Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výrobek na závěrečné zkoušky řez alternátorem

Od: jyri* odpovědí: 20 změna:

Zdar lidi začal sem se připravovat na závěrečné zkoušky a furt sem bádal co si vybrat nakonec sem skončil u favoriťáckého alternátoru který jsem na vrakovišti sehnal za pakatel zatím sem ho přořízl takhle (nekoukejte na křivě řezy jeste budu zarovnávat myslíte ze kdyz to bude takhle vyřízlí + na diodový mustek ze to bude stačit? a jeste sem se chtěl zeptat řezané části budu barvit červenou čím mám natřit celý plášť alternátoru? přemýšlel jsem bud pozinkem nebo bezbarvým lakem co by jste dali vy děkuji za odpověd

Výrobek na závěrečné zkoušky řez alternátorem
Výrobek na závěrečné zkoušky řez alternátorem #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Je to altík z Felicie, to jen tak pro upřesnění. Když je to ten školní projekt, že jo ;)
gumidek*

A ještě k tomu vrtule ventilátoru opačně namontovaná :-D ;)

doplněno 17.02.14 22:33:

*vtip*

martinhajek*
Fakt že jo! A já si říkal že mi na tom něco nesedí :-D
jyri*
hodnocení

je namontovaná obracene protoze jsem pospíchal a není ani složený do sebe pokud se poádně kouknete

jyri*
hodnocení

je to favorit ne felicie

gumidek*

Vidím poslední typ regleru (Favorit má regler s výrazným žebrováním s hliníku), diodový můstek má vývody každý na jednu stranu (Fastony 6.3).

Jasný typ Felicie, který pasuje na všechny motory 1.3 (tedy 781.135 a 136 karb a řada "B"... 781.135B ... tedy jednobodové stříkačky a karby). Tedy pasuje i do Favorita jednobodu 93 - 95 rok (95 rok se dělal jen Van-Plus a Pick-up).

Fakt jsi si jistý?... ;)

doplněno 17.02.14 22:48:

Alternátor Favorita má fastony u sebe:

tablica.pl/...

doplněno 17.02.14 22:49:

Jen ti pomáháme, aby jsi je ve škole všechny strčil do kapsy ;)

jyri*
hodnocení

máme pravdu oba ted koukam ze jde i na feldu já to bral z favotitu 1.3

martinhajek*
Je úplně jedno z čeho jsi to bral, tohle je 70A altík na Felicii 1.3 bez klimatizace nebo serva.
jyri*
hodnocení

tenhle altík je ale 55A :)

doplněno 19.02.14 00:54:

jinak se koukněte zde a uvidíte z čeho je motorcentrum-hulin.cz/...

martinhajek*
Má to felďácký usměrňovač a filtr, takže je z Felicie. To že jsi ho vymontoval z Favoritu nic neznamená.
doplněno 19.02.14 10:16: Hlavně se to pozná podle můstku - tento se v dobách Favoritu nevyráběl.
doplněno 19.02.14 13:10: Toto je alternátor z Favoritu.
Výrobek na závěrečné zkoušky řez alternátorem #3
Výrobek na závěrečné zkoušky řez alternátorem #4
gumid

Dneska už se vyrábí jen 3 typy. Všechny Felďácký, jen s jinou řemenicí a statorem (70 a 55A). Favoriťácký se už dávno nedá koupit (max na vrakáči).

jyri*
hodnocení

taky že to mám z vrakáče

hodnocení

1x

Nevim, k cemu presne u vasi zkousky bude ten rez potreba, ale rezy se obycejne delaji proto, aby byl videt princip funkce.

Tedy bud rez skrz vse, aby byl videt princip funkce celeho alternatoru - tedy aby byl videt stator, rotor, loziska (alespon jedno), uhliky, sberny krouzek, diodovy mustek / regulator, ventilator...

A nebo rez ke konkretnim soucastkam / mechanismu, pokud mi jde o ukazani funkce prave techto soucastek a zbytek zarizeni je bezny / obecne znamy / v dany moment nedulezity.

Takze si reknete, co vlastne tim rezem chcete nebo potrebujete ukazat. Podle toho bude bud dostatecny a nebo nedostatecny.

doplněno 17.02.14 12:35:

Co se tyce nateru, vse co jde bych nejprve opiskoval a teprve pak bych se rozhodl zda budu nerezane plochy dal barevne upravovat.

hodnocení

0x

Takto by to mohlo stačit: :)

Výrobek na závěrečné zkoušky řez alternátorem #5
jyri*
hodnocení

děkuji za hezký průřez ale neodpověděl jste mi ani na jedno právě takto to já přořízlé nechci já chci jen aby šli vidět nějaká místa nechci kompletní průřez

k2

Na Vase otazky Vam nejpresneji odpovi nejaky "vedouci projektu" ci jiny kompetentni zamestnanec skoly. Zde tezko nekdo tusi, co ne/bude na Vasi skole ne/stacit, a to vcetne povrchove upravy...

Za sebe mohu rici, ze natirani pozinkem nevim co je, a bezbarvy lak mi prijde vzhledem k charakteru vyrobku (demonstracni pomucka?) zbytecny...Ono celkove mi prijde cokoliv vyrobene z Al (respektive nejake jeho slitiny) zbytecne natirat cimkoliv.

host*
hodnocení

0x

učňák nebo průmka?

Když uděláš jenom řez, je to sice spousta práce, ale na výsledek se komise podívá během minuty a co dál?

Zkus ještě nafotografovat postup při rozebírání na jednotlivé díly a doplň je popisem. Vhodné by bylo i rozložení všech dílů na bílé nebo modré podložce, aby bylo vidět, z čeho je složený a jaké má nejdůležitější části a na co asi jde rozložit. Asi tak 10 až 15 fotografií a pak uspořádat do prezentace v PPT, nebo obrázky dát do Wordu a převést do PDF, bude to moci sloužit jako učební pomůcka pro další ročníky.

Pokud bys chtěl řezat i vinutí, tak se bude rozšklebovat, nebude držet, nech si poradit od učitele praxe. Pro mechaniky je nejdůležitější vědět, jak výrobek vypadá ve skutečnosti, z jakých částí se skládá, postup demontáže a montáže, případně napsat slovní postup a použité nářadí a přípravky. Vybral sis zajímavé téma, vytěž z něj maximum.

hodnocení

0x

No pokud ho poskládáš tak jako na obrázku, tedy nejen obrácená vrtule, ale i pootočený oba díly, pak bys měl asi opakovat a nebo vůbec auta raději nedělat. Nezlob se na mě, ale vypadá to příšerně. Pokud bys chtěl, aby to k něčemu vypadalo, tak krom rovných řezů musíš všechno očistit, nejlépe rozebrané. Odstrojené odlitky opískovat, lakováním to akorát dorazíš.

dusger*

Proto ti @tomkk ukázal foto vzorového kusu. Klidně ho uřízni míň či jak chceš, ale konečnou úpravu udělej jasnou a čistou. Pískování se hůř zajistí, ale může ho nahradit jemný "širgl"papír či ocelový kartáč

jyri*
hodnocení

je to jen váš názor ale rovné řezy to budu rovnat na brusce pokud jste si všiml tak ten výrobek není hotový otočil jsem vrtuly protože jsem pospíchal a nijak si to neuvědomil a očistit ano to budu očištovat až nakonec vše ted nejdříve potřebuju udělat nějaké ty průřezy pískování a čištění to je jedna z posledních věcí co budu dělat až to bude celé vymyšlené všechny řezy apod ted jsem jen se ptal jaké řezy by kdo jeste doporučil to jste nenapsal jen to barvení jste napsal at se na to vykašlu budu lakovat jen řezané části tedy a prosím příště nekomandujte to jde takovým lidem jako jste vy nejlépe ale aby něco předvedly sami to ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]