Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám nový vůz. Našel sem jeden z kraje kde bydlím. Auto sem zkoukl po technické stránce a dohodl na koupi. Jenže problém nastáva v tom, že vozidlo je registrováno v Brně kde má pán trvalé bydliště prý v městě kde bydlím je přechodně.
Jde oto, že teď o víkendu by se chtěl sejít a z toho co sem pochopil by chtěl uzavřít obchod. Uzavřít KS já bych mu předal peníze on mě automobil. A on by v pondělí sjel do Brna kde by vůz odhlásil na nového majitelel(mě) pak by mi měl doklady tipuju poslat.
Jenže otázka, někdo tvrdí, že pak po koupi normálně můžu na KS odjet domů a pak počkat až pošle doklady a jiný ne. Další věc je co když mi náhodou ty papíry nepošle?
Napadlo mě dohodnout se sním, že vůz zapaltím až po odhlášení? Sem bezradný nemám s tímto zkušenost.Své předchozí auto sem koupil ze stejného kraje, kde předchozí majitel to odhlásil a pak i mi auto přivezl. Nerad bych naletěl.
Pokud auto chcete, můžete tam jet s ním, nebo ať vám dá plnou moc a vyřiďte si to sám. Jistě bych to uhradil raději, až to bude na mně. Domluvit se, kdy ukončí pojistku.
Jestli máte řidičský průkaz, tak jistě víte, co se předkládá policii, strážníkům při kontrole a tak víte, že tam kupní smlouva není!
Zdravím Vás pánové. Kupovala jsem si také auto a jezdila jsem na kupní smlouvu asi rok a z toho mě čtyřikrát chytili polocajti a pokaždé když si vzali TP do ruky a zjistili že je na někoho jiného tak chtěli doložit kupní smlouvu, jinak by mi hned na místě sebrali řidičák. Takhle mi to říkali. Takže jsem celý rok jezdila jen kupkou. Dokud není auto na Vás psané tak kupku mít musíte. Majkyna (manželka)
To je ale blbost... Je prece uplne jedno na koho je psane auto, kterym jedete, aspon v ramci CR. Pokud byl OTP procvaknuty a omezena platnost, tak na to taky KS nemuze mit vliv, asi slusny oddil ti organi
Nevím, kde to žijete, TP se nevozí! Na to je ORV. Jízda bez ŘP je přestupek, protože ho nepředložíte, i kyž ho vlastníte.Za co se bere řidičák, za to že si půjčíte auto? Nekažte tady bludy a laskavě si přečtěte zákon. Jsem zvědavý, až to někdo podle vaší rady udělá, a bude tvrdit že nějaký pavlosd na internetu tak radil! Máte OP? Když jste žena, tož nevím čím jste zapůsobila a bylo-li tomu tak, tak ti cajti byli volové. Kontrolovali 4 x za rok?. Mě naposledy před 10 lety s pistolkama vůůči jednomu volovi, co hlásil, že jsem ukradl auto...
Zdravím. Zažil jsem to samé. Na kupní smlouvu se může auto odřídit domů a pak čekat na doklady od prodejce který je odhlásil na kupujícího. Měl jsem z toho taky strach že bývalý majitel mi doklady nepošle (dostal jsem malý techničák s pojistkou). Ale od toho je kupní smlouva kde je napsáno že prodávající doklady (velký techničák) dodá hned po odhlášce (mě je poslal poštou) do stanoveného termínu který si domluvíte spolu s prodávajícím. A nebo si udělat čas a zajet na přepis spolu - nejspolehlivější cesta
Pokud jste někdy dělal autoškolu,tak byste měl vědět jaké doklady jsou třeba při řízení MV.Kupní smlouva k těmto dokladům nikdy nepatřila ani nepatři-Pkd neberu Vaše osobní doklady,tak pro auto musíte mít zelenou kartu a ORV (po staru OTP,lidově malý techničák).Domluvte se prodejce o zapůjčení zelené karty (nebo před prodejem uzavřít PR na VIN ) a ORV,s tím,že nahlásí ztrátu ORV a vydají mu nové a to Vám pak s TP pošle.
doplněno 21.02.14 21:17:To Pavlosd na kupní NELZE jezdit!
doplněno 21.02.14 22:06:To Pavlosd-ale to že jste měl ORV podstatně mění smysl Vaší odpovědi,ORV + zelená jsou jediné doklady potřebné k autu při jízdě! (samo + OP a ŘP s příslušnou skupinou)
Vy jste nejel na kupní smlouvu!
Nepsal jsem že se dá na KS jezdit. Psal jsem že se dá odvézt auto domů... Zkušenost z toho, že když mě zastavila policie a chtěli vidět doklady tak jsem jim podal KS se zelenou kartou a malým techničákem a vysvětlením že jsem v ten den auto koupil a převážím ho domů. Zkontrolovali jestli je auto pojištěné a jestli má technickou. Poděkovali a odjeli. Autoškolu mám za sebou 3x ( B. C. T.) A jinak by se přepis auta měl udělat do osmi dnů od podepsání kupní smlouvy nebo od obdržení velkého techničáku. Je to hlavně na dohodě mezi kupujícím a prodávajícím. A taky jsem napsal že je nejlepší s prodávajícím zajít na přepis spolu a mají jistotu oba.
ta varianta, že se uzavře KS, zaplatím a odvezu si vůz domů a majitel auto odhlásí by chtěl on.
Mě ještě napadlo zkusit se domluvit, že vůz nejdříve odhlásí a až pak provedem prodej?
Jo on to odhlásí a Vy jej pak nekoupíte a uděláte jen problém,Nevymýšlejte vymyšlené,jednoduše to udělejte jak jsem psal výše.Je to standartní postup.A pkd jste oba z jednouho města tak už vůbec v tom není problém.Problém bude mít prodejce když musí někam dal cestovat aby odhlásil,to je ale jeho boj.
Já to měl obdobně-prodejce trvalé KM,já JH a on skutečně bydlel v Týně n/Vlt.Takže co vím najel asi 800km než tu vyřešil!(2x musel do kromzlu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.