Nejste přihlášen/a.
Měl bych prosím dotaz na opravdu znalé opraváře:
Provádím GO motoru Zetor 4011 kde není jasné jaký byl používán motorový olej-předpokládám však že M6A.
Jaký je zaručený postup při přechodu na M6AD,to znamená aditivovaný olej?Stačí vymytí součástek motoru tech.benzinem?
Děkuji za každou radu.
2x
Opravdu ale opravdu nedoporučuji přechod na AD , tato skutečnost je podložena zadřenými motory, a učí se již léta.
Rozpuštění karbonových usazenin omytím techn. benzínem je vzhledem k věku Zetoru 4011 r.v. předpokládám 1964 - 66
opravdu nedostačující. Úplná dekarbonizace která je podmínkou je pro tento krok je nereální.
Oleje AD rozpouští dlouhodobé usazeniny a hrozí ucpání některých kanálků
a přidření motoru. Pokud si dáváte práci s GO, neriskujte to.
S touto odpovědí musím jen souhlasit, soused měl Z 3011 a ve snaze dát motoru to nejlepší dal AD a bylo vystaráno. Písty tak zadřený, že snad nebyla na světě síla která by je dostala ven. Spravila to až výměna motoru. A když máš posečený všechny louky, seno skoro suchý a uprostřed louky stojí zadřenej traktor... úžasná záležitost. Je to asi 25 let stará záležitost , ale ještě teď mě běhá mráz po zádech. Soused louky posečený, já louky posečený, na všechno jen můj traktor, k tomu chodit do práce, shánět jinej motor ,všechno dát dohromady, sušit, měnit... no užasná situace. Spal jsem 4 hodina denně... v lepším případě.
Nedělej to, nedopadne to dobře.
doplněno 04.04.09 01:56:4 hodiny denně... sorry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.