Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem majitelem motorky, kterou v podstatě vlastní a používá můj, nyní již expřitel. Mohou mi z toho plynout nějaké nepříjemnosti? Např. v případě nehody ať už zaviněné nebo nezaviněné? Dosud veškerá pojištění platil on a asi byla i na něho napsaná. Vůbec se v tom nevyznám. Poradíte mi?
Díky
Nislo,
pokd jste uvedena v techničáku vy, tak jděte na registr a vozidlo odhlaste na ex přítele. Pokud je v techničáku uveden ex přítel, nic nemusíte řešit.
To je stav, kdy chcete mít úředně v pořádku doklady. Vlastnictví motocyklu určuje občanský zákoník. Kdo vlastní motorku, tedy kdo jí zaplatil...
Kdyz jste majitel, nejspis je napsana na vas? A to vy nevite? No hlavne, aby povinne ruceni platil.pokud ma velky technicak on, zjistete, pokud to tedy nevite, kdo je majitel.jestli vy, dohodnete se na prepisu.snad se spolu domluvite.nebo si snad delate naschvaly?
doplněno 20.02.14 20:30:Tak to me mrzi, ze to vyznělo hrube, mysleno to tak nebylo.
Zavolejte ex, ze jestli jste jako majitel vy, rada byste ji prepsala na neho oficialne.pokud se chcete vyhnout problemum s prepisy, poloprevody, zrusenymi auty (motorkami) bez potvrzeni o ek.likvidaci.kdyz se pofivate, spousta dotazu od tazatelu je na toto tema
Proste kdyz rozchod, tak dořešit tyhle formality. Pak budete mit klid.
Co to je v podstatě vlastní, buď je vaše, nebo jeho. Cokoli provede a bude zachycena jen RZ, vy jste v registru, jde to na vaše triko, pak ho prásknete. Za nehodu snad odpovídá řidič, ne? Vy jste moto půjčila.
Asi byla i na něho napsaná, vy nevíte na koho je motorka v registru? V jste provedla změnu v registru na něj? Prodala jste mu ji, darovala? Kdo je v TP? Má moto STK? Ujasněte si to.
je podstatným rozdílem skutečný reálný majitel(který věc nabyl koupí,zdědil,byla mu darována atd.) a člověk zapsaný v registru vozidel a techničáku...Kdo je v techničáku,kdo motorku získal(a je tedy majitelem),byla mezi váma dohoda,smlouva apod.? Bez toho nelze odpovědět...
doplněno 20.02.14 20:21:zajděte si na váš místně příslušný úřad-odbor dopravy.a nechte si vytáhnout jaká všechna vozidla jsou na vás registrována(vč.polopřevodu),na počkání vám to vyjedou...No a podle toho pak dál jednat s ex...
Motorku jsem "jako" kupovala já, ale jak to bylo dál si opravdu nevzpomínám, takže kdo je v registru fak nevím. Co kdybych byla já? V té době jsem to neřešila. Naschvály (alespoň v mé strany) si snad dělat nebudeme, ale z jeho strany to samozřejmě nemůžu tvrdit, a proto bych jen chtěla vědět, co by mě mohlo špatného potkat.
Děkuji za Vaši vstřícnou odpověd, ty ostatní mi přišly poněkud hrubé.
St*
Nejdřív zjistěte v registru vozidel jestli je napsaná na Vás. Pokud ne, nemusíte nic řešit.
Pokud ano, rozmyslete, čí má motorka být. Pokud ji nechcete, tak trvejte na podpisu kupní smlouvy, a následně přepis na registru vozidel na něj. Smlouvu si dobře uschováte. Kdyby se mu nechtělo, tak klidně pod pohrůžkou nahlášení krádeže na PČR.
Uvědomte si, že každý problém, tedy např. neplacení pojistky, z toho vyplývající problémy s ČKP, pokuta, autonehoda-hrazení škod jím způsobených, atd, jde vždy za tím, kdo je v registru vozidel. A je hodně obtížné se takové odpovědnosti zbavit, nemůžete-li prokázat, že vozidlo není vaše. Může Vás to stát hodně peněz, když to necháte plavat. Osobní zkušenost.
Děkuji všem za Vaše rady,
hned v pondělí zajdu na registr a zjistím stav a podle toho budu jednat. Nemám zájem dělat expříteli žádné naschvály, ale také mu už nevěřím, a proto si chci pojistit, že žádný další "nepříjemný zážitek" mě už nečeká.
Ještě jednou děkuji
Nusla
Omlouvám se, že odpovídám až tak pozdě, ale řešila jsem zdravotní problém a na tento nebyl čas. Dopadlo to špatně, jsem nejen majitelkou, ale i napsaná v techničáku, akorát pojištění si platil sám na sebe. Komunikace uvázla naprosto na mrtvém bodě, takže nevím co dál. Asi budu muset věřit tomu, že se nic nepřihodí, co by mi mohlo uškodit a pokud ano, tak fakt nevím, jak to potom řešit. Paní na inspektorátu mi moc nepomohla, prý se musíme domluvit. Což je v současné době naprosto nemožné. Takže asi dám "na modlení".
Děkuji za Vaše předchozí rady, moc mi pomohly, i když bohužel nemůžu nic vyřešit.
Nisla
Jo, a ještě doplnění. Oba techničáky a všechny další papíry má samozřejmě on. Kdybych je měla já, tak tuto otázku neřeším.
N.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.