Nejste přihlášen/a.
Prosím někoho kdo tím prošel o informace. Zjišťuji informace pro otevření provozovny malé autodílny u domu.
V menším množství prováděných prací a občasná výměna oleje.
Potřebuji osvětlit ohledně odpadů,hygieny.
Jak funguje takové rozjetí, co je potřeba ohledně nakládání s odpady? Speciální vany na odpady?
Nutno vypracovat nějaký projekt? Jak se pak likvidují odpady, vyjetý olej firmě co dá doklad, papír,plasty, sklo lze jako doposud dát do veřejných obecních popelnic? A co třeba mastná manžeta poloosy, mastné hadry atp?
Co hygiena vlastně požaduje?
Hledám usilovně kde to jde, ale nic konkrétního až na pár maličkostí jsem nenašel.
Děkuji každému který dá přínosnou odpověď.
podnikal jsem přes deset roků taky doma jelikož jsem začal těsně po tkz.sametové revoluci,tak to ještě šlo,to ostatní přišlo kapánek později... v té době ,pro začátek jsem musel mít povolení z obce, muselo tam být vyjádření sousedů,...po nějaké době/letech si mne našla hygiena a nastalo točo-musel jsem předložit plány dílny,domu,elektriky,větrání,osvětlení ,musí být na určitou plochu předepsané množství a druh hasičáku,samozřejmě s platnými revizními zkouškami-pož.kontrola tam chodila skoro každý rok...ještě hygiena- jenom u dílny chtěli aby byl strop vysoký 3 metry,což u mé dílny,vlastně garáže pod domem byl neřešitelný problém a tak mi to nakonec omezili,že tam mohu dělat jen 4 hodiny denně...dělal jsem hlavně autoelektro, takže jsem si koupil mycí stul/startéry,alternátory.../ a náplně stolu mi měnila firma i s doklady,které kontrola sem tam chtěla vidět,s těmi obecními popelnicemi moc nepočítej,přece nebudou v obci ostatní dotovat Tvoje podnikání...pozor také na učetnictví,bylo,že 10 let musíš mit uložené veškeré doklady...hm a když jsem to zabalil tak jsem ještě platil na uřadě poplatek za ukončení podnikání------takže budeš si to muset obejít a pozeptat se na předpisy a lejstra co po Tobě budou chtít...abys pak nebyl překvapený,co vše budeš muset zařídit a vyběhat...měj se
Je mi to jasné , to jsem se dočetl hygiena a ostatní instituce. Jde o to jestli mi je stavební schopen podat kompletní informace. Chystám se tam jít pro studenou sprchu.
Popelnici jsem myslel jen papír a plast a sklo, které jsou ve městech snad všude, nemyslel jsem klasický komunální odpad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.