Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace vozidla - ověřená plná moc?

Od: kata* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je možné, aby za mě známý provedl registraci auta na základě plné moci, když se nemůžu osobně dostavit na úřad? Pokud ano, musí být ověřená notářem a co všechno by měla obsahovat? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nemusí být od notáře, stačí jen napsat proč a zajakým účelem ho zmocňujete.

Pokud se ozvete na ICQ 55180641 můžu zaslat plnou moc.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

plná moc má obsahovat asi tyto údaje: Zmocněnec - ten kdo zmocňuje,jeho jméno,příjmení, datum narození, bydliště, zmocnitel - tek kdo je zmocněn-obdobné osobní údaje, k čemu zmocňuje zmocněnec zmocnitele- uvést konkrétní úkony , např. k registraci vozidla na jméńo zmocněnce...dále je nutné uvést identifikaci vozidla - SPZ(RZ) a VIN, datum a podpisy obou dvou osob-zmocněnce a zmocnitele...na netu je dostatek vzorů plných mocí...podpisy musí být originální, žídné kopie, plná moc ověřena být nemusí, pokud je určena k jednorátovým konkrétním úkonům...zmocnitel se prokáže dokladem totožnosti, žádosti může podepsat sám svým podpisem, s dodatkem k podpisu "dle plné moci" ...

makowec
hodnocení

0x

když už jsme u té plné moci, nevíte jestli je tedy dovoleno dát kupujícímu plnou moc k přepisu na sebe? Rovnou bez polopřevodu? Já to tak udělal, jevil se solidně, sepsali jsme kupní, řádnou plnou moc,dal jsem mu všechny doklady, rok uplynul a auto pořád na mě. Je toto podle zákona legální nebo budu platit pokutu za neoznámení změn?

celp*

Dovoleno to je,ale zodpovědnost při prodeji a následném odhlášení nesetete Vy.Navíc nevidím důvod proč odhlášení na nového majitele neprovést,aspoň si splníte zák.povinnost a je klid.

plnou moc můžete dát na všechno, třeba i na převod domku,

nespokojenyurednik

kdo chce mít klid, zajistí si odhlášku na nového vlastníka osobně, tento úkon je bezplatný a provádí se na počkání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]