Nejste přihlášen/a.
Ahoj, do feldy můžu nalít minerální olej wd 40?
Kolik ho budu potřebovat prosím?
Například zde je vyhledávač olejů oleje.cz/... podle motoru najde vhodný olej i jeho potřebné množství.
Je potřeba použít olej, který splňuje specifikaci danou výrobcem podle typu motoru. 15W40 je jen označení viskozity, na které až "tolik"nezáleží a už vůbec se takto neoznačují jen motorové oleje.
doplněno 15.02.14 17:34:Měnit olej v převodovce stejně často jako v motoru je zbytečné, podle výrobců se jedná o doživotní náplň, otázkou je jak je to myšleno, on v té převodovce skutečně vydrží do konce jejího života Sám měním olej v převodovce cca po 100tkm, používám originální ze Škodovky. Samozřejmě lze použít olej jiného výrobce, který splní specifikaci uvedenou v manuálu k vozidlu.
Je dobré měnit rovnou olej v motoru a zároveň i v převodovce?
Dal by mi někdo tip, jaký olej do motoru a jaký do převedovky?
Mám felicie 1.3 glxi
Do 1,3 bych dal spíš 10W-40...jaká přesná výkonová specifikace si z hlavy nepamatuju,ale určitě by to mělo být v příručce od auta...v motoru se mění po 15 tis km nebo roce,v převodovce po 60 tis km nebo tuším 4 letech podle toho co nastane dřív...pokud nevíš kdy bylo měněno v převodovce naposled,tak to udělej,dává se tam převodový olej 75W-90
Jo a taky nezapomeň na ventilové vůle,to je taky dost důležité a pro provoz tohoto motoru nezbytné
" Jo a taky nezapomeň na ventilové vůle,to je taky dost důležité a pro provoz tohoto motoru nezbytné "
Co tímto prosím Vás myšleno? Co konkrétně mám udělat?
Seřízení ventilových vůlí...sundáš ten hliníkový dekl nahoře na motoru a pomocí spárových měrek se nastavují ventilové vůle...je to velmi důležité,v případě špatného seřízení se motor(nebo spíš ventily)velmi rychle ničí
Tohle napoví více
Pokud si na to netroufáš tak do servisu,pokud to totiž seřídíš špatně,můžou se ti podpálit ventily...dělá se to každých 10tis km
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.