Nejste přihlášen/a.
chci se zeptat mohu od někoho koupit auto a nechat ho pouze v polopřevodu když jsem obchodník s auty? Případně jak dlouho ho můžu mít v polopřevodu a jestli s ním můžu normálně jezdit.děkuji za odpovedi
date okdaz na tu novelu zakona? je na 100% jiste,ze to je schvalene? protoze takovych kecu uz bylo a pak skutek utek posledni roky se mluvi o automaticke skartaci TP v depozitu a deje se neco? od eldna se meli znova zvysit dane a stalo se neco? nicmene ja tohle resim koupil jsem auto ktere je EURO 3 se spatne uvedenou smernici EHS v TP a chteji po me 3 tis EKOa ja to odmitam zaplatit takze su v poloprevodu . vseci kolem mi rikaji vole zaplat to vyuzivas auto,ktere neni zpusobile k provozu na komunikacich prej kdyz neni v TP vlastnik je to pravda? vim,ze me hrozi zastaveni Policii a pokuta az 50 tis,ale kolik lidi uz ji dostalo. pokud nebudu jezdit na cervenou a 100 v obci nebudou to hrotit.
sere me,ale jaky jsou dementni opravdu dementni zakony ohledne udaju v TP. ze i dkyz jsme v pravu nechteji mi udaje zmenit nevim na koho s eobratit resil sme to s DEKROU,fiatem, STK ai obema urady jak s tim co vydal TP tak s tim co me ma prihlasit a vsude me posillaji do haje,ze oni nic menit nebudou
No víte, jako obchodníkovi se tomuto dotazu podivuji. Ano, klidně, běžně se to dělá. Jen si zajistit pojištění. Tak dlouho bude na placu, až ho prodáte. S ježděním je to asi problém, to budete mít ve zboží, ne? S tím se nejezdí (až na vyjímečky). Ohledně toho se poptejte daňového poradce.
doplněno 27.02.14 22:51:Repkine, jak by mohly autobazary pak fungovat?
Změna vlastníka (polopřevod) je zatím dvoukolový. Úkon je třeba provést do 10 dnů a započne nahlášením změny (odhláškou na kupce). Dále je pak druhé kolo, kde je kupec povinen na sebe vozidlo dohlásit. Jeho jméno je již v techničáku napsáno, takže změna byla zanešena.
není žádná zákonná lhůta na dohlášení změny kupce... přesněji, kdy musí skončit započatý úkon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.