Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z kruháku i z protisměru!

Od: humbucker* odpovědí: 24 změna:

Ahoj. Tak jsem dneska v Liberci, zažil snad anomálii. Jel jsem na kruháč z mý 6 hodiny, objel jsem ho do devátý a těsně přede mnou, mi tam z protisměru, vlítnul poděs s bavorákem. Musel jet původně asi za mnou. Střihnul to ze 6 rovnou do 9. Zažili jste tohle taky někdo? A to ten kruhák není průhledný.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, dokonce to občas dělám na kruháku (tedy mini kruháku) za Hypernovou u benzinky v Pardubicích, když vyjíždím od benzinky..

GPS:

50°23.266"N, 15°453.792"E

humbucker*
hodnocení

Milane, minikruhák, to je takovej minipupík z žulových kostiček. Tenhle, v Zeleným údolí, je asi 20 metrový s výškou asi 130 cm a porostlý vegetací a docela slušně využívaný. Takový mělkáče mají třeba v Turnově a tam to přejetí rovně, bez provozu, skoro chápu.

solenza*
hodnocení

0x

Lidé jsou různí. I tohle se někdy vidí na silnicích.

doplněno 26.02.14 21:42:

milancukrar To je takovej minikruháček. Vůbec v Pardubicích jsou často docela malé kruháčky, že je spousta lidí projíždí skoro rovně. Třeba ten u Intersparu.

U některych kruháků je to buzerace třeba na pankraci u bauhousu když se vyjíždí na magistralu směr z centra tak jezdim ja i otec přes něj... Je to jenom takova boulička...
monika123*

Zrovna v nedeli jsem tam jela...ale fakt by mne nenapadlo to strihnout ted hned do prostismeru, nebo jet i rovne. Kruhace jako takove nemam rada, a ty mini mi taky lezou na nervy, ale smiknout to primo?.. nene...*ee*

hodnocení

0x

Na opatovickým kruháku jsem to už dokonce několikrát zažil - ale nemyslím, že by šlo o úmysl, on je ten kruhák dvoupruhový a tak holt občas někomu přijde obousměrný! Holt jsou lidi různé *smich*

hodnocení

0x

Občas s kamionem jsem neměl jinou možnost než to říznout do protisměru, protože to nešlo vykroutit :) třeba tady mapy.cz/... ale to nebude ten případ s bavorákem...

humbucker*
hodnocení

Kruháky pro kamiony! To je zase další, zrůdná pomsta nemyslících projektantů. Ti máčové vůbez neberou v potaz, že jimi můžou projíždět i ty 22 metrové. Kdyby si vzali angličáka a k němu si udělali v měřítku ten kruhák, tak by je to třeba i trklo, že ty nájezdy a výjezdy nebudou stavěný pro ty delší kamiony. Nejlépe je to vidět na těch zborcených obrubnících. A není to o nějakém neumětelství za volantem. Do toho v Jablonci nad Balvanem se taky obtížně strefuje.

solenza*

Na té mapce nevypadá ten kruháč tak malý. V Něměcku jsem párkrát ve městě narazil na kruháčičky, které byly také velice úzké a s návěsovou soupravou to bylo tak akorát. A ještě tam byla ve středu zeď a na krajích zábradlí na chodníku. I v Německu dělají projektanti kruháče, že je to jen tak tak. Ale možná mapa zkresluje. Ale také mi někdy připadá, že jsou některé silnice dělané nanejvýš pro osobáky.

Jo, něco podobnýho je u nás, dva super kruháče, snad jedny z nejmenších v Evropě. Jeden v Nový Pace u Lidlu maps.google.cz/...

Druhá perla je v Úlibicích, kde na minikruháček ústí dokonce čtyřproudová silnice od Jičína. maps.google.cz/...

Kdo to vymyslel a schválil, toho bych tam nechal jezdit čtrnáct dnů Trabantem, aby pochopil co vlastně zplodil za zmetka.

No ten druhý mi (z fotky) nepřijde nějak moc mini. Když si dáte pohled StreetWiew tak ve srovnání s projíždějícím návěsem mi přijde velikost adekvátní. A ten druhý (podle náklaďáků) vypadá taky velikostně normálně.

Je samozřejmě možné, že v reálu to vypadá jinak.

zabu
hodnocení

0x

Stalo se mi to taky. V Jablonci ten velkej kruháč na příjezdu od Liberce u Shellky. Ještě, že jsem nejel moc rychle. Ten blb si na mě ještě zatroubil. Tak jsem si zanadával a bylo. Co dělat s takovým...

cobrak*
hodnocení

0x

Ano, zažil. Běžně tak jezdíme...Ale na majáky... Lidi jsou prasata, chce to víc koukat, protože toho bude čím dál více přibývat... Bohužel...

asd*
hodnocení

0x

Vidět to je celkem často...

S projektantama souhlas, opravdu to jsou takoví inteligenti, že jen nakreslí svůj výmysl a neudělají tak základní věc jako si ten kruháč nakreslit někde na ploše a zkusit projet, nebo aspoň model a projet angličákem. Nehledě na to že se kruháče cpou i tam kde smysl nemají (např. sjezd z dálnice a tam kruháč) - kdo jede přímo po okresce tak naprosto zbytečně projíždí dva kruháče. Bez kruháče kdo přijede po sjezdu, tak na T křižovatce holt zastaví a dá přednost - typické řešení v D a funguje jim to líp než ty kruháče...

U nás jeden kruháč předělávali třikrát. Projektant neřešil že tam pojede kamion, pak neprojel kloubovej autobus a nakonec v zimě pluh :-D

Super jsou i moderní parkoviště s milionem obrubníků a ostrůvků. Parkoviště zabere víc místa, vejde se na něj o třetinu míň aut a v zimě je radost to uklízet. Sníh bych nechal odklízet projektanta a zákonodárce, aby viděl jakou oslovinu vypotili...

kruháče kreslí projektanti, ale schalují je investoři staveb a budoucí správci konkr. komunikace a také policie ČR. Takže nesvalujem vinu na projektanta a ještě se někdy stane, že to hovado zhotovitel to zmrší.

buss
hodnocení

0x

To vám povím, když tady udělali první, tak jsem volal na město, co to je za ptákovina, protože vím, co udělá návěs, o kolik jde mimo auta. S tím se prý nedá nic dělat, je to podle projektu. Protože za krátkou dobu byl střed zničen, tak to naráz šlo rozšířit. Ale některé jsou pořád ničené. Při tom je i dost místa na odbočovací pruhy mimo, ale proč přemýšlet? Nejde to přece z vlastní kapsy.

jde o můj obor, nejde vždy jen o přemýšlení ale o okolnosti. dostanete hranice pozemků a ... "musíte se do toho vlézt". Často řidiči kamionů jezdí bezohledně a smetou kde co. Kdyby jezdili více opatrně, ne vše by bylo tak poničené. S tím myslím budete souhlasit.

Míro, opět s Vámi souhlasím, každý kruhák projede kamion, ale pokaždé jinak při jiné rychlosti. Pomalu ho vykroutí, ale rychleji to pak řízne a obrubák již letí...

dík. vše je o lidech

hodnocení

0x

češi + auta audi, bmw, mercedes apod. = dobytek za volantem. Jezdí si běžně mimo pravidla provozu, arognce, ohrožování kde koho, neúměrná rychlost, dělají si ze silnic závodiště, nepřizpůsobují rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Za mě jednoznačně takovým pořádnou gumoléčbu a řidičáky odebírat aspoň na rok. Co dělají na silnicích je hnus. Př. D1 nechutně překračují rychlost 130, klidně i 180.

buss

No joo, ale to je třeba napsat našim najlepčím - zákonodárcům.

Já ti nevím, ale mám podobné zkušenosti s řidiči škodovek (octavia, fabia...)

Neházel bych být tebou všechny do jednoho pytle :P

Jinak k otázce, je to prasárna, už jsem něco takového viděl, ale naštěstí jen v noci jako chodec za nulového provozu a jen jednou. Zajímavé by bylo vyjádření od někoho z policie :)

hodnocení

0x

když v Sadské udělali nový kruhák, ráno tam uprostřed zeleného středu, promáčeného deštěm, stálo zabořené auto - asi si řidič v noci "nevšiml" *smich*

hujer123*

Znám jeden kruhák, nevím, jestli se projíždí v protisměru, ale podle kolejí se pár řidičů přinejmenším pokusilo projet rovně. Naštěstí není střed nijak obezděn, jen asi o metr vyvýšen hlínou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]