Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodal jsem automobil - musím ho odhlásit?

Od: bobr10 odpovědí: 5 změna:

prodal jsem auto,pojistku jsem zrušil,musím na dopravák ho odhlásit nebo ne když mám kupní smlouvu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě bych šel na dopravku a udělal polopřevod na nového majitele dle kupní smlouvy.

buss
hodnocení

2x

Ano, jste povinen nahlásit změnu na OdbDSA. Chcete aby případné průšvihy kupce byly řešeny s vámi? Jistě jste se domluvil s kupcem, kdy pojistné zaniklo, abyste ho nepředhodil ČKP.

bobr10
hodnocení

Dobrý den,děkuji za váši odpověd,mužu udělat přepis auta i bez kupce jen se smlouvou

hodnocení

0x

Bobře, vezměte techničák, dojděte na evidenci, vyplníte žádost o změnu údajů, předáte jim jen údaje o kupci.

Pokud tak neučiníte, budete se za pár měsíců zde dotazovat, jak vyřešit různé problémy..

we
hodnocení

0x

ano, musíte, a to do 10 dní nahlásit změnu - změnu vlastníka vozidla, kupní smlouvu uschovejte dokladuje pro vás změnu majetkových práv, pojišťovně jste již nahlásil - správně, ale zatím máte v registru vedeno vozidlo jako provozované a zrušil pojistku...tedy máte na sebe psané nepojištěné auto...nebude to dlouho trvat a dostanete dopis...a víte co budou chtít?...peníze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]