Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda teče do motoru

Od: petan88 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím vás, nevíte někdo, co je za problém, když teče voda z chladiče do motoru u Felicie? Vždycky, když naliji vodu do chladiče, tak okamžitě všechna nateče do motoru. Předem děkuji dobrému člověku za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Do motoru znamená kam? Do oleje, nebo do motorového prostoru a na zem?

doplněno 15.02.14 19:53:

Přiznám se, že tomu nerozumím. To je přece normální, že po odpojení hadice voda vyteče. Těmi hadicemi je voda rozvedena mezi chladičem, motorem a topením. Kdekoli to rozpojíte, tak vyteče. Důležité je, proč jste začal vodu dolévat. Pokud opravdu po dolití mizí, tak někam odtéká. Buď se objeví louže pod autem (nebo do kabiny pod topení) a vy musíte najít kudy to teče, nebo teče dovnitř motoru do oleje a to by byl problém. Nepíšete jek došlo k tomu, že začala mizet voda. Pokud to bylo vlivem mrazu, tak na bloku motoru jsou protimrazové zátky které vyletí a je naděje, že nic dalšího neprasklo. Další možnost je např vadné těsnění pod hlavou, nebo prasklá hlava, to si pak motor přisává vodu hlavně za chodu.

Zkontrolujte hladinu oleje. Pokud stoupla je problém. Podívejte se také na vnitřek olejového víka, jestli je jen černé od oleje, nebo je na něm žlutá pěna.

petan88
hodnocení

Zdravím, když mi ta voda zmizela, tak jsem rozdělal hadici u motoru a potom vytekla na zem...

petan88
hodnocení

Už mi kamoš řekl, že ta voda teče do oleje a to je ten problém.

hodnocení

4x

Pokud ta voda má chladit motor,tak tam musí téci,jinak by to nemělo smysl.Jedině,že by Vám tekla do OLEJE,to nesmí!U mého voda-chladicí kapalina také teče do motoru,teda dokud se soustava nenaplní a nestoupne i v chladiči po určitou mez!

Pkd Vám teče do motoru-olejové náplně,tak je něco špatně-hlava,těsnění pod hlavou,prasklý blok,prorezké vložky válců? cokoliv.

petan88
hodnocení

Mě všichni říkali , že voda do motoru nepatří...Já kupuju od kamoša Feldu a říkal mi, že mu normálně jela až do chvíle než mu nechtěla nastartovat. Vyměnili jsme baterku a šlo to nastartovat a potom zase ne a pak zas jo a tak říkal, že vypustil na zimu vodu. Tak ju tam začal nalévat vodu a natekal mu do motoru a říkal, že je to špatný, že to vypadá jako kdyby tam bylo v nepořádku těsnění. Každopádně v tom při startování cvaká a nenaskočí to a říkal, že je to kvůli tomu, že mizne voda, tak nevím. Toho borca znám, s tím autem loni jezdil a nabídl mi to za pár korun.

dusger*
hodnocení

4x

To je přece naprosto v pořádku, motor a chladič jsou spojené nádoby. Voda se motorem ohřeje, v chladiči trochu zchladí a znovu ohřeje atd... Nalej vody víc a zaplň i motor.

petan88
hodnocení

Tak mi teď volal a řekl mi, že ta voda teče do oleje.

petan88
hodnocení

Může to mít vliv na to startování?

dericcaster*

Teoreticky ano. Pokud by jí tam bylo tolik, že by bránila pohybu pístů. Ale je blbost to zkoušet. Pokud máte podezření na vodu v oleji, nebo spalovacím prostoru, tak bych startovat rozhodně nezkoušel. Pokud je jen špatné těsnění, tak je oprava relativně levná, ale ohlá ojnice už výjde podstatně dráž... Je tam snad měrka na hladinu oleje, tak hladinu zkontrolujte. Jinak voda je v motoru v mezistěnách a odvádí teplo, ale nesmí být ve spalovacím prostoru (ve válci) či v oleji.

dusger*
hodnocení

2x

S vodou v oleji by se rozhodně jezdit nemělo. Pokud je "jen" prožrané těsnění poh hlavou, je oprava celkem jednoduchá - ale tohle poškození se nepozná hned, chvíli trvá, než se tudy voda do motoru protlačí. Spíš můžou být poškozené vložky válců, jsou litinové a lehce prasknou. Pak je to na generálku motoru. pokud si ji neumíš udělat sám, spíš vyjde levněji sehnat dobrý z nějakého vraku a jednodušeji celé jiné auto

hodnocení

2x

v lepším případě špatný těsnění pod hlavou v horším ruplá hlava nebo blok motoru nejezdit nechat opravit

endyfrog*
hodnocení

2x

Voda v oleji je jasné těsnění pod hlavou a v horším případě prasklá skorodovaná hlava nutno co nejdříve vyměnit

nyk
hodnocení

0x

Zemu to zerete, dela si z vas srandu, jinak to neni mozny prece.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]