Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se jn zeptat jaký máte názor na tyto dva typy motorů? Jestli je spotřeba paliva srovnatelná? Nebo 66kw má nižší spotřebu než 81kw. Popřípadě na který motor je větší spoleh. Vím, že záleží na konkrétním typu, ale tak aspon přibližně.
Děkuji
spotřeba je je srovnatelná spolehlivost taky záleží na tom jak se k tomu kdo chová já mám 81kw typ motoru ASV dlouhodobá spotřeba 5,5l na 100km a okolo komína jezdim do litrů na 100km a nejezdim nejpomaleji
loni sem si to nechal čipnout a je stim ůplně jiný ježdění navíc šla spotřeba mírně dolů
slabší verzi bych nechtěl jooo jak si zvykneš na větší stádo koní ,
6l na 100km -okolo komína
81 bude živější než 66 a ve větších rychlostech bude mít i menší spotřebu, jelikož tu 66 budeš oproti 81 muset více vytáčet, mám doma 1,4 MPI 44 kW a při 130 mám 4.000 otáček, takže se mi vyplatí jezdit 100-110km/h za 6-8 l/100km, zatím co kdybych měl O 81kW tak bych jezdil v klidu 140km/h s 5-5,5l/100 km což je na dálky (které jezdím) znát. Mrzí mne, že když jsem si kupoval první auto, tak jsem šel do této fábie. V létě půjdu právě do O 81kW v kombiku jen na ní musím sehnat garáž, jinak jí někdo bude prodávat po dílech na aukru a já utřu nos (myšleno, jako že se u nás Octavie hodně kradou).
Nemusíte tomu věřit, ale u AGR to tak skutečně je. Nad průměr 6l se nedá dostat. Při těch 130..140 je to cca 6l/100 km, ale vždy jste místy nucen jet pomaleji a na tu dálnici a z ní se nějak dostat, takže výsledná spotřeba je vždy pod 6l.
Trasa CZ - Rakousko - Itálie a zpět + 1000 km courání po Itáli celkem 3000 km. Počítač 5l/100km, vypočteno podle tankování 4,9 l/100 Km. Všude kde to šlo maximální rychlostí +10..20, jen v Rakousku rychlost dodržována. Klimoška cca polovinu času. Bohužel novější TDI už berou o litr víc..
Myslíte, že by tato auta jezdila po dálnici stále 150..160, kdyby jim to bralo 10 l jako malý benzín?
To mate pravdu. Opravdu neverim tomu, ze pri USTALENE realne rychlosti 140km/h jede ten naftovy zazrak za 5,0 az 5,5l/100km (realna spotreba, ne cislo dle PP).
No a o spotrebe pri PRUMERNE rychlosti 140km/h se tu uz doufam nemusime bavit vubec, protoze to je s takovymto autem v podminkach stredni Evropy pouze vlhky sen...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.