Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srážka se srnou - náhrada škody

Od: broucekmila* odpovědí: 27 změna:

Srazil jsem srnu a poškodil si auto. Místní myslivecký svaz mi odmítá uhradit škodu. Co s tím?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud nemáte pojištění, zaplatíte ze svého.

broucekmila*
hodnocení

Kdybych měl srnu tak to neřešim.

hodnocení

2x

Co s tím? No zacvakat si to sám. Pokud nemáte havarijní pojištění (nebo povinné ručení, které tento případ nehody zahrnuje), máte smůlu.

albatros498022*
hodnocení

0x

Bohužel páni myslivci zvěř pouze, jak tvdí vlastní, ale odpovědnost za jí způsobenou škodu nemají, Lepší je srážka s krávou, protože zemědělec na toto pojištěný být musí.

hudzi*

A jak byste to chtěl řešit? Opoltit všechny, lesy, louky a háje? :D

broucekmila*
hodnocení

Normálně. Pojistkou za škodu způsobenou zvěří, jako je to s domácíma mazlíkama. Já mám psa na škodu způsobenou třetí osobě taky pojištěnýho.

hudzi*

Až na to že psa máte doma pod zámkema při vycházce na vodítku. Kolik už jste viděl srn na vodítku jak je venčí myslivec?

asd*

Myslivci zvěř prohlásili za svůj majetek. Takže by měli mít i zodpovědnost za to co jejich majetek způsobí. Ovšem zařídili si totak, že když srnu srazíte tak jí musíte myslivcům nechat protože je jejich. To že vám rozflákala auto už myslivce nezajímá a kdo nemá svojí pojistku tak má smůlu...

broucekmila*
hodnocení

To mi právě není jasný. Pokud je to myslivců majetek, tak za ni nají i svou odpovědnost.

broucekmila*
hodnocení

No to je bezva. Tak že je to jako srážka s blbcem, co?

ukulele*
hodnocení

0x

Tu srnu jsi zabil? Jak jsi odškodnil myslivce a jak nahradíš ztrátu srny v ekosystému?

broucekmila*
hodnocení

bohužel zdrhla.

hodnocení

0x

měl jste si ji vzít aspoň by jste se najedl teď bohužel nic*plac* Ale uklidním vás budte rád že to nebyl metrákový divočák to se stalo mě asi před 10lety tenkrát jsem měl starého žigula takže škodu jsem neřešil nasoukal jsem ho do kufru a hybaj do práce ale on my tam zmrzl a to byla radost ho dostat ven :-D ale žranica byly dobrá

broucekmila*
hodnocení

No tak to gratuluju. Mě ta srna zdrhla.

ukulele*

tak to jí přeji mnoho štěstí a doufám, že nemá nějaké vnitřní zranění...

broucekmila*
hodnocení

Dostala to na zadek, mám v prdeli světlo a nárazník

buss
hodnocení

0x

Oznámit srážku P ČR, vyfotit srnu, škodu. Pokud si necháte, kradl jste. Ale.. jakou máte pojistku, rozsah? Za domácí zvířata odpovdá vlastník.

broucekmila*
hodnocení

Za domácí zvířata vlastník, a za zvěř v honibě?

e65ke6ij9
hodnocení

0x

Pokuď ti škodu způsobí živá srna, tak máš smůlu.

Pokuď ti ale škodu způsobí mrtvá srna, tak můžeš škodu vymáhat na mysliveckém sdružení.

doplněno 19.02.14 21:26:

"Lesní" zvěř se stává majetkem myslivců a tedy zárověň ručí i za škody, když zemře.

doplněno 19.02.14 21:27:

Takže pokuď by jsi narazil do mrtvé srny, tak již máš možnost náhrady škody.

broucekmila*
hodnocení

Jak to myslíte s tou mrtvou nebo živou srnou, potřeboval bych konkrétní radu. Srnu jsme totiž nenašli, ale mám vše natočené na kameru, kterou mám v autě.

Díky

777
hodnocení

0x

To bohužel nic neuděláte,myslivecký svaz opravdu není schopen zajistit zvířata aby nevběhla na silnici-technicky to nejde,ploty kolem všech silnic těžko někdo bude stavět a nějaká domluva na zvířata taky neplatí

Na takové případy jedině havarijní pojistka nebo nějaké připojištění,myslímže taky existuje na srážku se zvířaty...jinak vlastní kapsa

Zemědělci toto hradí,ale tam je situace daleko jednodušší že pasoucí se dobytek lze oplotit,volně žijící zvířata těžko

hodnocení

0x

Od toho je havarijní pojištění! A pokud jedu místy kde se předpokládá výskyt divokých zvířat ,tak tomu věnuji extra pozornost!

Ale pokud chcet,tak zavolejte k tomu policii ČR a možná ,že ještě budete finančně ohodnocen (pokutou za DN-nepřizpůsobení se podmínkám,či jak to prezentují),znám pár kolegů řidičů co si je k tomu zavolali a dostali,mimo škodu co si způsobili,ještě "flastr"!

doplněno 20.02.14 18:10:

Tak to budte ráda ,že byli "hodný",kolega takto platil 3000kč pokutu,protože si je zavolal,taky jen skrz protokol!

broucekmila*
hodnocení

Policajti na místě byli, řekli mi, že to není nehoda ale pouze škodní událost. Dali mi dejchnout a zkontrolovali doklady t im to zkončilo. Potvrdili mi euroformulář na DN a bylo to.

tak to byli hodný, že se nezačli zajímat o to, jak jste přizbůsobil jízdu podmínkám, a možná až zbytečně moc hodný - jestli jste schopnej jezdit tak, že napálíte srnu, docela by mě zajímalo, jestli nejste třeba schopnej napálit za zatáčkou cyklistu...;
já vím, že jsou srny nevyzpytalelný, a vlezou před auto úplně na poslední chvíli, ale vaše absurdní představa, že za tu srnu vám patří odškodnění, mě naplňuje podezřením, jestli nepatříte k těm nepříčetnejm jedincům, co považují všechny silnice (včetně těch 3., 2. třídy) za svou výhradní doménu, a naprosto nejsou schopný si připustit, že ta silnice jim zdaleka nepatří - že ji sdílejí (a to pořád - i ve dvě v noci například) s těma cyklistama, chodcema, i s těma srnama...

broucekmila*
hodnocení

Mám takovaj dojem, že podle sebe soudíte i ty ostatní, neho jste neomylnej a jedinej spravedlivej a ostatní by se Vám měli klanět a uctívat Vás?

broucekmila*
hodnocení

No já teda nevim jak to policajti řešili, ale hned jak přijeli mi řekli, že se najedná o havárii/poute nabourání jednoho auta v souvislosti s jeho provozem/, ani o dopravní nehodu, ale o škodní událost, která se v minulosti řešila pouze vydáním protokolu, nebo spíš potvrzením o srážce se zvířetem. Proto se to jako DN neřeší a maximálně co pro mě můžou udělat, že mi potvrdí nezinárodní protokol, co je pro pojišťovnu k povinnému ručení. A že to taky nevidí moc dobře co se týká náhrady škody pokud nemám buď havarijko nabo vyloženě pojistku na srážku se zvěří.

Samozřejmě mi dali dejchnout a zkontrolovali doklady.

Mám dojem, že se kolega zbytečně unáhlil, když souhlasil s pokutou na místě. Myslím, že pokud by nesouhlasil, ušetřil by 3000,- a hlavně by to vyhrál. Holt si taky člověk mesmí nechat nakukat od policajtů, že je automaticky viník. Na tohla je D.A.S. fakt výborná. Já ji bohužel nemám, ale vážně o tom uvažuju.

broucekmila*
hodnocení

No já teda nevim jak to policajti řešili, ale hned jak přijeli mi řekli, že se najedná o havárii/poute nabourání jednoho auta v souvislosti s jeho provozem/, ani o dopravní nehodu, ale o škodní událost, která se v minulosti řešila pouze vydáním protokolu, nebo spíš potvrzením o srážce se zvířetem. Proto se to jako DN neřeší a maximálně co pro mě můžou udělat, že mi potvrdí nezinárodní protokol, co je pro pojišťovnu k povinnému ručení. A že to taky nevidí moc dobře co se týká náhrady škody pokud nemám buď havarijko nabo vyloženě pojistku na srážku se zvěří.

Samozřejmě mi dali dejchnout a zkontrolovali doklady.

Mám dojem, že se kolega zbytečně unáhlil, když souhlasil s pokutou na místě. Myslím, že pokud by nesouhlasil, ušetřil by 3000,- a hlavně by to vyhrál. Holt si taky člověk mesmí nechat nakukat od policajtů, že je automaticky viník. Na tohla je D.A.S. fakt výborná. Já ji bohužel nemám, ale vážně o tom uvažuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]