Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda v zahraničí

Od: samson® odpovědí: 10 změna:

Mohu na skútru obsahu 125 s variátorem jezdit na řidičské oprávnění AM i v zahraničí? Jedná se mi o Slovensko, Madarsko, Polsko, Rakousko.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ano je to vyhláška bruselu do nějakého data minulého roku to měli schválit členské parlamenty dle mne ano

k2

To je nesmysl!

S opravnenim AM nemuze tazatel (legalne) jezdit na skutru do 125ccm s automatickou prevodovkou ani v CR, natoz v zahranici.

Má pravdu předsedo!

Viz odkaz : doipo.cz/...

hodnocení

Jo je mi to jasné.

hodnocení

Dík za odpověď.

hodnocení

Děkuji za odpověď.

hop®
hodnocení

3x

ANI v zahraničí, ANI v Česku !

Do skupiny

a) AM jsou zařazena motorová vozidla s konstrukční rychlostí nepřevyšující 45 km.h-1

1. dvoukolová se zdvihovým objemem spalovacího motoru nepřevyšujícím 50 cm3 nebo s výkonem elektrického motoru do 4 kW,
2. tříkolová se zdvihovým objemem zážehového motoru nepřevyšujícím 50 cm3 nebo u jiných motorů s výkonem nejvýše 4 kW,
3. čtyřkolová o hmotnosti v nenaloženém stavu nejvýše 350 kg se zdvihovým objemem zážehového motoru nepřevyšujícím 50 cm3 nebo u jiných motorů s výkonem nejvýše 4 kW,

Za všechny omyly může ten nesmyslný kód 150 v řidičáku. Kdo tohle vymyslel toho by měli strčit po hlavě do kanálu. A povolení 125ccm skútru s variátorem k áčku je stejný nesmysl.
Mimochodem - nebylo to z nařízení unie. Za hranicema povoleni na 125 s Áčkem neplatí.
k2

Harmonizacni kod za nic nemuze a navic se Vam tam ta pismenka nejak popletla...

hodnocení

Tedy všem děkuji za rady, nebyl jsem si jist novými skupinami, budu měnit řidičské oprávnění za nové.Marodil jsem a tak jsem to nestihl a jezdil jsem doma po polnostech se vším co má kola a do vsi jsem jezdil na kole, jinam mě vozila rodina. Nechtěl jsem pít vodu z potůčku jako řidič, když mám na to lidi. Pamatuji si pouze skupiny co byly v ŘP za komunistů. Ty nové ne a taky jsme o tom rokovali v hospodě, ale každý mlel něco jiného takže díky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]