Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z evidence - auto neexistuje

Od: libin odpovědí: 7 změna:

Dostal jsem auto na díly. Rozebral ho a zbytek do šrotu. Auto bylo v polopřevodu. Při stěhování jsem ztratil veškeré doklady a navrch spz. Bohužel nemám ani kupní smlouvu. Už dvakrát jsem byl nadopravce,kde mě bylo sděleno,že jsem neřešitelný případ. Skončilo mě krátkodobé pojištění u Kooperativy. Neví jak dál,psal jsem na min.dopravy ale odpověď žádná. Mám platit dál pov.ručení? Budu platit ekopoplatek?Asi nemohu nijek prokázat existenci auta.Děkuji za Váš čas a radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

libine, v sekci automoto je mnohokrát popsán postup, nebo se zeptejte on line 55180641

je to složitější rozepisovat postup, když vy ho v půlce přehodnotíte, pak vás opět vyhodí nebo nevyřeší. Pojištění neplaťte. Máte značky, můžete kontaktovat prodejce, jak je to dlouho? Každý případ je řešitelný, nebo jste z jiné planety?

Proto se nedá jednoznačně odpovědět.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pokud si opatříte doklad o ekologické likvidaci, zbytek s úředníky dořešíte...požádejte o výdej dat - výpis z registru vozidel , konkrétně výpis údajů o uvedeném vozidle, s razítkem a podpisem úřadu, za mírný poplatek...pak se pokuste získat doklad o ekolikvidaci, na základě uvedeného dokladu lze auto ztotožnit i bez vystavení duplikátu TP...a v konečném stádiu také trvale vyřadit, budete ho muset na sebe doregistrovat, zapa,títe správní polatek 800,-Kč...eko-daň platit nebudete...nemáte důvod platit pojistku, když auto neexistuje...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pokud jste uzavřel krátkodobé pojištění něčeho, co jste údajně v minulosti rozebral a dal do sběrny, blahopřeju..skutečně jste se zachoval dle očekávání ČKP...tím jste vlastně prokázal existenci a provozování vozidla...Doporučuji Vám dále platit povinné ručení, co na tom, že s pojištěným neexistujícím autem nikdy nikomu škodu nezpůsobíte...doporučuji také havarijní pojistku, asi tu s Vaší nejmenší spoluúčastí...co kdyby náhodou něco...Také žasnu, jak rychle pojišťovna pojistí neexistující auto a nechce po majiteli žádný registrační doklad...mám doma starého Stadiona a paní v Kooperativě se vehementně dožadovala té malé vlastnické kartičky z Považské Bystrice, je v ní totiž uvedeno číslo rámu a motoru...

Ekopoplatek by jste také mohl zaplatit dobrovolně, doporučuji 10.000,- Kč, předpokládám že auto neplnilo normu Euro, co na tom, že neeexistuje a žádné emise nevypouští, poplatkem podpoříte sběr a zpracování dalších autovraků, i těch neexistujících...číslo účtu příslušného fondu Vám jistě rádi sdělí na ministerstvu životníého prostředí, tam reagují na dotazy obratem, tedy asi za jeden den, na rozdíl od pomalého ministerstva dopravy...

celp*

Lidi co blázníte?!

kdo blázní, ti co platí dobrovolně poplatky, které nemusí?

celp*

A Vám to tak nepřipadá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]