Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna SPZ a dálniční známka

Od: kaspar999* odpovědí: 10 změna:
Mám dotaz ohledně dálniční známce a to ten, hodlám měnit sídlo firmy a tak se chci zeptat jak je to s dálniční známkou, když se změní SPZ? Stačí kopie velkého technicaku, kde je zapsána ta starší SPZ? Nebo se musí koupit nová dálniční známka? Diky :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Už vidím pěšího policistu, jak to umí zkontrolovat. Jediný, kdo se může k tomu vyjadřovat je Min. dopravy a to vydalo metodický pokyn, kdy se známka vyměňuje. Jsou tři důvody, změna RZ mezi nimi není! Řidič jistě ví, co se předkládá při kontrole a TP mezi předkládanými doklady není!

kubaaa*
Uz jste videl pesiho policistu na dalnici?

hodnocení

0x

Správný postup vám řeknou na úřadě, já jen píši svůj názor a osobně bych novou nekupoval ani kdyby to byl ten správný postup.Volil bych kopii TP s sebou. A mimochodem, vám už někdy někdo kontroloval reg. značku napsanou na nálepce? Mě teda ne a to jezdím kolem 60 tisíc za rok.

vlasatec*
Za 8 let ježdění 2x

meda45*
hodnocení

0x

Nejjednodušší postup je zřejmě výměna na poště, bývalo to jednodušší i levnější ale časy se mění, nicméně nyní je postup následující: kopii TP, známku sloupnutou ze skla nalepenou na nějaké fólii a ten kupón vezmete na poštu, tam podepíšete čestné prohlášení, zaplatíte 70Kč (platil jsem to cca. před půl rokem tak doufám, že se to nezměnilo) a obratem obdržíte novou známku. Na tu si pak doma v klidu napíšete spz jakou chcete.

kubaaa*
hodnocení

0x
Pri zmene registracni znacky neni treba dalnicni znamku vymenovat. PCR si umi zjistit, zda RZ napsana na kuponu a znamce odpovida predchozi RZ vozidla.

hodnocení

0x

Kopie technicaku je správná odpověď.

buss

A to podle čeho?

hodnocení

0x

Co by se stalo, kdyby se všichni řidiči na koupi dálniční známky vykašlali?

buss

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma změna spz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]