Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praha_křižovatka Vyšehradská ul

Od: tamos odpovědí: 11 změna:

Pro ty, co autem po Praze jedou - od Výtoně jedu Vyšehradskou směrem k porodnici v Apolinářské.

Stojím na křížovatce Vyšehradské/Na Slupi a chci jet "rovně" do Benátské. Vyšehradská pokračuje doleva.

A teď: semafory tam mají směr doprava nebo doleva. Taktéž pruhy na asfaltu. Cožpak do té Benátské to opravdu není rovně?

Obrázek z Googlemap - jsou teď nějak vylepšené, dobře se trasy hledají.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Do Benátské je to značeno jako doprava, protože kdybyste chtěl jet úplně doprava do Na Slupi, tak odbočíte ještě před ostrůvkem se semaforem. Kdybyste chtěl jet mermomocí úplně rovně, tak skončíte na Policii, a to doslova :-D

tamos
hodnocení

hop: :) Díky. Znalci zdar!

Perfektní s tou Policií, tak jsem na to tak myslel, že bych se jako jel tam optat.

tamos
hodnocení

A doleva je to - i pokračování Vyšehradské - i do Trojické zároveň?

Jsou asi v Praze i kurioznější křižovatky?

hop®

Ano, doleva pokračuje Vyšehradská a více doleva je Trojická. Většinou auta pokračující po Vyšehradské ani neblikají, směrovku dávají jen řidiči, kteří jedou do Trojické, ale to je možná jen moje zkušenost nebo náhoda, nejezdím tam denně.
Zrovna tato křižovatka mi nějak kuriózní nepřipadá, esxistují i horší křižovatky, kde při případném vypnutí semaforu je docela "záhul"se zorientovat, kdo má vlastně zrovna před kým přednost...

doplněno 28.02.14 21:55:

Docela "masakroidní"je třeba soustava křižovatek a nájezdů v Praze U Bulhara - pokud ji člověk nezná, tak přemýšlí kam vlastně jede i když semafory fungují...

U Bulhara mi prijde docela v pohode. Na poprve mozna chaoticka, ale jsou tam vyznacene pruhy, takze se vlastne ani neda jet spatne.

Kdyz zustanu u te zhora zminovane Vysehradske, tak me treba pripada horsi Vysehradska x Na Morani. Zadne vyznaceni pruhu, tramvajove koleje do toho... Obvzlast pri smeru z Albertova. Pro neznaleho, kdyz chce dolu k Vltave a potka tam tramvaje z obou smeru, tak je namydlenej.

Nebo treba Milady Horakove x Korunovacni, je take docela vyzivna, kdyz nejdou semafory.

tamos
hodnocení

Jo, Korunovační, na Letný, tak tam jsem to ještě bez semaforů nezažil :)

A na Karláku z Vyšehradský je to taky docela zábava...

tamos
hodnocení

Jo, díky! Jsem rád, že dali světla na Plynární x Ohradní :)

hop®

Plynární (Holešovice) x Ohradní (Michle)? ;)

Asi myslíte Nuselská x Michelská x U Plynárny, ne? :)

doplněno 28.02.14 23:28:

To je tady, ano, na tomhle místě je to teď průjezdnější, ale někde jinde to tím semaforem spíš zablokují...

tamos
hodnocení

Jo, Nuselská x Michelská x U Plyn. :)

tamos
hodnocení

Obrazek mi to nevzalo poprvé.

tamos
hodnocení

Kvůli chybě až ted je fotka: imgur.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]