Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo s možným odpočtem dph, silnicni dan,

Od: andrej123* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, pracuji u solidní firmy, a vzhledem k tomu, že každý den dojíždím, zakoupil jsem vůz na firmu,( ojetý ) kdy mi bude vráceno DPH, zajímá mě kdy budu moci si vůz koupit aniž bych musel vracet onu DPH?

Dále mě zajímá kolik je silniční daň na osobní naftové vozidlo,,?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

za 5 let

doplněno 26.02.14 21:59:

Sazby daně

§ 6

(1) Roční sazba daně ze základu daně podle § 5 písm. a) činí při zdvihovém objemu motoru

do 800 cm3 1 200 Kč

nad 800 cm3 do 1250 cm3 1 800 Kč

nad 1250 cm3 do 1500 cm3 2 400 Kč

nad 1500 cm3 do 2000 cm3 3 000 Kč

nad 2000 cm3 do 3000 cm3 3 600 Kč

nad 3000 cm3 4 200 Kč

andrej123*
hodnocení

děkuji za Vaši odpověď, ale za 5 let co:

tzn. že kdybych se rozhodl z a2 roky si auto koupit tak budu muset vracet celou DPH? nebo mně to nepůjde prodat?

uska*

Napíši vám to z pozice firmy

Pokud vozidlo prodáte nespřízněné osobě bez vyřazení z obchodního majetku (OM), odvedete DPH ze smluvené ceny, ale také odvedete z příjmů sociální a zdravotní pojištění (SP+ZP).

Pokud vozidlo nejprve vyřadíte z OM a pak teprve prodáte, vrátíte 2/3 uplatněného odpočtu DPH při nákupu, a z příjmu z prodeje neodvádíte SP+ZP.

Pokud prodáte vozidlo po odepsání, pak zdaňujete prodejní cenu (daní z příjmu).

Pokud vozidlo po 5 letech vyřadíte z obchodního majetku nevracíte již žádný odpočet DPH.

A pokud byste vozidlo prodal až 5 let po vyřazení z obchodního majetku, nebudete zdaňovat ani prodejní cenu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]