Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Labyrint vs. gufero na klikovku čz 477

Od: watta97* odpovědí: 11 změna:

Dobry den motoristé. Rozpůlil jsem svoji čz 477 protože si přisávala olej z převodovky. Zjistil jsem jednu věc kterou jsem za několik rozpůlených motoru doposud neviděl. Na teto čz jsou na klikovce celkem 3 ložiska (2 od spojky a jedno od dynama) ale většinou to býva tak že jedno ložisko na straně spojky je mazáno olejem z převodovky potom je labyrint nebo domeček pro gufero a druhé ložisko je mazáno olejem směsi paliva. Jenže na teto čz jsou obě ložiska na straně spojky mazané olejem z převodovky. Mezi těmilo ložisky je vložen kroužek a potom těsně namáčknuté na klikovce je gufero s rozměry 25-52-7. Toto gufero bylo totálně mrtvé. Ted se chci zeptat má cenu dávat tam zpátky toto gufero? (samozřejmě nove) nebo je lepší koupit za 100kč nový labyrint nebo nový domeček pro gufero? Co myslíte že je lepší? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych se řídil podle katalogu ND sesa-moto.cz/... obr.4. Je tam gufero od kliky, a ložiska mazaná z převodovky. Za mě bych to nechal, tak jak to má být originál.

watta97*
hodnocení

já bych to taky tak nechal ale zase se mě zdá že labyrint vydrží víc než gufero ale nechám tam gufero.

watta97*
hodnocení

Ještě dotaz mám schánět ložiska 6304 C3 nebo 6304 C36? A má cenu kupovat drahá SKF nebo stačí nějáká obyčejná díky?

Jestli si to dobře pamatuji, tak C3 a C36 mají stejnou vůli, jen C36 je méně hlučné, ale co jsou koukal, tak SKF nabízí jen C3. K tomu výrobci, nebál bych se použít ZVL, ZKL, Kinex nevidím důvod, proč by to nevydržely. SKF by mělo být o něco kvalitnější, rozhodl bych se podle rozdílu v ceně.

watta97*
hodnocení

Dobře no asi SKF kupovat nebudu koupim ZVL. Ale ještě jeden dotaz já mám ty gufera s rozměry 25-52-7 na obou stranach klikové hřidele (jak od spojky tak od dynama) a pravé ložisko (od dynama) je mazáno olejem z převodovky přes kanálky. Jenže já byl zvyklý že jsem vzdycky ložiska ohřál a potom do nich klikovka padla jako prdel na hrnec jenže ted nevim když tam jsou ty gufera jestli je mohu ohřat nebo ne. Co myslíte vy?

Abych se přiznal, nikdy jsem tenhle motor nedělal, co jsem ted koukal do dílenské příručky, tak nejprve ložiska a gufera do karterů, poté pomocí přípravku zalisovat kliku, případně ohřát vnitřní kroužky ložisek... sesa-moto.cz/... str. 27 - 28 osobně bych tu kliku před montáží dal do mrazáku.

doplněno 15.02.14 20:43:

takhle mě to taky napadlo, problém v tom nevidím...asi to bude nejrozumnější možnost

watta97*
hodnocení

já jsem si řikal jestli nemám nahřát ložiska a potom teprve nasadit gufero a pak kliku.

drm*

Pokud na gufero nechcete působit přímým teplem , tak si na ohřátí vnitřního kroužku ložiska vyrobte " nahřívací trn". Opatřete si nejlépe železnou kulatinu o průměru cca 20 mm (asi 19,9 mm). Kulatinu dejte ROZUMNĚ nahřát , po nahřátí ji vložte do vnitřních kroužků ložisek a počkejte , až kulatina předá vnitřnímu kroužku ložiska teplo. Kulatinu po ohřátí vnitřního kroužku vyjměte a strčte tam kliku. ( Trn se teplem o něco roztáhne , tak je nutné , aby šel za studena do vnitřního kroužku ložiska trochu volně. Bude li vůle za studena malá , po ohřátí se trn do vnitřního kroužku ložiska nedostane)

watta97*
hodnocení

Dobrý nápad děkuji.

watta97*
hodnocení

Nevite někdo prosim jaký je hlavní rozdíl mezi silikonovím a obyčejným guferem? Rozhodl jsem se dat na čz na kliku červené (silikonové) gufero protože pry snese vyšší teploty a zase jsem se dočet že některym silikonovím guferum vadí benzin. Jak to ve zkutečnosti je? vadí jim benzin? Děkuji

watta97*
hodnocení

ovšem aby mě to mezitim než to nasadim nevychladlo :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]