Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z A na AD oleje

Od: wroclav* odpovědí: 2 změna:

Měl bych prosím dotaz na opravdu znalé opraváře:

Provádím GO motoru Zetor 4011 kde není jasné jaký byl používán motorový olej-předpokládám však že M6A.

Jaký je zaručený postup při přechodu na M6AD,to znamená aditivovaný olej?Stačí vymytí součástek motoru tech.benzinem?

Děkuji za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opravdu ale opravdu nedoporučuji přechod na AD , tato skutečnost je podložena zadřenými motory, a učí se již léta.

Rozpuštění karbonových usazenin omytím techn. benzínem je vzhledem k věku Zetoru 4011 r.v. předpokládám 1964 - 66

opravdu nedostačující. Úplná dekarbonizace která je podmínkou je pro tento krok je nereální.

Oleje AD rozpouští dlouhodobé usazeniny a hrozí ucpání některých kanálků

a přidření motoru. Pokud si dáváte práci s GO, neriskujte to.

S touto odpovědí musím jen souhlasit, soused měl Z 3011 a ve snaze dát motoru to nejlepší dal AD a bylo vystaráno. Písty tak zadřený, že snad nebyla na světě síla která by je dostala ven. Spravila to až výměna motoru. A když máš posečený všechny louky, seno skoro suchý a uprostřed louky stojí zadřenej traktor... úžasná záležitost. Je to asi 25 let stará záležitost , ale ještě teď mě běhá mráz po zádech. Soused louky posečený, já louky posečený, na všechno jen můj traktor, k tomu chodit do práce, shánět jinej motor ,všechno dát dohromady, sušit, měnit... no užasná situace. Spal jsem 4 hodina denně... v lepším případě.

Nedělej to, nedopadne to dobře.

doplněno 04.04.09 01:56:

4 hodiny denně... sorry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]