Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemáte zkušenosti?

Od: ratita* odpovědí: 19 změna:

Přestože jsem ČKP doložila v zákonné lhůtě neprovozovanost a neprovozovatelnsot vozidla, prohrála jsem, protoža každé registrosvané vozidlo musí mít povinné ručení.

Po soudu jsem si otevřela jejich bezpojisteni.cz a nestačila jsem se divit - my jsme žádné námitky nevkládali, kromě toho byly naprosto mimo případ. I napsala jsem řediteli ČKP a když mi námitky rozepsal, bylo jasné, že šlo o vozidlo, které jsem před 5 lety darovala známému a ČKP se na mne tehdy také obrátila se svými požadavky, ale stačilo jim vyplnit jejich dotazník a byl klid. ALE - námitky -u nového případu byly ony staré - jen aktualizované -místo aby se tam objevovalo datum 2008, 2009 - bylo tam datum s rokem 2012. ČKP předala EOSu a ta vydírala, až nakonec případ skončil u soudu a pochopitelně -CKP vítěz. Jenže jde o podvod - jak v údajích, tak v jejich vkládání. Je možné podat v tom to případě trestní oznámení - soud - bagatelní spor do 5000 Kč - odvolání nepřipouští. Nedotáhl jste to někdo dál?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

I když by někdo řekl,že boj s ČKP je jako "čúrání " proti větru,je třeba zkusit vše.Pokud si stojíte za svým a máte alespoň nějaké relavantní doklady.Ve všech případech platí,že tyhle instituce dělají jen to,co jim člověk dovolí.

ratita*
hodnocení

Doufám, že relevantní doklady mám - potvrzení od servisu, kde auto bylo a fakturu za odtah z dálnice. Mě hlavně zajímá, jestli vůbec takové trestní oznámení policie vezme - podvod to je, ale nahrají to na omyl - i když, kdyby reagovali na zaslané doklady, neskončili jsme u soudu. A hlavně - nemám potvrzení o odeslání, protože jsem udělala to, co ČKP chtěla - poslala jsem všechno v jejich obálce, kterou přikládají na P.O.Bx 125, Ostrava. No a pak jsem si stáhla jejich průběh případu- on-line - kde je jasné, že se jedná o jiný případ a můžu dokázat, že první případ dávno skončil - v roce 2008 bylo auto ekologicky zlikvidované a o tom má ČKP (od majitele) doklad a že tam podvodně vkládali staré údaji s aktualůizovaným datem,

hodnocení

0x
Sakra to jste opravdu smolařka. Já bych se hádal že ne každé registrované vozidlo, ale každé vozidlo provozované na veřejných komunikacích musí být pojištěné. Vzhledem k tomu že jste soud prohráli jste museli narazit na soudce co má sakra divný metr.
ratita*
hodnocení

Není tajemnství - soudce Grygar - Soud pro Prahu.Východ

hodnocení

0x

Proběhlo normální soudní jednání a byl vynesen rozsudek? Nebo je to jen platební rozkaz?

Pokud proběhlo jednání u soudu, proč jste se nehájila a nepředložila důkazy, o kterých mluvíte, tam?

doplněno 08.04.14 23:44:

Tak trestní oznámení podat můžete, stačí podrobný popis problému (nemusíte hned uvádět podvod). Policie T.O. nemůže odmítnout a musí se věcí zabývat. Záleží na tom, kdo to dostane na starost. Podle mého názoru Vám to policie alespoň napoprvé odloží s tím, že ve věci nespatřuje trestný čin (můžete proti tomu podat stížnost) a odkáže Vás na to, že máte zažalovat ČKP u soudu a požadovat od nich vydání bezdůvodného obohacení. Ta právnička by Vám v tom nepomohla?

erikch*
V podobných případech (a ze jich není malo) pomáhá snad jen medializace(souběžné s podáním všech dostupných opravných prostředku)...zkuste oslovit redakce publicistiky a zpravodajství všech televizi...A obecné cokoli kamkoli posilate vždy si najdete např.v obch.rejstříku regulérní adresu,žádné P.O.Boxy apod. CKP sídli na Pankráci,ted si nevybavim přesnou adresu,ale v obch.rejstříku jsou-takze adresa nebo datová schránka...jinak to takhle ti parchanti zkouší...A opravdu doporučují tu medializaci,už toho bylo dost a stále dokola a porad evidentně malo...
ratita*
hodnocení

Proběhl normálně soud a zastupovala nás právnička, kterou poskytloa Stopckp. Měla to dobře připravené, ovšem problém je v tom, že prsotě soudce zastává názor, že každé vozidlo musí být pojištěné - i nepojízdné a v servisu. A to, že tam psali lži s aktualizovaným datem jsem objevila až po soudu - komunikovala jsem poštou a pak s Eos maily. Osobně jsem byla v ČKP, když přišel druhý dopis od EOS, ale vůbec se se mnou nebavili - prý se musí jednat už jen s Eosem. Těm jsme na jejich dops znovu poslali potvzení, vůbec o tom nechtěli mluvit, jen zaplaťe a zaplaťte. Oni to naše sdělení vůbec nevložili do případů on-line, ředitel ČKP tvrdí, že nám to sdělili, což je lež a že stejně už bylo po termínu, že am nebyl uveden Win kód, atd. Já vidím největší podvod u ČKP - vkládání falešných údajů místo nás a pak jejich přečdání EOS - kdyby reagovali na naše potvrzení, nemuselo to dojít k soudu - nebo taky mohlo. Potřebovala bych právníka, který se fakt vyzná v problematice s ČKP, prfotože tohle budu řešit, jak se dá. A medializace - chci oslovit Černé ovce, ale myslím, že už to měli a vůbec zž toho bylo dost. Prostě člověk se proti nic neubrání, na něco ho dostanou, i kdyby to byl jen soudce, který rozhodne podle jejich potřeby.

hodnocení

0x

Hezký den, cituji: Povinné ručení musí mít dle zák. č.168/1999 sb.jsednané každé vozidlo, které je provozováno na veř.

komunikacích.:) Tudíž byste musela prokázat opak a odkdy. Pokud to můžete spolehlivě prokázat a nemůžete se

proti rozsudku soudu odvolat, podejte stížnost k ústavnímu soudu. A doložte vše co máte, proti ČKP se musí bojovat ! :)

doplněno 08.04.14 16:00:

Oprava: sjednané každé vozidlo...

ratita*
hodnocení

To je právě možnost různého výkladu zákona - takových rozsudků, jako je náš, padlo už víc. Ale dnes mám nový dopis od ČKP - pvoedla se jim docela slušná koláž - ten jejich formulář má dvě strany a protože asi před 5 lety jsem jiím vyplňovala jeden, cožy bylo někdy 2009-2010t ,týkající se darovaného vozidla, teď vzali první stránku nového případu - i tam zfalšovali datum a jako druhous tránku přiložili fotokopii druhé strany prvního případu - ovšem datum je zase změněné. Co myslíte, stačí to na trestní oznámení?

9pujal9

Prokázat někomu, že to udělal úmyslně, je prakticky nemožné. Takže ztráta času.

Prostě administrativní chyba.

ratita*
hodnocení

Možná by to dokázat šlo, protože se jedná o druhou stranu formuláře pro případ Toyota - je to jeden list. Takže kdyby se hájili tím, že si spletli přílohy, asi by to neobstálo, protože na první straně formuláře Toyoty mají SPZ AEN 89-29 a na druhé straně riuou vepsané námiktky a datum někdy z roku 2010 a formulář má jen jeden list,rozdělit to bohudík nejde. Na druhém pro Daewoo Nubira mají na první straně SPZ 7A3 1608 a na druhé straně jeb zaškrtnuto jiné údaje .a do obálky byla vložena potvrzení od servisu a odtahu.

tady neexistuje nic takového, že si někdo něco spletl... v případě, že vy byste byla povinná a něco ste si spleta, tak se vám každý od soudu tak maximálně vysmějě... já bych tedy volil trestní oznámení anebo ústavní soud

ratita*
hodnocení

Ano, asi TO - na ústavní soud musíte mít asi hodně dobrého právníka a to bych asi nezaplatila

doporučil bych zkusit http://www.das.cz a zeptat se, zda by tu věc byli nějak ochotni řešit, kdybyste si u nich sjednala právní pojištění řidiče (cca 3000 na rok)

žádná pojišťovna ti nepůjde do rozjetého sporu. Ani DAS Ty vždycky potřebují abys dlouho platil a nic po nich nechtěl. To je jako bys s rozlitou řekou na prahu volal na pojišťovnu, že chceš pojistit proti povodním.

ratita*
hodnocení

No, případ by to byl vlastně nový - rozsudek na uhrazení částky mám a proti tomu se asi nelze bránit ničím - když není odvolání. leda kasační nebo zmateční stížností, ale ty. myslím. neosvobozují od povinnosti zaplatit. Štvou mne nejvíc ty jejich podvody.

hodnocení

0x

A co třeba normálně zajít na policii a podat na ČKP trestní oznámení za pozměňování údajů? tahle možnost je tu vždy, pokud máš v kapse něco, čím by se to dalo dokázat.

9pujal9

Zmizíku tvoje rady jsou k ničemu.

1. V tomto případě nelze Ústavní stížnost teď podat.

2. Co je to za trestný čin za pozměňování údajů? Aby někdo spáchal trestný čin, tak takové jednání musí obsahovat trestní zákoník. A v tom českém tohle nenajdeš.

doplněno 11.04.14 19:12:

Kde je jaký trestný čin? Proč jsem dáváš odkaz na neplatný zákon?

To že někdo poruší občanský zákoník vůbec nemá nic společného s trestným činem. Nechápu tě.

špatně sem se vyjádřil, trestný čin - občanský zákoník - § 451 až 459

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]