Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia nejde odemknout

Od: martinjuricek odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám menší, ikdyž to vezmu kolem a kolem, tak vlastně pořádný problém. Nemůžu odemknout a zamknout svoji oktávku, rv. 99 s centrálem bez DO. Dřív klíčem bez problému točím doleva a vyskočil čudlík a sepnul centrál a při otočení do prava se zase všechno zamklo a čudlík u řidiče zaplul zase zpátky. Teď prostě otáčím bez sebemenší vůle, čuslík nevyskočí a ani se nepohne, po chvilce sepne centrál a někdy se otevřou zadní dveře a kufr. U řidiče ani náznak, u spolujezdce čuslík poskočí, ale neotevře dveře. Nevíte, v čem by mohl být problém? Myslím, že zámek odešel do věčných lovišť, ale nemám to kde zjistit (jsem v zahraničí). Díky za jakékoliv info.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

u spolujezdce to máš zaslepené?

martinjuricek
hodnocení

u spolujezdce to je komplet nefunkční, nemůžu tam vložit klíček (počítám zanesená vložka zámku, až bude jeden pěkný den, tak to snad nějak pročistím a promažu nebo rovnou vyměním

erikch*
hodnocení

0x

asi nebude problém v mechanice zámku jako takového v klice,ale nejspíš v táhlech nebo v té řídící kostce centrálu(je společná i pro el.okna,zrcátka )-pokud bude možnost,sundat tapec ř.dveří prozkoumat mechaniku táhel,pokud vše o.k. zkuste si někde od někoho jinou funkční půjčit(nebo než jí vůbec koupíte-vyzkoušet) a napíchněte se na ní a uvidíte...

martinjuricek
hodnocení

zkoušel jsem, táhla atd vypadají dobře (nevím, jak by to mělo být v pořádku, ale nikde nic nebylo ulomenýho). Zkusím se poptat, ale spíš asik budu muset koupit, nemám nikoho z okolí, kdo by měl oktávku.

hodnocení

0x

vyndej fabku zámku počítám že odešla je to hliník a odchází to až jí vyndáš vem plochej šroubovák a otočením ověř jestli centrál chodí nezapomen mít zacvaklej zámek dveří

martinjuricek
hodnocení

děkuji za radu, tohle taky vyzkouším a hned jako první a uvidíme. Děkuji

martinjuricek
Pri jizde opakovane central odemyka a zamyka,ale vetsinou po nejake dire,hrbu kdy auto poskoci.Co myslite,ze to nakonec bude? Zamek nebo ta vlozka?zatim jsem se v tom nevrtal,tak abych sel pripadne hned na jistotu

pokud je rozpadlá fabka tak to ovládání zámku nemá co držet a pak to může při jízdě náhodně spínat mikrospínače pro odemknutí a zamknutí

taky můžou bejt studenáky na plošným spoji uvnitř samotnýho zámku

začal bych tou fabkou

martinjuricek

Došlo to přes noc tak daleko, že auto nemůžu už otevřít, klíčem kroutím doprava-doleva a nic, ani náznak. Pravé a v kufru mám fabky už od koupě zaseknuté, tak teď vyřešit, jak se do auta dostat, abych pak mohl fabku vymontovat, případně dát hned novou nebo celý zámek. Někdo nějaké info, návod jak se tam dostat? Klidně na e-mail, aby se toho někdo nechytil a nevykrádal auta.

martinjuricek

ještě se chci zeptat, čím povolit ten šroub pod tou záslepkou, abych mohl vytáhnout vložku? Zkoušel jsem snad všechno a zatím nic nesedí. Díky

forum.octaviaclub.cz/... po přhlášení najdeš fota

jinak já to dělám 20kou torxem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]