Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna majitele v polopřevodu

Od: monte odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

řeším následující situaci:

Mám vůz, který je odhlášen na mě, tedy je v polopřevodu, má platnou STK, no a já bych ho rád prodal, ale nechci mít v budoucnu nějaké problémy, například pokud by budoucí majitel natankoval plnou nádrž a ujel, policie půjde zamnou, protože jsem v registru já i když jen v odhlášce.

Z toho důvodu chci já ze své pozice odhlásit auto na nového kupce a teď se dostávám k otázce, jak na to. Dočetl jsem se spoustu různých postupů a není mi jasné co tedy skutečně můžu a co ne nebo že díky tomu, že jsem v odhlášce nemám nárok vozidlo dále odhlašovat na někoho jiného.

Dohlásit si ho na sebe a odhlásit na případného kupce nemohu, protože vůz plní EURO 0 a tak vysokou ekodaň platit nechci, stačí, že je to je dvonásobek ceny toho vozu.

Předem děkuji za Vaší odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jajda*
hodnocení

0x

Když máte auto v odhlašce tak další majitel to musí na sebe přihlasit a tím pádem platí eko dan.Vozidlo lze byt v polopřevodu max.Jeden rok!

monte
hodnocení

Děkuji za odpověď, to je asi ten nejhorší možnost, za tu daň se to nevyplatí ani trochu.

Je možné prodat auto pouze na kupní smlouvu s tím, že tedy zůstane v polopřevodu na mě? Jaké to nese rizika?

jarda3*

Jiste, ze to lze, zrovna pred tydnem jsem jedno takove auto koupil a v patek bez problemu zaregistroval, pripadne prolemy vyresite kupni smlouvou.

hodnocení

0x

Já měl sice na sebe,(nebylo ještě ekovýpalné) a prodal jsem s tím,že jsem si uzavření PR a také provedení (bylo bez E a STK-pár detailů na kladné absolvování vyhbělo) STK dodatkem smlouvy o dlohodobém pronájmu se zakotvením povinnosti uzavřít PR a udělat STK.Neuzavřeli PR-dodal jsem data (kopii KS + dodatku) CKP a ta to dál na mně nevymáha,akceptovala mé smlouvy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]