Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké letní pneu s největší výdrží?

Od: frol* odpovědí: 12 změna:

jaké letní pneu 195/65/15 koupit na octavii ,aby taky něco vydržely,moc toho nenajedu,tak do 8t km ročně

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

seznam-pneu.cz/...

doplněno 23.02.14 08:45:

je tam i test z roku 2011,2012

buss
hodnocení

1x

Každý jezdíme jinak, jinde, na jiném, zatížení.. těžko srovnat.

ertl
Tos mu teda poradil..

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Jednoznačně Michelin Energy Saver +

nejlevnejsipneu.cz/...

hubas*

Koupil jsem pneu zn. Fulda...nějaký typ Eco, mám je pět let, najeto 60tis., jeden pár vzorek 4,2mm a druhý 4mm. Řekl bych, že ok.

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Při nájezdu 8tis. ročně je to v podstatě jedno. Cca 40-50 tis. km vydrží při slušném ježdění kterákoliv kvalitní pneu (žádné driftování, řezání zatáček apod, což ale s Octavií na sériovém rozměru kol ani nepředpokládám). A za těch pět až šest let bude stejně lepší je vyměnit i kvůli stáří.
Doporučím jen obloukem se vyhnout neznačkovým hlavně čínským šmejdům. A z těch známých a značkových (Continental, Dunlop, GoodYear, Bridgestone, Pirelli, Michelin...) je to celkem fuk, rozdíly v jízdních vlastnostech jsou nepatrné, cenové rozdíly minimální.

bimba*
hodnocení

0x

Než je sjedeš tak ti zestárnou a stejně koupíš nové.

doplněno 23.02.14 16:31:

kolega byl rychlejší . Mám na fabii originál z výroby a protože jezdím i na zimních tak po 4 letech mají tak 30000 km. a aníž jsou sjeté tak jsou tak hlučné že chci koupi nové.

olaf71*

a jaké jsou originální pneu z výroby. třeba Continental?

a jaké jsou originální pneu z výroby. třeba Continental?

No, jak to napsat slušně... řekněme nevalné *smich*. Na Octávky dávají Continental Ecocontact a ty fakt vydrží. Jenže - nedrží. Jsou to klouzavý mrchy, na mokru dost nebezpečný! To je fakt lepší Debica za pětikilo z Tesca!

Můj typ pro tazatele - Bridgestone Turanza - nejsou drahé, perfektně stabilní i na mokru, protože mají výborně udělané asymetrické drážky. Mám je na více autech, jen chválím,

Micheliny a GoodYear taky nejsou zlý, spíš jde o cenu - ono každý šofér preferuje zřejmě jinou značku.

bimba*

Mám tam Dunlop a je to hrůza .

sejny*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat po klasice - Barum. V testech se řadí k průměru a jsou za solidní ceny. Sám jsem je měl na autě (po předchozím majiteli) a nájezd mám podobný jako vy. Samozřejmě to není žádná špička, ale na normální ježdění bohatě stačí - navíc u letních barumek jsem ani nepocítil jejich vyšší hlučnost, která je v testech často zdůrazňována.

hodnocení

0x

Neviem ako v CR ale na SK je povolena hranica 4mm (ak sa mylim tak ma opravte) na zimne gumy.

Pri najazde 8t.km ta letna guma skor popraska nez sa zoderie.Zimne 4 mm gumy sa daju na bazosi zohnat od cca.5 euro za kus.Pokial su v pohode co sa tyka datumu vyroby a konstrukcne tak nevidim problem sa poobzerat po takejto ponuke.Zohnat za 20 euro gumy,dalsich 20 euro prezutie a vyvazenie a na 2-3 sezony je pokoj.Alebo zohnat letne na vrakaci ponukaju od 10 euro / kus od 4-5mm vyssie...osobna skusenost.

Ja mam toto osetrene tak ze mam kolegu z byvalej prace ktory najazdi 40-50 t.km rocne.On si 3-4 mm gumy neobuje zato ja ano.Gumy su vo firme na odpis, ja ich mam od neho za flasku,prezujem ich doma sam a chodim prakticky len vyvazit (cca 5-7 euro).Dojazd cca.25 t.km a som vysmiaty.

doplněno 25.02.14 07:15:

No a este k tej hlucnosti.BARUM BRAVURIS 1 generacie ma tento problem ale osobne obuvam B. BRILLANT a BRILLANTIS a ziadny problem s hlukom sa nekonal.Zatial najtichsie gumy co som mal boli DUNLOP SP 10A.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]