Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pracuji u solidní firmy, a vzhledem k tomu, že každý den dojíždím, zakoupil jsem vůz na firmu,( ojetý ) kdy mi bude vráceno DPH, zajímá mě kdy budu moci si vůz koupit aniž bych musel vracet onu DPH?
Dále mě zajímá kolik je silniční daň na osobní naftové vozidlo,,?
za 5 let
doplněno 26.02.14 21:59:Sazby daně
(1) Roční sazba daně ze základu daně podle § 5 písm. a) činí při zdvihovém objemu motoru
do 800 cm3 1 200 Kč
nad 800 cm3 do 1250 cm3 1 800 Kč
nad 1250 cm3 do 1500 cm3 2 400 Kč
nad 1500 cm3 do 2000 cm3 3 000 Kč
nad 2000 cm3 do 3000 cm3 3 600 Kč
nad 3000 cm3 4 200 Kč
děkuji za Vaši odpověď, ale za 5 let co:
tzn. že kdybych se rozhodl z a2 roky si auto koupit tak budu muset vracet celou DPH? nebo mně to nepůjde prodat?
Napíši vám to z pozice firmy
Pokud vozidlo prodáte nespřízněné osobě bez vyřazení z obchodního majetku (OM), odvedete DPH ze smluvené ceny, ale také odvedete z příjmů sociální a zdravotní pojištění (SP+ZP).
Pokud vozidlo nejprve vyřadíte z OM a pak teprve prodáte, vrátíte 2/3 uplatněného odpočtu DPH při nákupu, a z příjmu z prodeje neodvádíte SP+ZP.
Pokud prodáte vozidlo po odepsání, pak zdaňujete prodejní cenu (daní z příjmu).
Pokud vozidlo po 5 letech vyřadíte z obchodního majetku nevracíte již žádný odpočet DPH.
A pokud byste vozidlo prodal až 5 let po vyřazení z obchodního majetku, nebudete zdaňovat ani prodejní cenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.