Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aerodynamický hluk a deflektory ( ofuky )

Od: zman* odpovědí: 1 změna:

Hoj všem, automobil Škoda Fabia I., 1.2 htp, r.v. 2005, combi. Mám přední okna v elektrice a zadní na kličku. Občas blbnou přední okna. Někdy je to nemilé, když mě to chytne někde na delší cestě. Někdy je to bez problému. Asi záleží jak se tomu zrovna chce. Občas jsem to řešil tak, že jsem si vzádu otevřel okna. Jenomže samozřejmě při rychlosti cca od 50 km/hod. se projevuje aerodynamický hluk, který se už při rychlosti nad 80 km/hod. stává takřka nesnesitelným.

Než se dostanu do servisu na opravu těch předních oken ( bohužel momentálně není ani moc peněz na elektro opravu :-/ ), tak bych se chtěl zeptat na možnost montáže deflektorů nebo-li ofuků na všechny čtyři okna?

V podstatě bych je tam rád nechal i když bude vše v budoucnu funkční. Docela dost mi vadí otevřené okno na mé straně kvůli nárazům větru, což mi často dělá dobře a tohle by také pro mě mohlo být takové to vysvobození.

Jaké s tím máte zkušenosti v praxi? Pomáhá to, nepomáhá nebo jen mírně? Nebo jen do nějaké rychlosti?

Dík.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdfwio
hodnocení

0x

Ofuky pomohou u předních oken. Pokud vám vadí hluk od cca 50 km/h s ofuky vám žačne vadit cca od 80 km/h. Zadní ofuky význam nemají. Ofuk udělá vcelku dobrou službu i za deště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]