Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat proti rozsudku CKP

Od: bea* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

prohrála jsem dnes spor s CKP nezaplacené povinné ručení - veškeré doklady byly poslány včas a auto bylo prokazatelně neprovozované ě neprpvozovatelné. Rozsudek - žalovaná strana uhradí ČKP jí požadovanou, porotože každé vozidlo musí být ze zákona pojištěno. Spor je do 10.000 - tudíž nelze podat dovolání, pouze ústavní stížnost. Máte někdo zkušenost?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

105
hodnocení

0x

Nelze podat odvolání, pokud je právo na vaší straně čkp pouze nechce hledat skutečný problém a neplacení povinného pojištění, tak to hodí na posledního známého majitele- provozovatele vozidla, došlápnout si na registr vozidel, jeho úřad, rozhodně se nenechat obelstít, s čkp je opravdu velmi těžká komunikace, potom snad jen ombudsman či soudní cesta, Toto spravuje registr vozidel- region- kraj.Je to věc totálního chaosu v registru aut, sám jsem byl svědky při přihlašování vozu co vše může v registru chybět pouhým nezadání velmi důležitých údajů úřednice které nikdo nekontroluje.Takových lidí kvapem přibývýá, nevzdávat boj čkp jsou si jisti že spor žalovaný vzdá.Odvolání jse věc jedna, ale druhá věc je právo hájit se!

buss
hodnocení

0x

Nevím,jak jste je přesvědčovala, ale ono je to i o správné argumentaci.
porotože každé vozidlo musí být ze zákona pojištěno. Takto to přece není.

andelck1
Videl jsem par rozsudku, kde soudce argumentuje tim, ze samotna registrace vozidla je jeho provozovani. Protoze pokud bych nechtel vozidlo provozovat, tak mam povinnost vozidlo vyradit. A pokud jsem to neudelal, tak svym jednanim potvrzuji, ze ho chci provozovat.
Nerikam jestli je to dobre ci ne. Jen soud muze vykladat zako, takze muj nazor neni dulezity.

a já zase viděl rozsudek, kde se psalo, že registrování není automatické provozování vozidla.

Každopádně vozidlo buď pojištěné, nebo depozit. Pokud z toho něco porušíme hrozí sankce, ze kterých se někdy můžeme vyvléci. vždy případ od případu.

bea*
hodnocení

Já jsem jen popsala, jak k poruše vozidla došlo - tedy u soudu. Jinak jsme měli právníka, který komunikoval. .

hodnocení

0x

Jelikož znám případ BEA, upřesním dotaz.Bea byla odsouzena soudem. Neřešte proč a jak, zkrátka se již stalo. Tazatelka Bea se ptá, jak se dále může bránit v tomto případě, když na rozsudku je uvedeno. "bez možnosti odvolání" pro bagatelní částku.

Někdo říká, že podat kasační stížnost, Bea se domnívá že ústavní stížnost, já se domnívám, že lze dát pouze dovolání pokud soudce porušil zákon.

A teď již můžete radit.

Jak nesouhlasit s možností odvolát se.

zabu
hodnocení

0x

Já myslím, že jakékoliv další kroky nelze dělat bez právníka. Takže rada je jasná. Jen k tomu ústavnímu soudu. Pokud by jste se rozhodli nakonec obrátit na ústavní soud, musí to být do třech měsíců od rozsudku, musí Vás zastupovat právník, a musíte napadnout nikoliv ten rozsudek, ale zákon(paragraf zákona), na základě kterého došlo k poškození Vašich ústavních práv. Takový návrh musí udělat právník, a dobrý právník. Pokud půjdete k ÚS, jsem ochoten přispět na právníka. Třeba se najde na tenhle bohulibý účel víc dárců.

bea*
hodnocení

Zavb, byla bych ráda, kdyby se tu vyjádřilo co nejvíc lidí,ať už dopadli u soudu dobře či ne. Portože zákon, který se dá vykládat různě, dobrý není. Jistě, při řešení případů se hledají kličky a polehčující okolnosti atd, ale pokud přejedu křižovatku na červenou, je to trestné a hlavně - je to jasné. Pokud mám auto nepojištěné a neprovozované, buď musím zaplatit ČKP to, co požaduje nebo počkat na soud a tam záleží na soudci, jak si zákon vyloží. A to v pořádku není. Jinak myslím, že k soudu nás dojde málo - ale i tak spousta lidí už ví, že většinou z boje vyjde vítězně ČKP a raději platí bez soudu. A o to ˇCKP jde.

Za měsíc budu mít rozsudek, vložím ho sem. Třeba se najde víc lidí, kteří se pak vyjádří.

parazit

Někde jsem viděl stránky kde se tímto přímo zabyvají.a radí jak postupovat.Tušim že byl i odkaz tady na poradně.

Zkuste pohledat.Držím palce.

bea*
hodnocení

Parazit, díky - to jsou stránky antickp.cz a opravdu radí, jak postupovat - ale je to hlavně o tom, než dojde k soudu. U nás soud proběhl a protože do 10.000 Kč není možné ses odvolat, hotovo. Teď jen hledám někojo, kdo případně už ústavní nabo kasační stížnost podával.

asd*

Bohužel základ úspěchu je správná obrana hned od začátku, v tom jste někde udělala chybu. Teď je to na dobrého právníka, ten si váš případ projde a měl by umět posoudit jakou šanci máte na úspěch.

iceje

Pokuď soudce zastává názor, že provozování vozidla je i jeho pouhé registrování, tak ti i sebelepší právník nepomůže.

Tam žádná obrana neexistuje.

bea*
hodnocení

Postupovala jsem přesně podle návodu ˇVKP - do 30 dnů jsem reagovala - u soudu pak protistrana tvrdila, že to bylo za 50 dnů, ovšem nedokážu nic, když jsem hloupě poslechla jejich návod a poslala to na P.O. BOX. Protože se dlouho nic nedělo, myslela jsem, že je všechno Ok, pak se ozval EOS Ksi a to už nebyla komunikce - jen zaplaťe, soud, exekuce, atd. U soudu jsem právníka měla a bohužel to nepomohlo.

bea*
hodnocení

A přesně tak, soudce rozhodl, že platit musíme, protože podle zákona každé vozidlo musí mít povinné ručení. Takže binec v zákoně, pokud tento výklad umožňuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]