Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je možné, aby za mě známý provedl registraci auta na základě plné moci, když se nemůžu osobně dostavit na úřad? Pokud ano, musí být ověřená notářem a co všechno by měla obsahovat? Děkuji za odpověď.
plná moc má obsahovat asi tyto údaje: Zmocněnec - ten kdo zmocňuje,jeho jméno,příjmení, datum narození, bydliště, zmocnitel - tek kdo je zmocněn-obdobné osobní údaje, k čemu zmocňuje zmocněnec zmocnitele- uvést konkrétní úkony , např. k registraci vozidla na jméńo zmocněnce...dále je nutné uvést identifikaci vozidla - SPZ(RZ) a VIN, datum a podpisy obou dvou osob-zmocněnce a zmocnitele...na netu je dostatek vzorů plných mocí...podpisy musí být originální, žídné kopie, plná moc ověřena být nemusí, pokud je určena k jednorátovým konkrétním úkonům...zmocnitel se prokáže dokladem totožnosti, žádosti může podepsat sám svým podpisem, s dodatkem k podpisu "dle plné moci" ...
když už jsme u té plné moci, nevíte jestli je tedy dovoleno dát kupujícímu plnou moc k přepisu na sebe? Rovnou bez polopřevodu? Já to tak udělal, jevil se solidně, sepsali jsme kupní, řádnou plnou moc,dal jsem mu všechny doklady, rok uplynul a auto pořád na mě. Je toto podle zákona legální nebo budu platit pokutu za neoznámení změn?
Dovoleno to je,ale zodpovědnost při prodeji a následném odhlášení nesetete Vy.Navíc nevidím důvod proč odhlášení na nového majitele neprovést,aspoň si splníte zák.povinnost a je klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.