za sebou, a aspoň ty testy, legálně jezdit (v autoškole). Nebo prostě musím ten rok nějak přežít? (vlastně rok a půl). Víte, nechci řidičák na nějaké mini autíčko, prostě normální řidičák. Co o tom víte, díky moc. :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

4x

Záverečné testy můžeš dělat až po dosažení 18.

doplněno 04.03.14 17:15:

Teď leda tak malou motorku nebo auto někde na poli/letišti/...

doplněno 04.03.14 17:32:

A nebo, jestli máš dost výkonný počítač a dost místa a pomůže Logitech nebo Thrustmaster (G27 & T500RS + TH8RS), jen to něco stojí (ale G27 mám (z bazaru za 4.000 Kč) a jsem plně spokojen) :)

doplněno 05.03.14 20:18:

hodnocení

2x

Slečno mato, dobrý den.

Když navštívíte nejbližší autoškolu, sdělí Vám zhruba toto. Kuzr můžete začnout třeba zítra, ale závěrečné zkoušky můžete dělat až po 18 roku.

Bohužel musíte ještě rok počkat a na srazy krásných aut a slečen se musíte nechat vozit.

doplněno 04.03.14 19:31:

k2, snad jste to pochopil, že se jednalo o nadsázku, páč zítra určitě nezačíná žádný kurz, ani lékaře nemá atd...

proto jsem jí napsal, ať dojde do autoškoly...

k2

No s tim treba zitra bych byl opatrny. Max. delka AS je 18mesicu, takze pokud je tazatelce opravdu PRESNE 16,5let, tak OK, pokud ne, tak ma smulu.

luke237
hodnocení

0x
Souhlasim s tim podstatnym, co uz tady zaznelo:
  1. zaverecne zkousky az po 18
  2. kurz v autoskle muze trvat nejdele 1,5 roku (takze ho nejde zacit drive nez v 16,5)

Jedina sance, jak si udelat ridicak B drive, nez v B, je, jestlize je to soucast vyuky ve skole. Dost casto je to soucast nejakych ucebnich oboru. Nevim, jestli se do toho pocitaji i ty kurzu autoskoly poradane nekterymi strednimi skolami za zvyhodnene ceny.
luke237
Oprava: "... si udelat ridicak B drive, nez v 18, je, ..."
777

Jo ale tam to platí stejně,my jsme na automechanikovi měli B,C zdarma a dělalo se to až v třeťáku...na závěrečné zkoušky každému muselo být 18

luke237
Pisu jen to, co je v zakone: "[Zaverecnou zkousku] mohou pak složit po ukončení výuky a výcviku, a to i před dosažením předepsaného věku s tím, že řidičské oprávnění jim bude vydáno po jeho dosažení." .

Cili zaverecky pred 18, ale ridicak do ruku az po 18. Ve vysledku to vyjde nastejno :)

777
hodnocení

0x

Tuším že je na to 18 měsíců...můžeš už teď,ale závěrečné testy ti nechají udělat stejně až po 18 roce

Vím že se těšíš na jezdění,taky jsem se těšil když mi ještě nebylo 18 ale teď bych s tím tak nespěchal...pokud si uděláš kurz teď a k závěrečkám půjdeš za rok a půl,můžeš dost pozapomenout...lepší je dělat závěrečky když máš autoškolu ještě v živý paměti

Začít tak dva měsíce před 18 narozeninami a pěkně to vyjde že zkoušky uděláš po 18 narozeninách a můžeš začít jezdit(samozřejmě až ti přijde řidičák)

Jízdu někde s instruktorem si stejně moc neužiješ,pořád na tebe bude mít nějaký kecy co děláš špatně atd...počkal bych s tím před 18 narozky

mata97*
hodnocení

Moc děkuji, ale mně už snad is tačí jen cítit vůni benzinu a jsem v rajchu...:D :) ...snad se tedy dočkám...(ne, teď se čas zastaví :D ) ...:)

777

Moje přítelkyně je taky stejná,místo toho aby si patlala šminky na ksicht tak se se mnou vrtá v dílně v autech :-D...

Před časem jsem jí radil to samý co tobě,ale nedala si říct,jen co to šlo(v tý lhůtě 18 měsíců)tak si udělala jízdy a teorii,za rok šla na zkoušky a právě kvůli tý prodlevě to neudělala(teorie)...auto jsem jí na odlehlých silnicích půjčoval,v tom nebyl problém že by neuměla řídit,ale ta teorie se zapomene pokud se nejezdí v provozu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]