Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tankování 98 oktanového benzínu

Od: karel84 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Vlastním vůz Seat ibiza (2013) s motorem 1.2 TSI 77kw. Chci se zeptat, zda mohu tankovat 98 oktanové benzíny (např. VERVA100 od BENZINA), aniž by došlo k nějakému poškození motoru. V manuálu k autu mám N95/N91 a na víčku nádrže je napsáno ,, Min. N95 ". Má tedy smysl tankovat více oktanový benzín? Děkuji vám za odpověď.

Karel N.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

min 95 = 100 oktanů můžete. Možná je motor nedokáže využít, ale zkusit to můžete. Já si s tím hrál loni a vyšlo mi, že se mi to vypatí jen pokud není dražší než 1,50,-. Vyplatí = menší spotřeba = cena za nádrž se adekvátně zdraží vůči delšímu dojezdu. Na výkonu nic nepoznám.

hanher*
hodnocení

0x

Smysl to nemá, a budete o pár korun na litru tohoto benzínu lehčí.

petr123*
hodnocení

0x

Motor nepoškodíš, jestli to má smysl zkus sám. Auto bude o něco málo živější, ale radikální změna to nebude.

martinhajek*
hodnocení

0x
Nevyplatí se to.

hodnocení

0x

Nevím jak soudobá auta!Ale xantie rv96,1,8i16V na 98 okt.benál nejela tak dobře jako na 95! a poznatek z minulosti-stařičký F125P-z výroby na benzín super čí to byl speciál? (tenkrát!)=dnešní N95 ale předchozí měl seřízené na ten slabší na 91 oktanový,nechal jsem seřídit zpět na 95-spotřeba o něco klesla,ale cena díky vyšší ceně za litr zůstala stejná.

kimbert*
hodnocení

0x

VERVA100 apod. jsou jediné benzíny,které neobsahují biosložku,mám fábii1,4 a od té doby co ho tankuji tak starty super,předtím vždy min. napodruhé a to bylo auto v servisech opakovaně,nic nezjistili až změna benzínu pomohla a to jsem nankoval výhradně na shellkách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]