Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
i já jsem byla podvedena, situace se měla takto:
Zakoupeno auto (cena do 20 tis. Kč, stav měl být dle prodejce a především dle smlouvy OK, tj. motoricky v pořádku, kosmetické vady minimální), nebourané, nová technická kontrola,
ovšem auto má falešnou technicko provedenou ukradeným razítkem, je několikrát bourané, v tak žalostném stavu (zespoda se sype), že by technickou už v žádném případě neprošlo, dokonce bylo z jedno "vyhozeno". Prodejce zfalšoval jméno + rodné číslo (vydával se za někoho, od koho si pouze vypůjčil doklady), nyní dělá mrtvého brouka - vypnuté oba telefony a zjistila jsem, že si takto přivydělává částo.
Mám trestní oznámení o 7 stranách a zároveň chci požádat o vydání platebního rozkazu, ale otázka zní, mám v tomto případě vůbec šanci se domoct spravedlnosti? Předpokládám, že tohle je jasný pokus o podvod...
Pěkné odpoledne a děkuju za vaše názory.
Šance je vždycky. Záleží co podvodník s penězi dělá. Jestli je prochlastá a naháže do automatu, tak velká šance není. Jestli je to ale jinak vzorný otec rodiny, který za to koupil novou TV tak je šance velká.
Tohle je bohužel známý podvodník s několika exekucemi, zajímavé na tom je, že je OSVČ a společník ve dvou firmách... takže určitě tyto "obchody" i daní, jelikož znám pořizovací cenu, za kterou tento šrot koupil... možná by nebylo od věci upozornit i finančák, ačkoliv já takovéhle práskání nemám ráda, ale tak přece jen - on si to zaslouží
A co je podle Vas "domoct se spravedlnosti"? Ze nekdo kompetentni rekne, ze prodavajici spachal podvod a ma platit, nebo ze z nej penize dostanete zpet?
To prvni je realne, to druhe Vam nezaruci nikdo na svete.
P.S. Takova rejpava poznamka: Pod takto levne auto v tak perfektnim (dle smlouvy) stavu se nemohl pred koupi nekdo sehnout, aby zjistil, ze "zespoda se sype"?
Nezlobte se, ale vy jste skočila na smlouvu? Vy můžete přece auto prolézt, zajet do servisu, na STK na prohlídku. Ostatně co očekáváte za 20000?
Jakou máte šanci na spravedlnost? Ale tady není soud, tak počkejte na jeho rozhodnutí. Že by sázka na výsledek?
OZ nám říká, že má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka...
Ona mne, co by naivku a začátečníka, A proč jste si, když tomu nerozumíte nevzala někoho s sebou? Dnes je třeba být bdělý a ostražitý neb lidi lžou, kradou, podvádí. Kdybyste mu řekla, že zajedete do servisu, na STK tak by asi utekl.
Rozumím, zřejmě nemám dostatek rozumu a měla bych vrátit OP. Unáhlila jsem se, to vím, potřebovala jsem a chtěla mít rychle auto, které se mi líbilo, bylo za pro mě přijatelnou cenu, je moje chyba, že jsem důvěřovala, ale jde o princip - nečekám rozsudek, spíše tipy od někoho, kdo má podobnou zkušenost. Předpokládám, že v tomto případě by měl soud rozhodnout v můj prospěch a podvodník by měl vrátit peníze a odvézt si ten šrot, obvzlášť, pokud se takto obohocauje častěji a vědomě uvádí někoho v omyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.