Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem auto na díly. Rozebral ho a zbytek do šrotu. Auto bylo v polopřevodu. Při stěhování jsem ztratil veškeré doklady a navrch spz. Bohužel nemám ani kupní smlouvu. Už dvakrát jsem byl nadopravce,kde mě bylo sděleno,že jsem neřešitelný případ. Skončilo mě krátkodobé pojištění u Kooperativy. Neví jak dál,psal jsem na min.dopravy ale odpověď žádná. Mám platit dál pov.ručení? Budu platit ekopoplatek?Asi nemohu nijek prokázat existenci auta.Děkuji za Váš čas a radu.
libine, v sekci automoto je mnohokrát popsán postup, nebo se zeptejte on line 55180641
je to složitější rozepisovat postup, když vy ho v půlce přehodnotíte, pak vás opět vyhodí nebo nevyřeší. Pojištění neplaťte. Máte značky, můžete kontaktovat prodejce, jak je to dlouho? Každý případ je řešitelný, nebo jste z jiné planety?
Proto se nedá jednoznačně odpovědět.
pokud si opatříte doklad o ekologické likvidaci, zbytek s úředníky dořešíte...požádejte o výdej dat - výpis z registru vozidel , konkrétně výpis údajů o uvedeném vozidle, s razítkem a podpisem úřadu, za mírný poplatek...pak se pokuste získat doklad o ekolikvidaci, na základě uvedeného dokladu lze auto ztotožnit i bez vystavení duplikátu TP...a v konečném stádiu také trvale vyřadit, budete ho muset na sebe doregistrovat, zapa,títe správní polatek 800,-Kč...eko-daň platit nebudete...nemáte důvod platit pojistku, když auto neexistuje...
pokud jste uzavřel krátkodobé pojištění něčeho, co jste údajně v minulosti rozebral a dal do sběrny, blahopřeju..skutečně jste se zachoval dle očekávání ČKP...tím jste vlastně prokázal existenci a provozování vozidla...Doporučuji Vám dále platit povinné ručení, co na tom, že s pojištěným neexistujícím autem nikdy nikomu škodu nezpůsobíte...doporučuji také havarijní pojistku, asi tu s Vaší nejmenší spoluúčastí...co kdyby náhodou něco...Také žasnu, jak rychle pojišťovna pojistí neexistující auto a nechce po majiteli žádný registrační doklad...mám doma starého Stadiona a paní v Kooperativě se vehementně dožadovala té malé vlastnické kartičky z Považské Bystrice, je v ní totiž uvedeno číslo rámu a motoru...
Ekopoplatek by jste také mohl zaplatit dobrovolně, doporučuji 10.000,- Kč, předpokládám že auto neplnilo normu Euro, co na tom, že neeexistuje a žádné emise nevypouští, poplatkem podpoříte sběr a zpracování dalších autovraků, i těch neexistujících...číslo účtu příslušného fondu Vám jistě rádi sdělí na ministerstvu životníého prostředí, tam reagují na dotazy obratem, tedy asi za jeden den, na rozdíl od pomalého ministerstva dopravy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.